Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 september 2013

Bug maakt omzeilen codeslot iOS 7 mogelijk

Er is een bug gepubliceerd die het mogelijk maakt het lockscreen in iOS 7 te omzeilen. Een 36-jarige Spanjaard kon met een eenvoudige reeks handelingen toegang tot alle foto’s op een iOS-apparaat met de laatste iOS-versie verkrijgen. Dit werkt op zowel iPhone als iPad.

De foto’s kunnen ook naar gekoppelde sociale netwerken of via e-mail verzonden worden. De methode is simpel; open vanuit het controlcenter de timer-app. Daarna dient de aan/uit-knop ingedrukt te worden, door vervolgens voor ‘annuleer’ te kiezen en twee keer snel op de home-knop te tappen, komt het multitask-menu tevoorschijn. Daar kan de camera-app gekozen worden en er is er volledige toegang tot de foto’s.

iOS wordt al langer geplaagd door zwakheden in het codeslot van het lockscreen. In iOS 6 werd tweemaal een methode ontdekt om het codeslot te omzeilen. Een woordvoerder van Apple liet aan Forbes weten dat Apple beveiliging erg serieus neemt en in een volgende iOS-update de bug te fixen.

Reageer op artikel:
Bug maakt omzeilen codeslot iOS 7 mogelijk
Sluiten