iCloud synct bookmarks nu ook met Chrome en Firefox op Windows

9 reacties

Naast iOS 7, heeft Apple woensdag nog een aantal updates beschikbaar gesteld. Een nieuwe versie van iCloud Control Panel voor Windows zal vooral bij gebruikers van een iOS-apparaat en een Windows-PC aanspreken. Bookmarks kunnen nu gesynchroniseerd worden tussen iOS, Mac en praktisch alle browsers op Windows.

iCloud kom op Windows al eerder bookmarks met Internet Explorer syncen, andere browsers als Chrome en Firefox bleven achter. Dit is met de komst van de update voor iCloud voor Windows verleden tijd. Het blijft mogelijk om agenda’s, contacten, foto’s en mail te syncen met Windows-programma’s.

Bookmarks kunnen nu ook met Firefox en Chrome gesynchroniseerd worden.
Bookmarks kunnen nu ook met Firefox en Chrome gesynchroniseerd worden.

Om de bookmarks met Firefox of Chrome te gebruiken is naast iCloud Control Panel 3.0 ook een aparte plugin in de browser nodig. Deze plugins zijn alleen verkrijgbaar voor Firefox en Chrome op Windows, het lijkt erop dat de Mac-versies van deze browsers het voorlopig zonder moeten stellen.

Het is mogelijk dat dit de opmaat is naar bijvoorbeeld iCloud Keychain voor Windows. Apple’s digitale sleutelhanger voor alle wachtwoorden en meer komt binnenkort naar iOS 7 en OS X 10.9 Mavericks.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  MB12

  Eindelijk. Te lang zoek ik al naar een programma dat mijn iCloud-bookmarks met Chrome kan synchroniseren. Fijn dat Apple zelf komt met een oplossing.

 • Profielfoto
  MacTS

  Wel even opletten ‘plugins zijn alleen verkrijgbaar voor Firefox en Chrome op Windows’.

 • Profielfoto
  essiw

  ^Dat staat toch ook in het artikel?

 • Profielfoto
  tarun

  Op OS X kan dat met BookMacster.

 • Profielfoto
  youp.c

  Dat is goed nieuws, omdat ik IE niet kan uitstaan draaide ik daarom nog een oude versie van Windows Safari, maar ivm veiligheid enzo ben ik blij dat ik de nieuwste Chrome kan gebruiken op mijn Windows installatie. Nu alleen nog mail, notities en contacten met iets anders als outlook

 • Profielfoto
  Diastro

  Even voor de goede orde; met bijvoorbeeld Chrome voor Mac kan nog niet? Of mis ik iets? De enige reden dat ik eigenlijk geen Chrome gebruik is vanwege het gebrek aan synchronisatiemogelijkheden..

 • Profielfoto
  DennisR24

  Enerzijds is dit programma natuurlijk handig voor mensen met een iDevice die geen mac hebben, maar anderzijds wordt je op deze manier ook niet echt aangemoedigd om naast bijv. je iPhone een iMac of MacBook te kopen.

 • Profielfoto
  Barsten

  Kan je ook op Mac osx mountain lion ook safari met Chrome syncen???

 • Profielfoto
  Karim Bizid

  Nee, Barsten.
  In principe niet.
  Een goed alternatief is “Pocket”.
  Ik zou ook graag m’n iOS tabs naar Firefox op OSX syncen, maar vind het niet raar dat dit (nog) niet kan.
  Apple ontwikkeld het liefst aan zijn eigen browser, wat natuurlijk logisch is.
  Afhankelijk van de ad-blockers ga ik wellicht ook terug naar Safari.