Dixons levert iPhone 5c ‘onofficieel’ uit

33 reacties

Vrijdag berichtten wij over het feit dat Dixons de iPhone 5c op zijn website aanbood voor € 649. De iPhones waren tot ongeveer 15:00 uur te bestellen, hierna haalde de elektronicaketen deze van zijn website. Volgens een woordvoerder ging het om een technische fout in de voorbereiding en hadden de toestellen niet online mogen staan.

Toch blijken geplaatste bestellingen wel degelijk verwerkt. Bij online bestellen via Dixons kan gekozen worden tussen afhalen in een winkel in de buurt of per post versturen. De iPhone 5c bleek vanochtend gewoon vanuit het magazijn aangekomen bij de winkels, waar bestellingen afgehaald konden worden.

Dixons leverde de iPhone 5c vandaag uit.
Dixons leverde de iPhone 5c vandaag uit voor € 649,-

Het is onduidelijk of kopers die hebben gekozen voor verzending naar hun huisadres de iPhone ook hebben ontvangen. Gezien de telefoons ook naar de fysieke winkels zijn verzonden, vermoeden wij van wel. Mocht je een iPhone 5c bij Dixons hebben besteld en deze wel of niet thuis geleverd hebben gekregen, dan komen wij graag met je in contact via redactie [at] onemorething.nl.

Bij de winkels was het afrekenen wel enig gedoe. De verkopers waren verrast en konden de iPhone 5c nog niet zo goed in het systeem vinden. Na enig overleg tussen medewerkers onderling kregen wij onze iPhone 5c gewoon mee, al staat deze op de bon als ‘Diverse verkopen’. Hierdoor vermoeden wij dat het om ‘onofficiële’ verkoop gaat, een gewaagde stunt.

Inmiddels is de iPhone 5c niet meer zichtbaar op de website van Dixons. Het is hierdoor in ieder geval zo goed als zeker dat Nederlandse Apple-resellers al voorraad van Apple aangeleverd krijgen en dat de officiële verkoop snel van start zal gaan.

Reacties

33 reacties
 • Profielfoto
  me.com

  Vanmorgen bij de uitverkoop in Almere een iPhone 5c weten te bemachtigen. Stonden gesealed en al in de vitrinekast.:)

 • Profielfoto
  essiw

  Is dit niet heel erg dom/stom van zo’n keten. Omdat ze dan het risico lopen om geen (officiële) reseller van apple te mogen zijn? en dus in de toekomst niet meer van te voren iPhones geleverd krijgen?

 • Profielfoto
  JohnHenry

  Wie koopt dit nou ?
  Hoe kun je ooit deze financiële beslissing maken als je weet dat je voor 100 euro meer de 5S hebt, en je dus veeel en veeeels te veel betaald voor een plastic iPhone 5.

 • Profielfoto
  essiw

  ^Prima marketingstrategie voor apple, zelfs als niemand hem koopt (wat ik betwijfel). Door een apparaat wat bijna net zo goed is voor net iets minder op de markt te brengen lijkt het duurdere apparaat goedkoper, waardoor meer mensen die gaan kopen.

 • Profielfoto
  alvani

  Inmiddels is de iPhone 5c niet meer zichtbaar op de website van Dixons. Het is hierdoor in ieder geval zeker dat Nederlandse Apple-resellers al voorraad van Apple aangeleverd krijgen en dat de officiële verkoop snel van start zal gaan.

  Krijgen ze deze voorraad wel van Apple (Nederland) aangeleverd? Of is het grijze import? Ook omdat de prijs €649,- is in plaats van de verwachte €599,-

 • Profielfoto
  Anoniempje

  Ik denk niet dat Dixons van Apple geleverd krijgt, anders zou dat ook moeten gelden voor andere resellers. Ik vermoed dat men het in Duitsland ingekocht heeft. Niet voor niets kost ie €649,-, blijkbaar kunnen ze alleen marge maken door een €50,- toeslag op de officiële prijs te hanteren. Dus zij kopen hem ergens in voor de officiële Apple verkoopprijs, niet voor een inkoopprijs.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Ik heb inmiddels een woordvoerder van Dixons om een reactie gevraagd. Deze wist mij gisteren te vertellen dat het om voorbereidingen op de officiële verkoop ging. Dit doet mij vermoeden dat het wel degelijk de voorraad van Apple was.

 • Profielfoto
  alvani

  Ik heb inmiddels een woordvoerder van Dixons om een reactie gevraagd. Deze wist mij gisteren te vertellen dat het om voorbereidingen op de officiële verkoop ging. Dit doet mij vermoeden dat het wel degelijk de voorraad van Apple was.

  Dat zou mooi zijn! Als de 5S dan ook maar tegelijkertijd komt. Ik vind 1 oktober wel een mooie datum.
  Maar Apple kennende zullen ze wel op een vrijdag met de officiële verkoop beginnen.

