Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 20 september 2013

Apple TV-update brengt Airplay from iCloud

Afgelopen woensdag kwam iOS 7 eindelijk uit, met tientallen miljoenen downloads als gevolg. Apple gunt zijn servers echter nog geen rust, want vanavond kwam een langverwachte software-update voor de Apple TV beschikbaar. Deze biedt een aantal nieuwe functies voor Apple’s televisie-settopbox.

De grootste vernieuwing in de 6.0-versie van Apple TV’s besturingssysteem is is AirPlay from iCloud. Daarmee kun je video’s die je in iTunes gekocht hebt direct streamen van je iOS-apparaat naar een Apple TV, De video hoeft hier niet fysiek voor gedownload te zijn. Je hoeft hiervoor niet op de Apple TV ingelogd te zijn met je eigen account. Je kunt Airplay from iCloud dus ook bijvoorbeeld bij vrienden gebruiken.

Na installatie van de update synchroniseert de Apple TV geabonneerde podcasts, is het mogelijk om gedeelde Photostreams te bekijken en kun je direct aankopen in de iTunes Music Store doen. Heb je een Amerikaans iTunes account, dan werkt iTunes Radio nu ook op je Apple TV. Tot slot is het nu mogelijk om een Airplay-only-modus te activeren. Daarbij is alleen een scherm zichtbaar waarop te zien is hoe je via AirPlay naar de Apple TV kunt streamen.

Je moet wel geduld hebben om de update uit te voeren. Verschillende OMT-ers laten ons weten dat ze 15 minuten tot een uur hebben gewacht voordat Apple TV 6.0 gedownload en geïnstalleerd was. Overigens zal dit wel de laatste keer zijn dat je zelf de update moet aanzetten. Vanaf Apple TV 6.0 gaat het updaten automatisch.

Reageer op artikel:
Apple TV-update brengt Airplay from iCloud
Sluiten