Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 september 2013

Gele iPhone 5c als eerste uitverkocht in VS

Vandaag was het voor consumenten uit een select aantal landen, waaronder de Verenigde Staten en Duitsland, mogelijk om een pre-order te plaatsen voor de iPhone 5c. Door het plaatsen van een pre-order is de koper verzekerd van een iPhone op 20 september, de eerste verkoopdag.

De vraag naar de gele iPhone 5c lijkt in de VS het grootst te zijn, ongeveer 6 uur nadat de pre-orders openden is het gele 16GB-model uitverkocht in de Online Store op Apple.com. Ook bij provider Sprint is de gele 5c in 32GB inmiddels uitverkocht. Apple heeft de verwachte levertijd voor het gele model inmiddels op 25 september gezet, bij Sprint kan het tot 3 weken duren.

De voorraad van de gele iPhone 5c met 16GB capaciteit was als eerste op.

De andere kleuren zijn op moment van schrijven nog voorradig. Uit een eerdere poll op OneMoreThing.nl bleek de blauwe iPhone 5c favoriet onder onze bezoekers. Als we er van uitgaan dat Apple van alle kleuren eventueel voorraad had, is niet de blauwe maar de gele iPhone 5c het meest gewilde model.

Duitsland: iPhone 5c nog volop verkrijgbaar
Ook in Duitsland zijn de pre-orders voor de iPhone 5c gestart. Bij onze oosterburen zijn nog alle kleuren en opslagcapaciteiten beschikbaar. De iPhone 5S is niet vooruit te bestellen en gaat op 20 september meteen in de verkoop.

De iPhone 5c is een goedkopere, kleurrijke iPhone. Apple presenteerde deze op 10 september aan het grote publiek. De 5c neemt de plaats van de iPhone 5 in, deze is niet meer leverbaar. Naast de iPhone 5c werd ook een iPhone 5s aangekondigd, dit model is een doorontwikkeling van de iPhone 5 met onder andere een snellere processor en vingerafdrukscanner.

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe iPhones in Nederland beschikbaar zijn. Ons land hoort niet bij het selecte groepje landen waar de iPhones als eerste beschikbaar zijn. Ondanks dat Apple geen concrete datum noemde, leert het verleden ons dat beschikbaarheid in oktober van dit jaar te verwachten is.

> Meer info en prijzen iPhone 5C
> Meer info en prijzen iPhone 5S

Reageer op artikel:
Gele iPhone 5c als eerste uitverkocht in VS
Sluiten