Apple’s iPhone Event vanaf 18:30 uur vanavond, wat te verwachten

36 reacties

Met nog enkele uren te gaan tot het iPhone Event van vanavond stijgt de spanning, de laatste geruchten gaan rond en er kunnen in potentie veel producten en diensten aangekondigd worden. Het is zo goed als zeker dat er nieuwe iPhones aangekondigd worden, maar wat zou er nog meer in de pijplijn hebben gezeten?

In dit overzicht lees je alles wat je moet weten over het Apple Event van vanavond. Wat, hoe, wanneer, hoe laat en hoe waarschijnlijk is het dat…? Lees het in dit overzicht. 

Algemene Info

overzicht-1

Wat precies?
Vanavond zal Apple een aantal nieuwe producten, waaronder de nieuwe iPhone(s) presenteren. Traditiegetrouw gebeurt dit in Apple’s thuisstaat California, USA.

Hoe laat begint het?
Apple CEO Tim Cook wordt rond 19:00 Nederlandse tijd op het podium verwacht. Wij (OMT) zijn vanaf 18:30 uur live te bekijken met een voorbeschouwing in onze streaming video talkshow OMT Live. Natuurlijk schakelen we indien mogelijk meteen naar de VS zodra het evenement begint.

Hoe blijf ik op de hoogte?
Mogelijk biedt Apple zelf een livestream vanuit de zaal aan, deze is te bekijken op de Apple TV. Geen Apple TV of livestream? Geen nood! Je kan kijken naar OMT Live waar we de ontwikkelingen op de voet volgen. Liever lezen dan luisteren? Via Twitter (@onemorething) en deze website houden we je snel en bondig op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen.

De productaankondigingen

Hoe zeker is het dat Apple vanavond een bepaald product gaat aankondigen? Onze voorspellingen met een korte uitleg over het product zelf.

Definitieve versie iOS 7 [Zeer zeker]
overzicht-3
Het is zeker dat Apple vanavond de definitieve versie van iOS 7 gaat aankondigen. De nieuwe iPhone’s zullen standaard op de nieuwste versie draaien. Of iOS 7 na vandaag ook meteen gedownload kan worden is niet zeker, mogelijk is dit pas op de dag dat de nieuwe iPhones verkocht worden.

Nu al benieuwd naar iOS 7? Bekijk onze iOS 7 in beeld-video’s.

Nieuwe iPhone 5 S [Zeer zeker]
overzicht-4
De iPhone 5 is alweer bijna een jaar oud, dus is het volgens de jaarlijkse cyclus tijd voor een nieuwe: de iPhone 5S. Naast verbeteringen aan de camera, snelheid en de accuduur worden een vingerafdruklezer en dual flash voor foto’s als nieuwe features genoemd. Ook zo de iPhone 5S naast wit en zwart ook in goud/champagne-kleur verkrijgbaar kunnen zijn.

Goedkopere iPhone 5 C [Waarschijnlijk]
overzicht-5
Er gaan al enige tijd zeer hardnekkige geruchten over een goedkoper model iPhone naast de iPhone 5S. Dit model zou iPhone 5C heten en is van plastic, in verschillende kleuren verkrijgbaar en zal een midrange-prijs hebben. Gezien er de afgelopen tijd veel onderdelen en foto’s gelekt zijn is de kans op een goedkopere iPhone aanwezig.

Nieuwe Apple TV (software) [Waarschijnlijk]
overzicht-8
De afgelopen tijd zijn er beta-versies van nieuwe software voor de Apple TV aan ontwikkelaars beschikbaar gesteld. Het is waarschijnlijk dat deze samen met de definitieve versie van iOS 7 gepresenteerd zal worden. De kans op een nieuwe Apple TV-settopbox zelf is klein. De kans dat ontwikkelaars Apple TV-apps kunnen gaan maken is klein, maar zou welkom zijn.

Nieuwe Airport Express [Mogelijk]
overzicht-7
Tijdens de vorige productpresentatie kondigde Apple even snel tussendoor een nieuwe Airport Extreme aan. Deze werkt met de nieuwe WiFi 802.11ac-standaard waardoor draadloos gigabit snelheden bereikt kunnen worden. Gezien de voorraad van Airport Express wereldwijd terugloopt, is de kans op een nieuwe Airport Express met 802.11ac vanavond aanwezig.

