Gele iPhone 5c als eerste uitverkocht in VS

13 reacties

Vandaag was het voor consumenten uit een select aantal landen, waaronder de Verenigde Staten en Duitsland, mogelijk om een pre-order te plaatsen voor de iPhone 5c. Door het plaatsen van een pre-order is de koper verzekerd van een iPhone op 20 september, de eerste verkoopdag.

De vraag naar de gele iPhone 5c lijkt in de VS het grootst te zijn, ongeveer 6 uur nadat de pre-orders openden is het gele 16GB-model uitverkocht in de Online Store op Apple.com. Ook bij provider Sprint is de gele 5c in 32GB inmiddels uitverkocht. Apple heeft de verwachte levertijd voor het gele model inmiddels op 25 september gezet, bij Sprint kan het tot 3 weken duren.

5sgeel
De voorraad van de gele iPhone 5c met 16GB capaciteit was als eerste op.

De andere kleuren zijn op moment van schrijven nog voorradig. Uit een eerdere poll op OneMoreThing.nl bleek de blauwe iPhone 5c favoriet onder onze bezoekers. Als we er van uitgaan dat Apple van alle kleuren eventueel voorraad had, is niet de blauwe maar de gele iPhone 5c het meest gewilde model.

Duitsland: iPhone 5c nog volop verkrijgbaar
Ook in Duitsland zijn de pre-orders voor de iPhone 5c gestart. Bij onze oosterburen zijn nog alle kleuren en opslagcapaciteiten beschikbaar. De iPhone 5S is niet vooruit te bestellen en gaat op 20 september meteen in de verkoop.

De iPhone 5c is een goedkopere, kleurrijke iPhone. Apple presenteerde deze op 10 september aan het grote publiek. De 5c neemt de plaats van de iPhone 5 in, deze is niet meer leverbaar. Naast de iPhone 5c werd ook een iPhone 5s aangekondigd, dit model is een doorontwikkeling van de iPhone 5 met onder andere een snellere processor en vingerafdrukscanner.

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe iPhones in Nederland beschikbaar zijn. Ons land hoort niet bij het selecte groepje landen waar de iPhones als eerste beschikbaar zijn. Ondanks dat Apple geen concrete datum noemde, leert het verleden ons dat beschikbaarheid in oktober van dit jaar te verwachten is.

> Meer info en prijzen iPhone 5C
> Meer info en prijzen iPhone 5S

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Dutch-American

  Ziet er beter uit dit keer dan de eerste. Alleen nog bronvermelding en dan is het helemaal goed…

 • Profielfoto
  serum

  Denk eerder dat ze een stuk of 10 gele modellen gemaakt hebben. ‘die koopt toch niemand’ was de insteek..

 • Profielfoto
  McZibit

  OMTers, vooral scherp blijven. Juist de komende periode in opmaat naar de Holland release…..

 • Profielfoto
  MEEUW

  Uitverkocht ? Of dat de levering wat langer duur.
  5 dagen is niks. Dat is misschien 1 vlucht later.
  beetje telegraaf achtig opgeblazen dit…

 • Profielfoto
  computer space

  Zijn die kleuren nou echt zo smerig of is er weer een gevalletje mislukte CMYK-RGB conversie.

 • Profielfoto
  The Redesigner

  peek a boo boo lol

  Kon het niet laten.

 • Profielfoto
  chrispis

  @computer space,… cmyk-rgb conversie? Moet je toch ff uitleggen. Er kan niet in cmyk worden gefotografeerd en dat je scherm ook niet cmyk is, en ik kan met stelligheid zeggen dat het geel van het kunstof niet in cmyk is opgebouwd,… Klok horen luiden..?

 • Profielfoto
  serum

  afhankelijk; er zijn 3d printers die kunststof juist weer wel met cmyk ‘inkleuren’

  de ‘stelligheid’ is hierom discutabel.:wink:

 • Profielfoto
  Haike

  Geel? Doet me denken aan de oude kleur kratjes van een heel groot Hollands biermerk. Zat veel cadmium in die kratjes om de gele kleur te verkrijgen, wat schadelijk is voor mens en milieu. Vandaar dat ze nu alweer jaren groen zijn. Hoop dat ze er bij apple over na hebben gedacht.

 • Profielfoto
  Festen

  Geel in combinatie met zwart is natuurlijk een prachtige retro kleur voor elektronica, jammer alleen dat de iPhone niet spatwaterdicht is (itt de walkmans met die kleuren).

 • Profielfoto
  Ruben Ruiter

  Vrouwen iphone met al die kleuren, man gaat alleen voor de iphone 5s.

 • Profielfoto
  chrispis

  @serum wedden?:)

 • Profielfoto
  Iphone13

  Waarneer kan ik dan de 5s pre orderen?