Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 september 2013
Leestijd: 1 minuut

‘40% van alle iOS-apparaten draait al iOS 7’

Apple stelde iOS 7 iets meer dan 24 uur geleden beschikbaar. Aan de wereldwijde drukte op netwerken en de Apple-servers was al te merken dat de update ontzettend populair is. Ondanks drukte in de eerste uren is iOS 7 nu zonder problemen te downloaden en installeren.

Uit statistieken van Mixpanel blijkt dat inmiddels meer dan 40% van de gebruikers van een iOS-apparaat iOS 7 heeft geïnstalleerd. 57% van de iOS-apparaten draait nog iOS 6 en 3% draait een versie die ouder is dan iOS 6. De cijfers zijn een schatting die gemaakt wordt aan de hand van data uit de SDK van Mixpanel die bij duizenden bedrijven gebruikt wordt.

iOS 7 stijgt flink in de statistieken.

Ondanks dat de data niet representatief is voor de Nederlandse gebruikers, geeft deze een mooi inzicht van het verloop van de adoptie van iOS 7.

Apple kan trots zijn op het grote aantal iOS-devices dat na één dag de laatste iOS-versie draait. Ter vergelijking: Google had ruim een jaar nodig. Vandaag de dag draait 44% van de Android-apparaten op de nieuwste of één na nieuwste versie van Android Jelly Bean dat vorige jaar uitgebracht werd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘40% van alle iOS-apparaten draait al iOS 7’
Sluiten