Definitieve versie OS X 10.9 Mavericks [Mogelijk]
overzicht-12
OS X 10.9 Mavericks werd tegelijk met iOS 7 aangekondigd. Deze nieuwe versie van het besturingssysteem voor Macs draait vooral om een langere batterijduur, ondersteuning voor meerdere beeldschermen en integratie van iOS-onderdelen als Maps en iBooks. Hoewel vanavond vooral om de iPhone en iOS zal draaien, is het mogelijk dat Apple de definitieve versie van Mavericks aan gaat kondigen.

Nieuwe iPads [Onwaarschijnlijk]
overzicht-10
Naast de nieuwe iPhones, is het ook tijd voor nieuwe iPads. Volgens de laatste geruchten krijgt de iPad mini 2 een Retina Display en wordt de vormgeving van de iPad 5 meer zoals die van de iPad mini. In een recent gelekte video is al een deels geassembleerde iPad 5 te zien. Ze zitten er dus aan te komen, waarom dan onwaarschijnlijk? Omdat de iPads naar verwachting samen met nieuwe iMacs een eigen event krijgen, over een maand or so.

Nieuwe Macs [Onwaarschijnlijk]
overzicht-11
Tijdens de WWDC 2013 presentatie verbaasde Apple vriend en vijand met een glimp van de nieuwe Mac Pro. Een machine met een tot de verbeelding sprekend uiterlijk en brute kracht voor professionele gebruikers. Ook werd een nieuwe MacBook Air aangekondigd met 12 uur accuduur en vernieuwde Intel Haswell-processor. De nieuwe MacBook Pro, iMac en Mac Pro komen er ongetwijfeld snel aan, maar krijgen waarschijnlijk een plaatsje op een eigen event, samen met de nieuwe iPads later dit jaar.

iWatch smartwatch [Onwaarschijnlijk]
overzicht-6
Fabrikanten als Sony en Samsung hebben een smartwatch op de markt gebracht. Deze dienen als verlengstuk van je telefoon, er kunnen berichten op gelezen worden en ze bevatten vaak functies om je gezondheid te monitoren. De afgelopen tijd heeft Apple bedrijven die zich met dit soort technologie bezig houden opgekocht. Dit en meer geruchten wijzen erop dat een ‘iWatch’ in de pijplijn zit, maar nog lang niet klaar is.

iWatch TV-toestel [Onwaarschijnlijk]
overzicht-9
Wat als iWatch nog voor een horloge, maar voor een TV-toestel staat? De televisiemarkt is een markt die Apple nog niet betreden heeft. Al het hele jaar gaan er geruchten over een TV-toestel van Apple, toch lijkt het niet waarschijnlijk dat Apple dit vanavond zal aankondigen. Er zijn te weinig lekken en zo’n aankondiging zou een evenement op zichzelf verdienen.

Reacties

36 reacties
 • Profielfoto
  MacKevin11

  Wat er ook komt, ik ga ’t gewoon kijken en ik zie wel…

 • Profielfoto
  Hddruiter

  Bedankt! Mooi samengevat

 • Profielfoto
  ldb

  Keurig en realistisch!
  Nou, weet je alles, hoef je niet meer te kijken.

  Nehh… toch kijken en hoop op de one more thing…..

 • Profielfoto
  Jan Pannekoeken

  Retina 2.0?

 • Profielfoto
  superapple

  bedankt. Kon het al niet op internet vinden

 • Profielfoto
  dano-nl

  nog een paar uurtjes ! heb er zin in !

 • Profielfoto
  JohnHenry

  Lets go! zal erg teleurstellend als ze alleen met de iPhone 5s komen, sowieso komt de 5C ook. Daarnaast hoop ik op de iWatch of de Mac Pro of cinametic displays.

 • Profielfoto
  nicj56

  Laten we op het beste hopen!

 • Profielfoto
  frank14

  Waar blijft me macbook pro retina met Haswell nou:(
  Ach, we zullen zien!

 • Profielfoto
  arturo

  Ik ben erg benieuwd. Nog een paar uurtjes en dan vertrek ik naar Cinerama in Rotterdam, we zijn er bij OMT.

 • Profielfoto
  iPredict

  Nieuwe haswell mbp’s is redelijk waarschijnlijk

 • Profielfoto
  crazylegs

  Ik hoop op een stream via apple tv:) hoe laat werd dit bij de vorige presentaties eigenlijk bekend gemaakt? Aangezien dr nu nog niks over bekend is..

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  Ik hoop stiekem op een iets groter scherm van de iPhone 5S, binnen dezelfde behuizing.
  In theorie is dat mogelijk, indien Apple de IGZO technologie zou gaan invoeren: dan zijn vrijwel randloze schermen mogelijk: http://www.pcworld.com/article/261738/up_close_with_sharps_stunning_igzo_display_technology.html

  En tot nog toe heb ik in geen enkele gelekte afbeelding van een volledig geassembleerde VOORKANT van een 5S gezien…

 • Profielfoto
  crazylegs

  En uiteraard nog stille hoop voor Siri in het Nederlands.

