Video toont deels geassembleerde ‘iPad 5’

Door: Raymon Mens - 15 reacties

Er is een video opgedoken van wat een deels geassembleerde iPad 5 zou moeten zijn. De achterkant van het apparaat heeft een compleet redesign gekregen en ook de voorkant heeft iPad min-achtige dunne randen. Het doet ons het meest denken aan een combinatie van het design van een MacBook en iPad mini.

We zien de voorkant en achterkant van een iPad, het enige dat ontbreekt zijn de inwendige componenten als het scherm, het logic board en de batterij. Doordat het scherm ontbreekt is wel duidelijk te zien dat de randen een stuk dunner zijn.

De video van ongeveer 30 seconden is gevonden door nowhereelse.fr, een website die naam eigen zeggen al erder gelekte componenten van nieuwe Apple-producten online plaatste. De echtheid is niet te verifiĆ«ren, het ontwerp is duidelijk anders dan op eerder uitgelekte foto’s.

Naar verwachting brengt Apple in september of oktober de vijfde generatie iPad uit. Mogelijk samen met een iPhone 5S, iPhone Lite/5C en Haswell MacBooks.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Sandermrt

  Ik denk niet dat het echt is. Apple heeft in al z’n iOS apparaten de slate/ black en silver/ white kleur toon doorgevoerd (behalve in de iPad). Ik zou het raar vinden als ze dit niet doen in een totaal nieuw ontwerp.

 • Profielfoto
  Targaryen

  We zien wel nadien of het echt is.

  Als het echt is vind ik het persoonlijk weer een jammer gegeven. Het leuke bij Apple vond ik vroeger dat praktisch alles geheim bleef tot aan de keynote. Je had wel geruchten maar daar bleef het bij. Handige designers gingen aan de slag met mogelijke ideeĆ«n. Nu komen de Aziaten aanzetten met prototypes of filmpjes en foto’s van onderdelen. Dat zag je bijvoorbeeld bij de de iPhone 5 en dat doet de hele ‘magie’ daar rond geen goed, vind ik.

  Wat het ook wordt, voor mij mag zo’n gewone aluminium body zeker! Ik hoop nog steeds dat Apple de iPhone X in het mat aluminium aanbiedt. Past mooi bij de Macs!

 • Profielfoto
  tomc

  @Sandermrt

  de ipod touch 5de generatie 16 gb heeft ook een zwart scherm met een zilveren achterkant.
  Daarom denk ik dat dit wel zou kunnen

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Het zou aardig zijn als, net als bij de MacBook, het Apple logo verlicht is (in de zin dat het backlight doorschijnt). Geeft het direct een stuk beter design, mijns inziens!

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Er zit een hoop elektronica in de weg om net als bij de MacBooks (pro) een backlight effect te geven. Men zou een lampje erachter moeten zetten. Dat zal niet gebeuren.
  Wellicht zie je in het logo de processor? Of wie weet zit het wit/zwart op de ‘printplaat’

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Er zit een hoop elektronica in de weg om net als bij de MacBooks (pro) een backlight effect te geven. Men zou een lampje erachter moeten zetten. Dat zal niet gebeuren.
  Wellicht zie je in het logo de processor? Of wie weet zit het wit/zwart op de \’printplaat\’

  Dat valt wel mee, hoor!
  Een iPad is ook nog veel groter dan een iPhone. Dat is echt wel mogelijk.

  Alleen je hebt wel gelijk dat het ingewikkelder is bij een iPad / iPhone. Bij een MacBook schijnt gewoon je backlight door het scherm en bij een iPad / iPhone zit je alle andere troep ervoor:).

 • Profielfoto
  IBram-1

  Ik denk dat het nep is maar het ziet er wel cool uit.

 • Profielfoto
  Sandermrt

  @tomc
  Dat is waar, maar de iPod touch 16 gb is wel een budget uitvoering, en ik denk niet dat de iPad 5 een budget gadget gaat worden

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Vergis ik me nu of zit er aan de onderkant van deze “iPad” helemaal geen lightning-connector of speaker? Als dat het geval is, dan is het zeker fake.

 • Profielfoto
  Arthur345

  We zien wel nadien of het echt is.

  Als het echt is vind ik het persoonlijk weer een jammer gegeven. Het leuke bij Apple vond ik vroeger dat praktisch alles geheim bleef tot aan de keynote. Je had wel geruchten maar daar bleef het bij. Handige designers gingen aan de slag met mogelijke ideeĆ«n. Nu komen de Aziaten aanzetten met prototypes of filmpjes en foto\’s van onderdelen. Dat zag je bijvoorbeeld bij de de iPhone 5 en dat doet de hele \’magie\’ daar rond geen goed, vind ik.

  Wat het ook wordt, voor mij mag zo\’n gewone aluminium body zeker! Ik hoop nog steeds dat Apple de iPhone X in het mat aluminium aanbiedt. Past mooi bij de Macs!

  iphone 4?

 • Profielfoto
  Targaryen

  Praktisch alles is niet alles, Arthur. Ik verwees bijvoorbeeld impliciet naar de one more thing.

 • Profielfoto
  bvdabjorn

  @NoPlasticPhones
  Ik denk dat je gelijk hebt, er zit geen lightning-connector en speaker in.

  Ik denk ook eerder aan ‘fake’!

 • Profielfoto
  INCTRL

  Gaap.

 • Profielfoto
  sallandsebeer

  Ik mis na de keynotes op One More Thing een overzichtje van welke geruchten er nu waar zijn.

 • Profielfoto
  MacKevin11

  een website die naam eigen zeggen

  Moest dit deel toch echt 4x lezen