Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 september 2013

Apple wederom verkozen tot meest innovatieve bedrijf

Ieder jaar voeren technologiebedrijven de lijst van meest innovatieve bedrijven aan. Ook in 2013 bestaat de top drie geheel uit bedrijven de zich richten op elektronica, technologie en cloudservices. Apple voert de lijst als meest innovatieve bedrijf aan, met fast follower Samsung in zijn kielzog op twee.

Het is niet het eerste jaar dat Apple verkozen is tot meest innovatieve bedrijf, de afgelopen negen jaar prijkt Apple op de eerste plaats in de top 50 die samen wordt gesteld door toonaangevend adviesbureau Boston Consulting Group. Op plaats twee en drie zijn Samsung en Google te vinden. 

Opvallend is de opkomst van autofabrikanten in de lijst. Dit jaar zijn er maar liefst 14 automotive-bedrijven te vinden in de top 50. De top 20 bestaat bijna voor de helft uit bedrijven de automotive-industire. Coca Cola is als enige bedrijf in de top 20 niet in de technologie- of automotive branche actief.

Het gaat minder goed met Intel, Dell en Philips, deze bedrijven zakten met 11 of meer plaatsen tegenover vorig jaar. Opvallend is dat Samsung de plaats van Google heeft ingenomen, de zoekgigant stond in hetzelfde onderzoek in 2012 nog een tweede plaats.

Dit zijn de 20 meest innovatieve bedrijven van 2013:

 1. Apple
 2. Samsung
 3. Google
 4. Microsoft
 5. Toyota
 6. IBM
 7. Amazon
 8. Ford
 9. BMW
 10. General Electric
 11. Sony
 12. Facebook
 13. General Motors
 14. Volkswagen
 15. Coca-Cola
 16. Hewlett-Packard
 17. Hyundai
 18. Honda
 19. Audi
 20. Daimler
Reageer op artikel:
Apple wederom verkozen tot meest innovatieve bedrijf
Sluiten