Apple TV-update brengt Airplay from iCloud

35 reacties

Afgelopen woensdag kwam iOS 7 eindelijk uit, met tientallen miljoenen downloads als gevolg. Apple gunt zijn servers echter nog geen rust, want vanavond kwam een langverwachte software-update voor de Apple TV beschikbaar. Deze biedt een aantal nieuwe functies voor Apple’s televisie-settopbox.

De grootste vernieuwing in de 6.0-versie van Apple TV’s besturingssysteem is is AirPlay from iCloud. Daarmee kun je video’s die je in iTunes gekocht hebt direct streamen van je iOS-apparaat naar een Apple TV, De video hoeft hier niet fysiek voor gedownload te zijn. Je hoeft hiervoor niet op de Apple TV ingelogd te zijn met je eigen account. Je kunt Airplay from iCloud dus ook bijvoorbeeld bij vrienden gebruiken.

appletv60

Na installatie van de update synchroniseert de Apple TV geabonneerde podcasts, is het mogelijk om gedeelde Photostreams te bekijken en kun je direct aankopen in de iTunes Music Store doen. Heb je een Amerikaans iTunes account, dan werkt iTunes Radio nu ook op je Apple TV. Tot slot is het nu mogelijk om een Airplay-only-modus te activeren. Daarbij is alleen een scherm zichtbaar waarop te zien is hoe je via AirPlay naar de Apple TV kunt streamen.

Je moet wel geduld hebben om de update uit te voeren. Verschillende OMT-ers laten ons weten dat ze 15 minuten tot een uur hebben gewacht voordat Apple TV 6.0 gedownload en geïnstalleerd was. Overigens zal dit wel de laatste keer zijn dat je zelf de update moet aanzetten. Vanaf Apple TV 6.0 gaat het updaten automatisch.

Reacties

35 reacties
 • Profielfoto
  I-pad68

  Leuke update bij appleTV 2 blijft het lampje knipperen en vraagt om een micro USB kabel aan te sluiten op iTunes

 • Profielfoto
  eric huber

  Ik heb het nieuwe IOS7 gedownload,maar ben er zeer in teleurgesteld. Geef mij maar het uitzicht ( grafisch) van het oude 6!

 • Profielfoto
  cmug

  Ik ben vooral benieuwd of je je Keynote presentatie ook eenvoudig vanaf een willekeurige laptop kunt streamen naar de Apple TV. Iemand al ervaring hiermee ?
  Inpluggen van een kabeltje vindt ik zo’n ellende. Ik begreep dat in deze update op dat gebied mogelijk meer te bieden heeft.

 • Profielfoto
  MEEUW

  IOS7 lijkt net of kind van 8 heeft het heeft ontworpen. Itunes de artiesten naam schuin in beeld.
  telefoon de knoppen…. tja rekenmachine tja… niet echt top design.

 • Profielfoto
  MTP

  Blijft hier ook knipperen en vraagt om aansluiting iTunes, en deze USB kabel heb ik helaas niet

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Pfieuw.. gaat hier gelukkig goed, die update.

  Eric & Meeuw? Het gaat hier over de Apple TV, niet over iOS 7.

 • Profielfoto
  bartje

  Hmm automatische updates?

  Met mn jailbroke AppleTV is dat minder handig:-)
  Zolang ik nog niet alles uit Netflix kan halen, blijft firecore nog even in gebruik.

 • Profielfoto
  gertje050

  Ja .. hier blijft die ook hangen, en vraagt die om de micro usb aansluiting. en natuurlijk heb ik die niet… wel heel vervelend.. moet ik ze allemaal aansluiten naast me imac.. wel super onhandig.. apple min puntje..:(

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Bijzonder dat er hier mensen zijn die denken dat ze meer verstand hebben van design dan de designers van Apple op basis van de designs die Ive heeft goedgekeurd. Ik zou zeggen: solliciteer maar bij Apple, jongens! Succes verzekerd blijkbaar.;-)

 • Profielfoto
  maconly

  Bijzonder dat er hier mensen zijn die denken dat ze meer verstand hebben van design dan de designers van Apple op basis van de designs die Ive heeft goedgekeurd. Ik zou zeggen: solliciteer maar bij Apple, jongens! Succes verzekerd blijkbaar.;-)

  smaak is iets wat voor iedereen anders is en bij mij ook geen wow factor, leuk hoor dat zoomen van icoontjes etc etc maar voegt voor mij niets toe.

