Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 september 2013
Leestijd: 1 minuut

AppleCare+ nu ook in Nederland

Het was al enige tijd mogelijk om AppleCare af te sluiten voor Mac en Apple-beeldschermen. Dit aanvullende supportpakket  geeft tot drie jaar lang extra reparatiemogelijkheden en telefonische ondersteuning. Een soortgelijk pakket bestaat voor iOS-apparaten, dit heet AppleCare+.

Sinds gisteren is AppleCare+ ook in Nederland af te sluiten. Deze variant van AppleCare is speciaal voor iPhone, iPad, iPod en Apple TV. De prijzen verschillen per apparaat. Met AppleCare+ kun je twee jaar lang telefonisch alles aan Apple-medewerkers vragen. Normaal kan dit tot 90 dagen na aankoop. Daarnaast biedt AppleCare+ een aanvullende verzekering tegen ongelukjes.

Bij een nieuwe iPhone kan vanaf nu AppleCare+ worden afgesloten.

AppleCare+ biedt dekking voor de reparatie of vervanging een apparaat. De dekking is inclusief maximaal twee schadevoorvallen als gevolg van een ongelukje, met een klein eigen risico. De prijsopbouw is als volgt:

  • Apple TV: € 29 aanschaf, geen eigen risico
  • iPhone: € 99 aanschaf, € 69 eigen risico bij schadevoorvallen
  • iPod touch / classic: €59 aanschaf, € 29 eigen risico bij schadevoorvallen
  • iPad: € 99 aanschaf, € 49 eigen risico bij schadevoorvallen

Apple benadrukt dat AppleCare+ een extra service is die als aanvulling op de standaard garantie dient. Apparaten vallen sowieso onder de standaard wettelijke garantie. AppleCare+ moet vooral gezien worden als een all-riskverzekering met als extra voordeel de mogelijkheid om direct met Apple-medewerkers te spreken in geval van vragen. De prijs hiervoor is marktconform.

Meer info en voorwaarden op Apple.com

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.