Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 16 september 2013

GTA V: morgen op je console, nu al op je iPhone

Apple-fans over de hele wereld brengen hun outfit in gereedheid voor de uitkomst van de iPhone, overmorgen: slaapzak, klapstoel, thermosje koffie. Tegelijkertijd staat er op dit moment een andere groep al buiten in de kou. Gamers wachten vol ongeduld op de uitkomst van de langverwachte vijfde editie van Grand Theft Auto.

Rond middernacht start de verkoop van GTA V. Het spel komt alleen uit voor de PlayStation 3 en Xbox 360. Toch zit er ook een Apple-tintje aan het spel. Waar er in GTA IV nog de draak gestoken werd met het merk iFruit, heeft gamebouwer Rockstar voor GTA V een speciale iPhone-app uitgebracht die verbinding staat met het spel.

De app heet, hoe kan het ook anders, iFruit en bestaat zelf weer uit een reeks sub-apps. Zo is er Los Santos Customs, waarmee je de auto’s die je in GTA V bij elkaar gestolen hebt kunt opvoeren en pimpen. Verder kun je in contact komen met andere GTA V-spelers en op de hoogte blijven van het laatste nieuws.

Ook zit er een spelletje in iFruit dat qua uiterlijk en gameplay het tegenovergestelde van GTA V is. De hoofdrolspeler is hier Chops, de hond waar je in GTA V het baasje van bent. Hoe beter je het spelletje in iFruit speelt, hoe trouwer Chops wordt in GTA.

iFruit is gratis te downloaden in de App Store. Daar vind je overigens ook complete GTA-versies uit vervlogen jaren: GTA III, GTA Vice City en GTA Chinatown Wars… heb je vannacht wat te doen tijdens het wachten.

Reageer op artikel:
GTA V: morgen op je console, nu al op je iPhone
Sluiten