 • Profielfoto
  MattiBB

  Het is onzin dat dit officiele verkoop is… Anders zouden Apple of de APR’s allang reclame hebben gemaakt. Verder bieden kpn, tmobile en vodafone ze ook nog niet aan. Ik denk eerder dat dixons op eigen houtje legaal of illegaal iphones naar nederland heeft gehaald. En ik geloof dat er rond 15:00 ren boos telefoontje vanuit Cupertino of Londen is gekomen dat alles onmiddelijk van de site moest… En dat ze nu daadwerkelijk uitgeleverd worden krijgt ook nog wel een startje… Een nederlandse ketentje dat al iphones verkoopt in nederland voor Apple zelf? Dat zal niet gewaardeerd worden

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Ik denk eerder dat dixons op eigen houtje legaal of illegaal iphones naar nederland heeft gehaald.

  Dat zal niet gewaardeerd worden, maar is technisch gezien legaal. De EER is één markt en daardoor mag je gewoon dingen uit het ene land verkopen in het andere land, als er maar de juiste belastingen en dergelijke over betaald worden. Dat Apple dat niet leuk vindt en regels stelt aan het verkoop van hun product is wat anders, maar dat maakt het nog niet illegale verkoop!

 • Profielfoto
  MattiBB

  En die laatste zin van het artikel is ook alleen maar weer olie op het vuur gooien natuurlijk… Zolang Apple zelf de iPhones nog niet in de store of online heeft staan dan gaan ze echt nog niet aan resellers leveren

 • Profielfoto
  McZibit

  @mattieBB
  Ik denk eerder dat dixons op eigen houtje legaal of illegaal iphones naar nederland heeft gehaald.

  Wat denk je zelf! Al deze toestanden en ophef voor een handje vol 5c’s??
  Was gewoon een “slip of the finger” oftewel inderdaad een klein administratief foutje.
  Neemt niet weg dat waar er een handje vol zijn er naar alle waarschijnlijkheid meer zijn.
  Ik zeg vrijdag a.s. “Judgement Day” for shure

 • Profielfoto
  iep

  Wie koopt dit nou ?
  Hoe kun je ooit deze financiële beslissing maken als je weet dat je voor 100 euro meer de 5S hebt, en je dus veeel en veeeels te veel betaald voor een plastic iPhone 5.

  Je bedoelt: hoe kun je voor 100 euro meer de 5s kopen terwijl je genoeg hebt aan de 5c. Die 100 euro is veel teveel voor iets als een telefoon met fingerprint reader. Dan liever voor die 100 euro meer 32GB opslag ipv 16GB, daar heb je veel meer aan dan zo’n fingerprint reader (die koppelt namelijk alleen je vingerafdruk aan een wachtwoord dus je zult als nog een wachtwoord moeten verzinnen; als je die te simpel houdt doet heel die vingerafdrukbeveiliging er niet meer toe).

  Het helpt als je weet wat het product is als je er commentaar op wil leveren;)

 • Profielfoto
  Stapel

  Ik zie de 5c ook bij Quickphones.nl staan voor 599 euro en levertijd van 2-7 dagen. Iemand ervaring mee? Zie http://www.quickphones.nl/apple/apple-producten/apple-iphone-5c-16gb

 • Profielfoto
  bjonnie

  Website ‘mobisale’ noemt bij de iPhones in de webshop “beschikbaar vanaf 1 oktober”. Wel enorm hoge prijzen daar, dus kan ook import zijn…

 • Profielfoto
  queenfan

  Dat zei ik al in jullie vorige bericht, de iPhone 5C die dixons verkocht was geïmporteerd.

 • Profielfoto
  Dydefox

  En als ie dan afgeleverd wordt, zit er een Saturnsticker op…

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Wie koopt dit nou ?
  Hoe kun je ooit deze financiële beslissing maken als je weet dat je voor 100 euro meer de 5S hebt, en je dus veeel en veeeels te veel betaald voor een plastic iPhone 5.

  …Het helpt als je weet wat het product is als je er commentaar op wil leveren;)

  .
  Dat helpt inderdaad. Want de 5S is zóveel meer dan dat.
  Betere camera, betere flitser, betere grafische chip, sneller moederbord, 64 bits, duurdere (ik zeg niet persé betere) behuizing, etc.

 • Profielfoto
  Ross

  Denk niet vanuit jezelf! Er zijn zat maar dan ook zat mensen die een origineel leuk kleurtje willen hebben. Er is niets mis met goed plastic. Ik weer zeker dat die veel fijner in de hand ligt dan de hoekice S. Ik had liever de S in C behuizing.

