’t Snoezigste Macje dat je ooit gezien hebt

Small sells, dat weten ze bij Apple maar al te goed. De iPod mini, Mac mini, iPad mini, allemaal uitermate compacte apparaatjes die de harten van miljoenen heeft gestolen. Het kan echter nog kleiner en nog schattiger. Dat bewijst John Leake. Hij maakte een volledig werkende replica van de originele Macintosh uit 1984, schaal 1:3.

De buitenkant van de mini Macintosh heeft John gemaakt van stukken PVC-plaat. Voor de beeldbuis heeft hij een 3,5 inch LCD-beeldschermpje gebruikt. Daarachter gaat het grote geheim schuil van deze volledig werkende klassieker op mini-formaat: een Raspberry Pi. Dit kleine computertje op een printplaatje heeft USB, HDMI en Bluetooth aan boord. Met een emulator van het oorspronkelijke Macintosh besturingssysteem.

De mini Mac was een hobbyproject voor John. Hij is niet van plan om er commercieel de markt mee op te gaan. Wel beschrijft hij het productieproces uitgebreid op zijn site. Ge├»nteresseerden kunnen zo zelf hun originele Macintosh op poppenhuisformaat maken.

Misschien een leuk herfstvakantieproject?

Reageer op artikel:
’t Snoezigste Macje dat je ooit gezien hebt
Sluiten