Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 september 2013

Belgische bedrijven meest tevreden over Apple, minst over BlackBerry

Het Belgisch ICT-Jaarboek heeft onderzocht over welke merken ondernemend België het meest en minst tevreden is. Van alle IT-leveranciers zijn Belgische bedrijven het meest tevreden over Apple. De tevredenheid daalt echter wel wat tegenover vorig jaar. BlackBerry staat helemaal onderaan.

Apple krijgt een score van 8,1 op 10. Vorig jaar kreeg het bedrijf uit Cupertino nog een iets hoger cijfer van de de Belgische bedrijven, toen scoorde Apple een 8,4 op 10. Concurrent Samsung moet het doen met een vijfde plaats, het Koreaanse bedrijf scoort dit jaar een 7,7. Naast Apple kunnen ook Dell en HP op waardering rekenen. Hekkensluiter Blackberry krijgt een 6,9.

De resultaten van het onderzoek in een tabel.

Volgens het marktonderzoek zorgden niet de iPhone of de iPad voor de hoge score, de Belgische bedrijven blijken het meest tevreden over de computers van Apple zoals de iMac,  MacBook en Mac Pro. Microsoft, Samsung en SAP gaan er dit jaar opvallen op vooruit qua tevredenheid terwijl Oracle, Nokia en Fujitsu wat inleveren.

Apple scoort meestal erg goed in klanttevredenheidsonderzoeken onder consumenten. De iPad-maker kreeg meerdere jaren achter elkaar de J.D. Power and Associates award voor hoogste klanttevredenheid.

(Via: ANV)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Belgische bedrijven meest tevreden over Apple, minst over BlackBerry
Sluiten