  Vergis je niet dat de C een verdomd goed snel, soepel toestel is waarbij Een hoop mensen niet €100 extra zullen betalen voor de S. De meeste hier op het forum wel, maar de mensen op straat zullen massaal een C kopen. Het zijn hele persoonlijke toestellen. Het straatbeeld zal erdoor veranderen. Wait For it

 • Profielfoto
  JohnHenry

  Het is ook n heel erg leuk toestel, maar ik trek het gewoon niet als ik hem koop dat ik dan weet dat ik zo hard geripped word.
  Bedoel het toestel is 1 jaar oud, 1 jaar oude hardware + n plastic shell.
  Wat natuurlijk een veel goed kopere prijs zou moeten opleveren.
  De marge van dit toestel is zo veel hoger dan de (al hoge marge) welke de 5 had.
  Dat trek ik gewoon niet, misschien volgendjaar.

  Maar het grappige is dat ze hun goedkoopste toestel enkel met 8GB leveren, nu de 4s. Die wil je dus ook niet.

  Sowieso zijn de prijsjumps van 16-32-64 GB een dikke ripoff lol apple…

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik ben benieuwd of we later ook echt de verschillen kunnen merken in gebruik tussen de iPhone 5c en 5S.

  Die 5S heeft de betere specs met 64Bit en zo. Maar wanneer ga je daar gebruik van kunnen maken. Nemen App bouwers de moeite om hun apps om te zetten naar 64bit? Wat zijn de voordelen voor de appbouwrs en voor de eindgebruiker. 64bit neemt meer werkgeheugen in en zorgt er voor dat je minder apps kan opslaan op je device omdat 64bit apps groter zijn in MB’s

  Wel voordeel krijg je er effectief voor terug en waar merk je dat in?

 • Profielfoto
  MEEUW

  Dixons heeft al de meubel style overgenomen van apple.
  Nu nemen ze zelfde tactiek over om zoveel mogelijk aandacht te krijgen.
  En ze hebben aantal mooie stappen kunnen maken hierdoor.
  1 omzet verhoging
  2 gratis reclame
  3 ze kunnen alles verklaren aan apple met : foutje, excuus. Wat mis gegaan in systeem.

  ik denk dat dixons binnenkort ook presentaties gaan houden van hun producten ;). wat een amateurs!

 • Profielfoto
  makasa

  Zaterdag in Duitsland ook nog op voorraad. 5S en 5C

 • Profielfoto
  tisorayamo

  Ik was gisteren in de Dixons in Goes en daar stond hij gewoon in de winkel

  PS: Het is mij vandaag opgevallen dat de pagina van de iPhone 5S op de Apple site nu ook in het Nederlands staat, aanwezig op een komende aankondiging?

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Ross op 29 september 2013
  Ik had liever de S in C behuizing.

  Volgend jaar krijg je de S in de C-behuizing.

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Hoe heet de 5c volgend jaar? De 6c?

 • Profielfoto
  makasa
 • Profielfoto
  superduc

  Volgens mij is die 50€ gewoon voor de extra garantie die krijgt , in totaal 3 jaar

 • Profielfoto
  nicj56

  Ik zeg in oktober dat ze komen i.p.v. December, op basis van de blunder van Dixons.

  Correct me if i’m wrong!

 • Profielfoto
  UtregCity

  Ik denk zelf, als Apple zoals verwacht wordt dinsdag 15 oktober de nieuwe iPad(‘s) zal aankondigen, dan zullen ze uiteraard de nieuwe iPhone’s aanhalen en dat ze zo geweldig zijn verkocht, blah, blah, dat dan de volgende groep landen (waaronder Nederland & België) bekend gemaakt zal worden. Vaak is dat dan op een vrijdag en dat zal dan 18de oktober zijn!:grin:

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Natuurlijk heeft Dixons bij wijze van stunt iPhones uit Duitsland gehaald. Die liggen niet dagenlang in een magazijn van de winkel te wachten tot de officiële verkoopdatum van Apple. Zo werkt het niet bij Apple. Dixons dacht een aardig stuntje te hebben en heeft dat natuurlijk ook, maar het is een winkelketen onwaardig en zal door Apple niet worden gewaardeerd. We zullen het zeker weten als Dixons bij de échte verkoopstart helemaal géén of veel te weinig iPhones aangeleverd krijgt. Want zó is Apple ook wel weer…!!:)

 • Profielfoto
  BDM STUDIOS

  De start van wederom een mooi viral?;-)

 • Profielfoto
  jellepetje

  Het is onzin dat dit officiele verkoop is… Anders zouden Apple of de APR’s allang reclame hebben gemaakt. Verder bieden kpn, tmobile en vodafone ze ook nog niet aan.

  Niks onzin, Apple, Apple Premium Resellers & Apple Authorized Resellers mogen pas reclame gaan maken voor apple producten op de dag van de officiële start van verkoop in dat land (geloof me maar ik heb er ervaring mee). Dixons ontvangt reclame materiaal van apple zelf een paar of 1 dag in de winkels en bij binnenkomst daar staat ook duidelijk op dat ze het niet voor een bepaalde datum mogen plaatsen of soms zelf openen.