‘40% van alle iOS-apparaten draait al iOS 7’

28 reacties

Apple stelde iOS 7 iets meer dan 24 uur geleden beschikbaar. Aan de wereldwijde drukte op netwerken en de Apple-servers was al te merken dat de update ontzettend populair is. Ondanks drukte in de eerste uren is iOS 7 nu zonder problemen te downloaden en installeren.

Uit statistieken van Mixpanel blijkt dat inmiddels meer dan 40% van de gebruikers van een iOS-apparaat iOS 7 heeft geïnstalleerd. 57% van de iOS-apparaten draait nog iOS 6 en 3% draait een versie die ouder is dan iOS 6. De cijfers zijn een schatting die gemaakt wordt aan de hand van data uit de SDK van Mixpanel die bij duizenden bedrijven gebruikt wordt.

iOS 7 stijgt flink in de statistieken.
iOS 7 stijgt flink in de statistieken.

Ondanks dat de data niet representatief is voor de Nederlandse gebruikers, geeft deze een mooi inzicht van het verloop van de adoptie van iOS 7.

Apple kan trots zijn op het grote aantal iOS-devices dat na één dag de laatste iOS-versie draait. Ter vergelijking: Google had ruim een jaar nodig. Vandaag de dag draait 44% van de Android-apparaten op de nieuwste of één na nieuwste versie van Android Jelly Bean dat vorige jaar uitgebracht werd.

Reacties

28 reacties
 • Profielfoto
  macpro

  39,99%. Heb zojuist mijn iPad teruggezet op iOS 6.

 • Profielfoto
  Maurie Hoffmans

  Apple owned os software BAM

 • Profielfoto
  Benjamin3691

  Waarom dat?

 • Profielfoto
  The Redesigner

  Interessant.

  Tevens ook interessant voor de nieuwsgierige:

  De waarheid achter de iPhone 5C

 • Profielfoto
  Tim Schouwink

  Inmiddels zowel iPhone 4s als iPad mini voorzien van ios7. Ook de IPhone loopt als een trein, ben er uitermate content mee. En als ik dan de eerste nieuwe versies zie van third party app makers, kan ik alleen maar heel blij worden. Al met al dik tevreden!

 • Profielfoto
  karelschapie

  Ik geloof best dat veel mensen over zijn maar of de cijfers kloppen… Wat dit betreft geloof ik alleen cijfers van Apple…

 • Profielfoto
  desafiadore

  Pfff…. gisteren IOS 7 op mijn iPad mini gezet, maar zojuist, na een redelijk grote teleurstelling, weer via een .IPSW bestand IOS 6 teruggezet.

  Oke, het ziet er leuk uit, maar te ‘wit’ en de kleurstelling lijkt op een oude tekst gebaseerde gebruikersinterface uit begin jaren 90. Verder te felle ‘lollie’ kleuren.
  (leuk voor de gekleurde iPhone, maar niet voor mijn zware iPad)

  Safari laadt webpagina’s niet of zéér langzaam in, mail opent mailtjes met grafische inhoud traag, facebook app laadt de pagina traag, scrollen in safari (en andere apps en ook hoofdscherm) gaat schokkerig.

  Zal ik even doorgaan? Ja? Apps sluiten (multitask bar) moet ik nu de apps naar boven ‘swipen’ om ze te stoppen, bah! Schermrotatie uitzetten, hoe? Bijna alles loopt trager, nee het lijkt niet trager, het IS trager, stroperiger. iPad ‘aan’ zetten met de home knop, dan duurt het enkele seconden en dan komt het beeld van donker naar licht zichtbaar, ook dat gaat stroperig.

  Veel app’s laden trager, achtergrond foto staat nu half op het scherm en ik kan deze niet verkleinen, bij loslaten van vingers springt het terug. Ik kan dus geen willekeurige foto ‘fullscreen’ als achtergrond plaatsen.

  Dit alles bij elkaar liet mij geen keus, een iPad mini .IPSW bestand gedownload en in iTunes met de ALT/OPTION knop ingedruk de iPad laten herstellen en de backupsynchronisatie van IOS6 teruggezet.

  Wow! Ik heb weer een snelle iPad nu, weliswaar met IOS 6.
  (en nee, ik heb ook IOS 7 al ‘kaal’ geinstalleerd na een fabrieksreset, blijft traag…)

  Ik ben benieuwd of hier meer mensen last van hebben, maar dat moet haast wel.

 • Profielfoto
  essiw

  Die 3% zullen voornamelijk iPad’s 1 zijn neem ik aan… Vind het wel een laag percentage als je bedenkt hoe jong de eerste iPad nog is.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  @ essiw , vergeet de iphone 2G , 3G en 3GS niet .
  Vooral van die 3GS zijn er nog groot aantal van in omloop.

 • Profielfoto
  essiw

  ^Tuurlijk, dat maakt die 3% des te vreemder naar mijn mening. Maar toch zou ik meer iPad1 verwachten dan 3GS…

 • Profielfoto
  Atjous

  Schermrotatie uitzetten, hoe?

  Check de functie van je zijschakelaar … waarschijnlijk ingesteld voor rotatievergrendeling. Als je die om zou zetten voor Geluid uit, zou je vervolgens via het bedieningspaneel de rotatie kunnen vergrendelen / ontgrendelen.