 • Profielfoto
  VariLite

  Hier ook crash en herstellen via iTunes, niet gewend van Apple

 • Profielfoto
  I-pad68

  Is er ook een manier zonder Micro USB kabel de appleTV 2 weer aan de praat te krijgen?

 • Profielfoto
  gipsman

  Is het al iemand gelukt de ATV2 naar 6.0 te updaten ZONDER die micro usb ?
  Hier en en daar lees ik dat je opnieuw moet proberen als het de eerste keer via wifi niet lukt.

 • Profielfoto
  aruba

  Ja hier,binnen 10 minuten binnen en helemaal up to date! Met mijn Amerikaanse
  i-Tunes Apple membership ook iTunes Radio,dit is echt fantasties,doorlopend muziek,zelf keuze instellen,werkt perfect!!!

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Is het al iemand gelukt de ATV2 naar 6.0 te updaten ZONDER die micro usb ?…

  .
  Zoals je hierboven kunt lezen: JA.:)

 • Profielfoto
  rudi010

  Hier ook update gedaan. Klein uurtje bezig geweest.
  Jammer is wel dat nu bij ‘Computers’ opeens onderscheid wordt gemaakt in de Bibliotheek tussen Films en Thuisvideos. Waarschijnlijk omdat nu iTunes via Cloud wordt geregeld?
  Sinds december 2012 gooit mijn ‘ Automatisch toevoegen aan iTunes’ alles in de map Muziek>iTunes>iTunes Media>Home Videos. Terwijl mijn bestanden van voor die tijd vrolijk in Muziek>iTunes>iTunes Media>Movies hangen. Gevolg: mijn bibliotheek weergave is volledig in de war. De ‘Home Videos’ worden als losse bestanden in een lange lijst via Atv2 weergegeven, terwijl Atv2 in ‘Films’ netjes mijn onderverdeling van iTunes (genres die ik heb toegekend etc) volgt. Zucht, even de bestanden simpelweg overgooien van Home Videos naar Movies werkt niet. Losse bestanden uit Home Videos planten in Movies blijkt onzichtbaar te zijn voor Atv2. Gaat me dus weer veel extra tijd kosten om uit te zoeken en sorteren. Jammer… iOS7 geeft problemen met apps op mn iPad2, dit ook al. Of moet ik wellicht mn hardware gaan vervangen nu?

 • Profielfoto
  rudi010

  Hm ja sorry, niet helemaal goed gekeken in atv2. Zit bij Thuisvideo’s natuurlijk ook een knop om genres weer te geven. Maar goed, dat wordt toch films welke zijn opgeslagen in iTunes Media>Movies uit iTunes verwijderen zonder bestanden weg te gooien en vervolgens opnieuw iTunes in te slepen zodat ze in iTunes Media>Home Movies terecht komen.
  Waarom zulke updates? Dit zijn dingen waarvoor ik van Windows ben afgestapt. Zeur zeur zeur…. Maar toch, het verliest wel wat charme op deze manier. Een tegenslag kan ik wel handelen, maar dat daarnaast iOS7 m’n iPad2 op verschillende fronten trager maakt en niet alles meer even vlekkeloos werkt…dat irriteert enorm. Sorry, maar moest het even ventileren. Het is ook bij Apple echt niet allemaal perfect…high end.

