Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 september 2013

Apple’s iPhone Event vanaf 18:30 uur vanavond, wat te verwachten

Met nog enkele uren te gaan tot het iPhone Event van vanavond stijgt de spanning, de laatste geruchten gaan rond en er kunnen in potentie veel producten en diensten aangekondigd worden. Het is zo goed als zeker dat er nieuwe iPhones aangekondigd worden, maar wat zou er nog meer in de pijplijn hebben gezeten?

In dit overzicht lees je alles wat je moet weten over het Apple Event van vanavond. Wat, hoe, wanneer, hoe laat en hoe waarschijnlijk is het dat…? Lees het in dit overzicht. 

Algemene Info

Wat precies?
Vanavond zal Apple een aantal nieuwe producten, waaronder de nieuwe iPhone(s) presenteren. Traditiegetrouw gebeurt dit in Apple’s thuisstaat California, USA.

Hoe laat begint het?
Apple CEO Tim Cook wordt rond 19:00 Nederlandse tijd op het podium verwacht. Wij (OMT) zijn vanaf 18:30 uur live te bekijken met een voorbeschouwing in onze streaming video talkshow OMT Live. Natuurlijk schakelen we indien mogelijk meteen naar de VS zodra het evenement begint.

Hoe blijf ik op de hoogte?
Mogelijk biedt Apple zelf een livestream vanuit de zaal aan, deze is te bekijken op de Apple TV. Geen Apple TV of livestream? Geen nood! Je kan kijken naar OMT Live waar we de ontwikkelingen op de voet volgen. Liever lezen dan luisteren? Via Twitter (@onemorething) en deze website houden we je snel en bondig op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen.

De productaankondigingen

Hoe zeker is het dat Apple vanavond een bepaald product gaat aankondigen? Onze voorspellingen met een korte uitleg over het product zelf.

Definitieve versie iOS 7 [Zeer zeker]

Het is zeker dat Apple vanavond de definitieve versie van iOS 7 gaat aankondigen. De nieuwe iPhone’s zullen standaard op de nieuwste versie draaien. Of iOS 7 na vandaag ook meteen gedownload kan worden is niet zeker, mogelijk is dit pas op de dag dat de nieuwe iPhones verkocht worden.

Nu al benieuwd naar iOS 7? Bekijk onze iOS 7 in beeld-video’s.

Nieuwe iPhone 5 S [Zeer zeker]

De iPhone 5 is alweer bijna een jaar oud, dus is het volgens de jaarlijkse cyclus tijd voor een nieuwe: de iPhone 5S. Naast verbeteringen aan de camera, snelheid en de accuduur worden een vingerafdruklezer en dual flash voor foto’s als nieuwe features genoemd. Ook zo de iPhone 5S naast wit en zwart ook in goud/champagne-kleur verkrijgbaar kunnen zijn.

Goedkopere iPhone 5 C [Waarschijnlijk]

Er gaan al enige tijd zeer hardnekkige geruchten over een goedkoper model iPhone naast de iPhone 5S. Dit model zou iPhone 5C heten en is van plastic, in verschillende kleuren verkrijgbaar en zal een midrange-prijs hebben. Gezien er de afgelopen tijd veel onderdelen en foto’s gelekt zijn is de kans op een goedkopere iPhone aanwezig.

Nieuwe Apple TV (software) [Waarschijnlijk]

De afgelopen tijd zijn er beta-versies van nieuwe software voor de Apple TV aan ontwikkelaars beschikbaar gesteld. Het is waarschijnlijk dat deze samen met de definitieve versie van iOS 7 gepresenteerd zal worden. De kans op een nieuwe Apple TV-settopbox zelf is klein. De kans dat ontwikkelaars Apple TV-apps kunnen gaan maken is klein, maar zou welkom zijn.

Nieuwe Airport Express [Mogelijk]

Tijdens de vorige productpresentatie kondigde Apple even snel tussendoor een nieuwe Airport Extreme aan. Deze werkt met de nieuwe WiFi 802.11ac-standaard waardoor draadloos gigabit snelheden bereikt kunnen worden. Gezien de voorraad van Airport Express wereldwijd terugloopt, is de kans op een nieuwe Airport Express met 802.11ac vanavond aanwezig.

Definitieve versie OS X 10.9 Mavericks [Mogelijk]

OS X 10.9 Mavericks werd tegelijk met iOS 7 aangekondigd. Deze nieuwe versie van het besturingssysteem voor Macs draait vooral om een langere batterijduur, ondersteuning voor meerdere beeldschermen en integratie van iOS-onderdelen als Maps en iBooks. Hoewel vanavond vooral om de iPhone en iOS zal draaien, is het mogelijk dat Apple de definitieve versie van Mavericks aan gaat kondigen.

Nieuwe iPads [Onwaarschijnlijk]

Naast de nieuwe iPhones, is het ook tijd voor nieuwe iPads. Volgens de laatste geruchten krijgt de iPad mini 2 een Retina Display en wordt de vormgeving van de iPad 5 meer zoals die van de iPad mini. In een recent gelekte video is al een deels geassembleerde iPad 5 te zien. Ze zitten er dus aan te komen, waarom dan onwaarschijnlijk? Omdat de iPads naar verwachting samen met nieuwe iMacs een eigen event krijgen, over een maand or so.

Nieuwe Macs [Onwaarschijnlijk]

Tijdens de WWDC 2013 presentatie verbaasde Apple vriend en vijand met een glimp van de nieuwe Mac Pro. Een machine met een tot de verbeelding sprekend uiterlijk en brute kracht voor professionele gebruikers. Ook werd een nieuwe MacBook Air aangekondigd met 12 uur accuduur en vernieuwde Intel Haswell-processor. De nieuwe MacBook Pro, iMac en Mac Pro komen er ongetwijfeld snel aan, maar krijgen waarschijnlijk een plaatsje op een eigen event, samen met de nieuwe iPads later dit jaar.

iWatch smartwatch [Onwaarschijnlijk]

Fabrikanten als Sony en Samsung hebben een smartwatch op de markt gebracht. Deze dienen als verlengstuk van je telefoon, er kunnen berichten op gelezen worden en ze bevatten vaak functies om je gezondheid te monitoren. De afgelopen tijd heeft Apple bedrijven die zich met dit soort technologie bezig houden opgekocht. Dit en meer geruchten wijzen erop dat een ‘iWatch’ in de pijplijn zit, maar nog lang niet klaar is.

iWatch TV-toestel [Onwaarschijnlijk]

Wat als iWatch nog voor een horloge, maar voor een TV-toestel staat? De televisiemarkt is een markt die Apple nog niet betreden heeft. Al het hele jaar gaan er geruchten over een TV-toestel van Apple, toch lijkt het niet waarschijnlijk dat Apple dit vanavond zal aankondigen. Er zijn te weinig lekken en zo’n aankondiging zou een evenement op zichzelf verdienen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple’s iPhone Event vanaf 18:30 uur vanavond, wat te verwachten
Sluiten