WhatsApp voegt push-to-talk berichten toe

Door: Raymon Mens - 23 reacties

Ondanks het feit dat iMessage alweer twee jaar bestaat, blijft WhatApp ongetwijfeld één van de meest essentiële commuicatietools voor iedere iPhone-gebruiker. Als je je vrienden zonder iPhone zonder teveel kosten of gedoe een bericht wil sturen, is WhatsApp je compagnon.

Dinsdagavond begon het diverse iPhone-gebruikers op te vallen dat zij in plaats van de ‘Stuur’-knop een microfoontje zagen staan in het hoofdvenster van WhatsApp. Hiermee kan een audiobericht worden verzonden. Het werkt als een soort walkie-talkie, met één knop. De komst van de functie was al eerder uitgelekt, maar is nu bevestigd tegenover AllThingsD.

Praten via WhatsApp.
Nog net geen bellen, maar er kan nu ook gepraat worden via WhatsApp.

Gesproken berichten hebben geen tijdslimiet. Net als bij geschreven chatberichten kan de verzender zien wanneer de ontvanger het bericht heeft afgeluisterd. Ook is zichtbaar wanneer de verzender aan het opnemen is. In plaats van ‘is aan het typen..’  verschijnt nu bovenaan ‘geluidsopname..’

Geleidelijke uitrol
WhatsApp CEO Jan Koum zegt in een interview met AllthingsD dat er de afgelopen zes maanden hard gewerkt is aan de walkie-talkie functie. De uitrol zal geleidelijk plaatsvinden, het is de bedoeling dat iedere WhatsApp-gebruiker vandaag (woensdag) de praatfunctie krijgt. Hiervoor is geen update via de AppStore nodig.

Zie jij al een microfoontje in je WhatsApp-scherm staan?

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  THX-1138

  Jullie zijn vergeten je onderwerp, zoals altijd, af te sluiten met een meestal erg voor de hand liggende vraag. In dit geval: Zie jij al een microfoontje i.p.v. een Stuurknop?”

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Vooruit dan:smile:

 • Profielfoto
  THX-1138

  Heel goed, Raymon. Je bent een gehoorzame stagiaire.(y)

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Je vraagt je alleen wel af wat het voordeel is t.o.v. gewoon bellen:P?

 • Profielfoto
  THX-1138

  Het is meer een gevalletje: “Gewoon, omdat het kan”

 • Profielfoto
  Sandermrt

  Ik had m gister al, opeens

 • Profielfoto
  Mona

  Lol@THX-1138, vind dat ook altijd vreemd.

 • Profielfoto
  demandiebakt

  In het buitenland zie ik dat push to talk op telefoons erg veel gebruikt word in het bedrijfsleven, veel telefoons zijn er mee uitgevoerd, vaak zelfs met extra knop aan de zijkant om te zenden, zo heb je alleen een mobieltje nodig en geen portable VHF. Ik denk dat whatsapp het principe breed wil verspreiden,

 • Profielfoto
  Tjaarsveld

  Ik had hem toen ik me iPhone draaide opeens

 • Profielfoto
  Mattias De De

  OMT heeft heel interessante artikels/posts. Maar lees toch je tekst na op fouten voor je hem online zet.

 • Profielfoto
  Rogierdk

  Dit is anders dan de reeds bestaande functie: ‘gesproken bericht’?

 • Profielfoto
  Jeroen

  Hoe!? Ik zie nog geen microfoontje op het scherm staan maar dat komt vast nog wel vandaag.
  Ik vraag mij af hoe ze dit willen gaan doen zonder de gebruiker een update te laten installeren..
  Of is alle nodige code meegekomen met de laatste update? Maar dan nog..

 • Profielfoto
  Verdult

  Ik heb hem ook staan, nu rest mij alleen nog de belangrijke vraag, hoe zet ik dat uit? ik heb namelijk geen enkele intresse om dit te gebruiken.

 • Profielfoto
  Arthur345

  Heb m nog niet. Dacht eerst dat het lag aan de iOS 7 beta die ik draai maar waarschijnlijk dus niet.

 • Profielfoto
  Raymon

  Jep, bij mij staat hij er.

 • Profielfoto
  Danny Veugelen

  Ik heb ook ios 7 beta 5. En heb hem plots wel. Even kwam er een laadbalk, whatsapp bijwerken en toen was die er. Denk alleen niet hem te zullen gebruiken. Ik gebruik de messenger zelfs maar met 2 personen

 • Profielfoto
  THX-1138

  Als je ’t echt heel nodig wilt hebben: Whatsapp van je foon gooien en even opnieuw installeren. Zo heb ik het, als stakker zijnde, ook gedaan.:grin:

 • Profielfoto
  Statenweg

  Deze functie is al tijden razend populair bij de Chinese equivalenten van Whatsapp als WeChat die langzaam ook in het westen terrein winnen.

 • Profielfoto
  INCTRL

  up and running.

 • Profielfoto
  H.deweg

  @THX & Maverick. Waar dit handig voor is? Welnu, je hoeft nu niet te tikken “ik ben een halfuurtje later” dat spreek je nu in 3 seconden in. Het is dus zeg maar 5 x zo snel. Of anders het is voicemail inspreken ook wanneer de ander gewoon aanwezig is, kan voordelen hebben. Of het is heel snel voicemail inspreken en/ook afluisteren! Oftewel: rete handig!

 • Profielfoto
  GForce85

  Nog even wachten en dan kunnen we straks ook ‘gratis’ bellen. Kan nu natuurlijk ook al een beetje maar de cross platform dekking van Viber, Skype, FaceTime en vergelijkbare apps is niet zo groot als WhatsApp. Ik denk dat het een kwestie is van wachten tot ze de server capaciteit hebben.

 • Profielfoto
  Targaryen

  Ik heb al een microfoontje. Ze zijn echter niet de eersten. Ook bij de Facebook berichten kon je vanaf de iPhone al audioboodschappen doorsturen!

 • Profielfoto
  csteelooper

  dit is niet eens echt Push-To-Talk… Push-To-Talk zet een verbinding op tussen jou en je gesprekspartner, die vervolgens de hele tijd open kan blijven staan. Als jij of je partner op de transmitter-knop drukt, ontvangt de tegenpartij het bericht diréct. Zonder enige vorm van vertraging. De ontvangende partij hoeft ook niets met zijn of haar telefoon te doen om zo’n bericht te ontvangen, zolang de initiële verbinding er nog maar is.

  Ik heb Push-To-Talk vaak gebruikt in Duitsland (T-Mobile heeft t daar al enkele jaren) en het werkt behoorlijk goed.

  De functie in Whatsapp heeft mijns inziens meer weg van een MMS-achtinge functie, maar in plaats van een foto of andere miultimediale uiting wordt nu een geluidsbericht gestuurd…

  Afgezien van of de WhatsApp-functie die hier wordt bedoeld nu wel of niet écht hetzelfde is als Push-To-Talk op de traditionele manier, is het natuurlijk wel uitermate cool als het ook maar bij benadering even goed werkt. En inderdaad: gewoon omdat het kan…

  BTW: ik heb hier ook een microfoontje. Zojuist eens getest naar m’n broer toe (Android 4.2.1 op Sony Experia Z). Eens kijken in hoeverre dat al wil werken…