 • Profielfoto
  Robertkettelerij

  aan de reacties te horen kan ik beter mijn ATV3 nog maar niet naar deze verse gaan updaten? raad jij of jullie mij wel aan om te gaan updaten/? Ik vind b.v de nieuwe Vvo en netflix app een verbetering maar heb geen amerikaans ITUNES account dus Itunes radio wordt het toch niet voor mij, wat raden jullie mij zzoal aan/

 • Profielfoto
  Dennis_Ajax

  Airplay from iCloud wou!!!!!!!!!! …. Kon al met Spotify naar Apple TV. Matig, erg matig product dat Apple TV. Koop dan een speler dat XBMC etc ondersteund. NASje eraan en gaan

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Kwam er niet ook nog een nieuwe Apple TV? Ik zit er op te wachten om lekker Netflix op mijn TV te kijken.

 • Profielfoto
  gipsman

  @KW
  Bedankt KW, ik zag die post wel maar wist niet zeker of je een ATV2 had.

 • Profielfoto
  jochems

  @Swiftlu Netflix zou vanzelf op je apple tv moeten verschijnen. Ik heb er niks voor hoeven installeren iig

 • Profielfoto
  iStenekes

  Geïnstalleerd zonder problemen, duurde ongeveer een half uurtje.
  @Swiftly, koop de ATV maar alvast, Netflix zit er al standaard op.

 • Profielfoto
  WiBo1953

  Oppassen met deze update… mijn ATV 3G liep dus ook vast… dan moet je herstellen op je Mac via iTunes etc… met een micro usb kabel (die van de tomtom werkt ook!)… maar veel gedoe.. erg on-Apple deze update….
  Veel nieuws is er zo 1 , 2 , 3 niet te zien dus… pas op en wacht een paar dagen tot Apple dit beter in de hand heeft…
  w

 • Profielfoto
  juliantomoriati

  Ik heb van de week ook een Apple TV aangeschaft speciaal voor Netflix. Wat bleek: Netflix zit er na het downloaden al op. Ideaal!

  Ik heb net de nieuwe software gedownload en stond er binnen 10 minuten op.

 • Profielfoto
  JWB

  …en ook hier een update-probleem. Morgen maar eens even op zoek naar een micro-USB.

 • Profielfoto
  tolliver1967

  … ook hetzelfde probleem met mijn apple tv 3. Lampje bleef maar knipperen, uiteindelijk hersteld met de micro usb kabeltje. Dan is het probleem verholpen. Wel makkelijk om alle instellingen aan te passen met ios7 op mijn iphone. Maar inderdaad is dit niet des apples

 • Profielfoto
  Athens1

  Ik wacht wel! Heb wel zo’n kabel overigens.

 • Profielfoto
  Remy K.

  Mijn 2G Apple TV was ook zo geupdated. Niks moeilijks aan en het was binnen een uur gefixt. Gewoon laten gaan, niks aan de hand.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  @KW
  Bedankt KW, ik zag die post wel maar wist niet zeker of je een ATV2 had.

  .
  Haha. Ik moet er zelf ook nog even aan wennen.
  Maar heb sinds kort een Apple TV 3.:)

 • Profielfoto
  iDeMi

  Tijdens de update bleef het lampje op mijn Apple TV 2G ook knipperen. Mijn Apple TV kreeg ik niet meer aan de praat. Door deze via een micro USB kabel te verbinden met iTunes is het probleem verholpen. Toch maar even een linkje erbij;-) support.apple.com/kb/HT4367

  Tja, ik kan alleen maar zeggen dat dit een gevalletje “niet genoeg getest” is.

 • Profielfoto
  ossccar

  Mijn atv3 zegt up to date te zijn. met 5.3. Moet ik iets speciaals doen om 6erop te krijgen?
  dank
  groet

  oscar

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Bij mij precies hetzelfde. Zit nu op 5.3 en er is geen update beschikbaar.
  Hoe kan dat?

 • Profielfoto
  ossccar

  Als je de apple tv aan itunes hangt met de mini usb dan kan je via itunes 6 er op krijgen, is mij net gelukt. Ik zou wachten want ben niet zo zeker van de deze update.

 • Profielfoto
  Frank1964

  De update schijnt weer ingetrokken te zijn….. Als ik nu klik op software bijwerken krijg ik de melding dat de software up to date is.