 • Profielfoto
  BoniMacX

  ik stel preventief het openen van een draadje onder de kop ‘teleurstellingen’ of ‘klaag-draadje’ voor.
  Niet uitgekomen verwachtingen, frustraties, teleurstellingen, kunnen daar dan mooi samengebracht worden. Alle gezeur en geklaag meteen gebundeld.
  :-)

 • Profielfoto
  freewel

  en hoe waarschijnlijk is de aankoniging van een nieuw cinema display?

 • Profielfoto
  Anon Ymous

  iPhone: boring.
  iOS 7: leuk
  Nederlandse siri: VET!!!

 • Profielfoto
  Akoni

  De Apple store is reeds gesloten.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Altijd leuk om te kijken. Erg spannend wat er werkelijk aan komt.
  Hopelijk krijgen we een “one more thing”. Maar de heer Cook heeft op een optreden van een band na nog nooit een “one more thing” gegeven

 • Profielfoto
  bangbangsystems

  Bedankt voor de goede uitleg. Altijd fijn om te weten welke tijden en op welke manier het te volgen is. Thnx OMT

 • Profielfoto
  Ce.

  Nog iets van de iWork geruchten opgedoken?
  Niet dat de aanschaf ervan zo duur is, maar zou strategisch een mooie zet zijn voor Apple.

 • Profielfoto
  streeff

  Vnavond? Er is hier een PHP meetup om de hoek, dus als ik nerdy wil doen ga ik liever daarheen.

 • Profielfoto
  mmww

  Apple komt met een compleet nieuw login/betaalsysteem gebaseerd op de home knop scanner! Paswoorden behoren tot het verleden! We gaan het meemaken!:cool:

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  Van mij hoeft Nederlandse Siri niet perse hoor, ik vind even een keer wat in het engels zeggen niet erg.

 • Profielfoto
  1984

  Dat op 10 september de iPhone-lijn vernieuwd en uitgebreid wordt staat zo goed als vast.

  Ik hoop dat het Apple is gelukt om iedereen op een dwaal spoor te zetten met hun vernieuwde iPhone.
  En dat er dinsdag een totaal nieuw Apple product word aangekondigd waar ze in het geheim aan hebben gewerkt, en waar niemand aan had gedacht.
  En wat voor een wow effect zorgt
  _

 • Profielfoto
  Hydræ

  Vanavond lekker ouderwets genieten:smile:
  .
  En bij de jongens in Rotterdam draait een goeie film hoorde ik…

 • Profielfoto
  IOS dude

  hier nog geen apple event icoontje op m’n apple tv… bij iemand al wel??

 • Profielfoto
  tomc

  iemand een link voor de live stream via safari te kijken aub????

 • Profielfoto
  bummenawt

  Nope nog niks te zien op Apple Tv. Vorige keynote stond hij er begin van de middag al op…

 • Profielfoto
  Apple Focus

  Deze presentatie gaat hard onder mijn huiswerk leiden :/

 • Profielfoto
  steveb

  ilife 13? (of wordt het 14 in the cloud)

  iphone camera upgrade?
  front (facetime) 8mp
  => facetime over wifi in 4k resolutie

  backsite 20mp

  retina cinema display voor mac pro
  27 inch => bijna 7k ofwel films bewerken met dezelfde beeldverhouding as vroeger maar dan in 4k
  en pro 32inch (kan bij de huidige iphone pixeldichtheid al een 8k scherm zijn)

 • Profielfoto
  Vilscon

  Hoe bekijk ik op m’n Apple TV (3rd) de Keynote vanavond?

  Normaal staat er nog een pictogram van ‘Apple Special event’ o.i.d., maar zelfs na een update zie ik niks veranderd.

  Wie o wie?

 • Profielfoto
  INCTRL

  Maak je niet dik over dat event icoontje. Over 1,5 uur staat deze er gewoon.

 • Profielfoto
  mbnn

  Volgens mij komt er uberhaupt geen livestream anders was de info er allang geweest.

 • Profielfoto
  bummenawt

  Nou niet dus…

 • Profielfoto
  TLM

  Was te verwachten en door Cook zelfs uitgelegd. Komt door het iTunes Festival. Maar ook de OMT stream doet het echt niet, zelfs niet op mijn deftige lijn hier … jammer, een gemiste kans