  @ desafiadore Jammer dat “7” tegenvalt! Ik heb het ook op mn Mini (Wifi) geïnstalleerd, en eerlijk gezegd: ik herken die performanceklachten niet echt.

 • Profielfoto
  patrickdaan

  iPhone 3GS draait al op iOS 6 hè, dus ik denk toch dat die 3% voornamelijk iPad 1 is. Mijn iPad 1 draait max op iOS 5.1.1.

 • Profielfoto
  harleymentor

  Ziekelijke zeikers die er weer zijn op dit forum. Alles was al bekent betr. osx7. Ga dan weg bij Apple en kijk effe rond bij windhoos,blackherrie,gooooogie etc. Ze hebben allen voor en nadelen.

 • Profielfoto
  ArMac

  Ideaal hoe je nu apps kan sluiten! Niet meer 1 voor 1, maar je kunt gewoon 3 apps tegelijk naar boven swipen om ze te sluiten.

  Ik mis nog wel de functie om alle apps met 1 druk / swipe te sluiten.

 • Profielfoto
  mrchablis

  iTunes Match werkt voor geen meter onder iOS 7. Blijkbaar zijn er een hoop mensen met dit probleem en zou er een oplossing op komst zijn. Afwachten…

 • Profielfoto
  Akoni

  Al 40% ? kan ik me vcoorstellen, na een dag er mee spelen op de iPad 4 wordt het steeds leuker.
  Batterij gebruik is niet verslechterd, mail app en safari, handiger en sneller.
  Het soms wat kinderlijke uiterlijk, kun je verbeteren met een betere achtergrond te kiezen.
  IOS7? ja leuk! Je moet er alleen even aan wennen.

 • Profielfoto
  iFrans

  2x iPhone 4s en iPad 4 voorzien van iOS7. Alles werkt prima. Lees een aantal slechte gebruikerservaringen. Maar gelukkig werkt bij mij alles top!

 • Profielfoto
  Kakoener

  Op mijn ipad mini ook traag niet vloeiend ook niet na paar keer de zelfde handeling blijft het haperen.
  Bij mij bleef zelf de spotlight, zoek op ipad gewoon staan door alles heen met een stukje balk.
  Op iphone 5 doet die het heerlijk.

 • Profielfoto
  MouseMighty

  Hier twee apparaten die over zijn op iOS7 (iPhone 4 en iPad 4) en twee apparaten die ouder dan iOS6 draaien, iPad 1 en iPhone 2G.

 • Profielfoto
  mrchablis

  Ondertussen werkt iTunes Match redelijk (server problemen) , voor de rest loopt alles prima (iPad mini & iPhone 4s)

 • Profielfoto
  Jorgezijlstra

  Ben al een tijd liefhebber van al het Apple spul maar absoluut geen fan van het “nieuw” uiterlijk. Komt op mij over alsof er teveel bij Samsung is gekeken…

 • Profielfoto
  Tim Schouwink

  Toch vreemd, ik heb het ook op mijn iPad mini staan en het werkt als een zonnetje!

 • Profielfoto
  TouTje

  Een gigantische vooruitgang ios 7 ziet er stukken beter uit en voorde rest geen problemen hier. Iphone 4 iphone 5 ipad 3 draait er nu op. Kan niet wachten op mavericks

 • Profielfoto
  pippen2

  Ik gebruik iOS7 nu al vanaf de eerste beta en moet zeggen: in het begin was het echt even wennen en vond ik het niks, maar na een weekje is het echt veel beter dan iOS6. Het “wit” vind ik nu juist heel mooi en modern. Alleen die icoontjes… dat blijf ik erg jammer vinden. Maar ook dat zal een kwestie van wennen zijn. Al moet ik daar nog veel langer aan wennen. Iedereen met een negatieve mening en die meteen iOS6 terug heeft gezet kan ik niet serieus nemen. Je moet er echt even mee blijven werken.

 • Profielfoto
  athens

  Ipad 2 en Iphone 5 beiden over. Geweldig. Nu een dag in gebruik. Geen problemen en alles werkt.
  Yes!

 • Profielfoto
  Johan Koning

  iOS7 werkt prima op 4s. Ben al helemaal gewend. Hoe zag iOS6 er ook al weer uit?

 • Profielfoto
  MacRay

  iOS 7 – Zo mooi en smooth – en mn batterij gaat ook veel langer mee!
  Echt fantastisch, ook op de iPad!

 • Profielfoto
  petervl57

  IOS 7 staat inmiddels op mijn iPhone 4 en op mijn iPad mini en op beide draait het als een zonnetje. Het werkt prettig en ik ben tevreden over de verbeteringen. De nieuwe iconen zijn echter nog niet erg consistent ontworpen. Het lijkt wel alsof er drie ontwerpers los van elkaar bezig zijn geweest, maar nooit werkoverleg hebben gehad. Kennelijk was de tijd tekort om de vormgeving volledig consistent uit te werken. Waarom is kiosk bijvoorbeeld volledig gerestyled, maar ibooks helemaal niet? Waarom is het nepleer verdwenen van de apps contacten en kalender, maar niet bij de app Vrienden?. Waarom is het uiterlijk van pages, numbers en keynote op iCloud gemoderniseerd, maar zitten we in iOS nog met de vieze poepkleurige versies?
  Volgens mij is er op dit terrein nog een hoop werk te doen. Ik hoop dat in de komende updates nog wat wordt aangepast.