Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 2 september 2013

Apple vraagt trademarks aan voor iOS 7 icoontjes

Slecht nieuws voor alle grafisch adepten die de hoop hadden dat de definitieve versie van iOS 7 andere icoontjes zou krijgen dan de icoontjes in de beta-versie. Apple is in Hong Kong namelijk begonnen met het aanvragen van handelsmerken voor de jellybean-kleurige rounded rectangles.

Voor negen icoontjes is nu een aanvraag ingediend. Het betreft Kaarten, Contacten, Kiosk, Passbook, Foto’s, Herinneringen, Instellingen, Aandelen en Game Center. Er is dus nog een kleine hoop voor een alternatief voor het alom verguisde Safari-icoontje.

De icoontjes worden vastgelegd onder International Class 009, wat betekent dat het trademark van toepassing is op een zeer breed scala aan producten, tot aan elektrisch verwarmde sokken aan toe.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple vraagt trademarks aan voor iOS 7 icoontjes
Sluiten