GTA V: morgen op je console, nu al op je iPhone

9 reacties

Apple-fans over de hele wereld brengen hun outfit in gereedheid voor de uitkomst van de iPhone, overmorgen: slaapzak, klapstoel, thermosje koffie. Tegelijkertijd staat er op dit moment een andere groep al buiten in de kou. Gamers wachten vol ongeduld op de uitkomst van de langverwachte vijfde editie van Grand Theft Auto.

Rond middernacht start de verkoop van GTA V. Het spel komt alleen uit voor de PlayStation 3 en Xbox 360. Toch zit er ook een Apple-tintje aan het spel. Waar er in GTA IV nog de draak gestoken werd met het merk iFruit, heeft gamebouwer Rockstar voor GTA V een speciale iPhone-app uitgebracht die verbinding staat met het spel.

De app heet, hoe kan het ook anders, iFruit en bestaat zelf weer uit een reeks sub-apps. Zo is er Los Santos Customs, waarmee je de auto’s die je in GTA V bij elkaar gestolen hebt kunt opvoeren en pimpen. Verder kun je in contact komen met andere GTA V-spelers en op de hoogte blijven van het laatste nieuws.

Ook zit er een spelletje in iFruit dat qua uiterlijk en gameplay het tegenovergestelde van GTA V is. De hoofdrolspeler is hier Chops, de hond waar je in GTA V het baasje van bent. Hoe beter je het spelletje in iFruit speelt, hoe trouwer Chops wordt in GTA.

iFruit is gratis te downloaden in de App Store. Daar vind je overigens ook complete GTA-versies uit vervlogen jaren: GTA III, GTA Vice City enĀ GTA Chinatown Wars… heb je vannacht wat te doen tijdens het wachten.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  colinvanruth

  Nog niet in te loggen

 • Profielfoto
  iFlorens

  Ik heb de app al gedownload, inloggen werkt bij mij overigens nog niet.

 • Profielfoto
  StarDesign

  Yep vandaag ga ik hem halen voor PS3. Love GTA, maar btw wel apart dat jullie er nu pas mee komen.

 • Profielfoto
  StarDesign

  Wat is het volgende topic? PearPhone of Pearcompany?

 • Profielfoto
  remcoa7x

  Het is overigens ‘Chop’ en niet ‘Chops’

 • Profielfoto
  Maverick9898

  GTA V: morgen op je console, nu al op je iPhone

  En wanneer op de PC? Die lui bij Rockstar vergeten wel echt het genre waar het spel het meest voor gemaakt is!

 • Profielfoto
  JoelCoster

  ze vergeten helemaal niks, er is aangekondigd dat gta v dit najaar nog uitkomt voor de pc

 • Profielfoto
  StarDesign

  lol, waarop baseer je dat Maverick? (pc het meest belangrijk in de games) En pc is geen genre, maar een categorie. Daarnaast is het allang aangegeven dat de pc versie later uitkomt, consoles zoals de PS3 en Xbox krijgen gewoon voorrang. Wen er maar, Xbox en PS3 zijn de twee dominante consoles op het moment.

 • Profielfoto
  rickyJ

  lol, waarop baseer je dat Maverick? (pc het meest belangrijk in de games) En pc is geen genre, maar een categorie. Daarnaast is het allang aangegeven dat de pc versie later uitkomt, consoles zoals de PS3 en Xbox krijgen gewoon voorrang. Wen er maar, Xbox en PS3 zijn de twee dominante consoles op het moment.

  Moet ik je toch gaan corrigeren meneer sterrenontwerp.
  pc is geen categorie maar een platform.

  helaas is de app nog onbruikbaar dankzij een error popup die maar blijft opkomen. Hoop dat dit op 1oktober is opgelost wanneer GTA online word gedropped