Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 7 september 2013
Leestijd: 1 minuut

’10 september brengt nieuwe Apple TV… -software’

Dat op 10 september de iPhone-lijn vernieuwd en uitgebreid wordt staat zo goed als vast. Deze week werd echter ook gesuggereerd dat Apple van plan is om de Apple TV te vernieuwen. Er zouden mysterieuze nieuwe settopbox-achtige apparaten van Apple verstuurd zijn vanuit China. Volgens de laatste berichten zit de nieuwigheid echter niet in hard- maar in software.

AllThingsD meldt dat Apple niet van plan is een nieuw model Apple TV uit te brengen tijdens het media-evenement van aanstaande dinsdag. Wel zal er aandacht besteed worden aan nieuwe Apple TV-software, waar nieuwe functies in geïntroduceerd worden. De site baseert zich op bronnen die ‘dicht bij het bedrijf staan’.

Samen met iOS 7 en OS X Mavericks heeft Apple sinds de WWDC verschillende bèta-versies van Apple TV-software vrijgegeven. Hierin is een aantal nieuwe functies in teruggevonden. Zo is er een modus toegevoegd waarbij de Apple TV enkel als AirPlay zone gebruikt kan worden. Daarnaast is integratie met iTunes Radio en de mogelijkheid tot het doen van aankopen in de iTunes Store toegevoegd. Volgens AllThingsD wordt het met de nieuwe Apple TV-software ook mogelijk om video’s die in de iTunes Store gehuurd of gekocht zijn via AirPlay af te spelen op een Apple TV, ook als die gekoppeld is aan een andere Apple ID.

Onlangs voegde Apple al nieuwe kanalen toe aan de Apple TV. Ondertussen hopen ontwikkelaars dat het Apple TV-platform vrijgegeven wordt voor de ontwikkeling van third-party apps. Nog een paar nachtjes slapen en we weten hoe groots Apple’s plannen voor de Apple TV-update zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
’10 september brengt nieuwe Apple TV… -software’
Sluiten