Sluiting iCentre Haarlem ophanden

Door: Raymon Mens - 19 reacties

Het iCentre-filiaal aan de Grote Markt in Haarlem, op loopafstand van de toekomstige Apple Store in dezelfde stad, blijft waarschijnlijk niet lang meer open. Het Haarlems Dagblad meldt dat de intentie is om de vestiging in 2014 te sluiten. Het huurcontract loopt eind dit jaar af en het is nog onduidelijk of dit verlengd gaat worden.

De keten van Apple Premium Resellers werd in juni van dit jaar na een faillissement overgenomen door de BAS Groep, onder andere eigenaar van Dixons en MyCom. De Haarlemse iCentre-winkel is deels gevestigd aan een verwaarloosde passage die binnenkort vernieuwd zal worden, eerder vertrok McDonald’s al uit dezelfde staat aan de Grote Markt.

iCentre en de toekomstige Apple Store in Haarlem op loopafstand.
iCentre (A) met de toekomstige Apple Store (B) in Haarlem op loopafstand.

Door onder andere de komst van een officiële Apple Store neemt de onzekerheid voor iCentre toe. Een woordvoerder van BAS Group zegt tegenover de Haarlemse krant nog niet te weten wanneer er zekerheid komt over de toekomst van de winkel n Haarlem. Het bedrijf houdt de mogelijkheid om open te blijven nog even open.

Gezien een officiele Apple Retail Store in de Noord-Hollandse hoofdstad zal openen, zullen inwoners Haarlem waarschijnlijk niet treuren om het verdwijnen van de Apple Premium Reseller. Het personeel kan mogelijk carrière maken bij de concurrerende Apple Store, er flink wat vacatures met standplaats Haarlem op Apple-site te vinden.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  BDM STUDIOS

  iCentre is ten dode opgeschreven!!! Helaas maar ‘waar’…

 • Profielfoto
  iRepair Haarlem

  Op de route iCentre – Apple Store kom je langs Dixons (onder de V&D). Is deze ook ten dode opgeschreven? Wellicht komt er meer Apple minded publiek in Haarlem waardoor de 3 elkaar goed kunnen aanvullen. ICentre kan zich juist meer richten op producten en diensten die Apple niet aanbiedt, net als Dixons met standaard 3 jaar garantie. Natuurlijk, nu iCentre en Dixons van dezelfde eigenaar zijn, is het wel de vraag of je niet met jezelf gaat concurreren, maar vooralsnog zie ik geen directe nadelen voor iCentre. Immers, de meeste consumenten willen altijd “even er over denken” of “verder kijken en vergelijken”.

 • Profielfoto
  BearPig

  Een beetje merkwaardig dat BAS Group bij voorbaat de concurrentiehanddoek in de ring gooit. Zou het zomaar kunnen zijn dat het personeel van iCentre na de overname door BAS Group met zijn allen bij de nieuwe Apple Store heeft gesolliciteerd, waardoor iCentre zonder personeel komt te zitten? Zomaar een gedachte, ik heb verder geen kennis van de zaak.

 • Profielfoto
  maartenvt

  Een beetje merkwaardig dat BAS Group bij voorbaat de concurrentiehanddoek in de ring gooit. Zou het zomaar kunnen zijn dat het personeel van iCentre na de overname door BAS Group met zijn allen bij de nieuwe Apple Store heeft gesolliciteerd, waardoor iCentre zonder personeel komt te zitten? Zomaar een gedachte, ik heb verder geen kennis van de zaak.

  Er staat nergens dat BAS de handdoek in de ging gooit toch? En hoe kom je erbij dat Apple zit te wachten op iCentre personeel? Het merendeel is daar alles behalve gekwalificeerd voor. Verder zal iCentre niet zonder personeel komen zitten hoor, er lopen in Nederland nog wel wat ex-iCentre personeelsleden rond die graag weer aan het werk willen (ook weer bij iCentre)

 • Profielfoto
  Hydræ

  Het is toch niet per definitie zo dat een iCentre niet kan bestaan in de buurt van een toekomstige Apple Store?

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Kill ‘m all.

 • Profielfoto
  karelschapie

  Als de resellers eens de service bieden die Apple ook biedt zou ik naar de resellers gaan, maar ik zit liever 2 uur in de trein voor de Apple store

 • Profielfoto
  MacAanZee

  ICentre zit in Haarlem op een prachtige plek: direct aan de Grote Markt. Waar dagelijks duizenden mensen lopen. Zou dom zijn om die te sluiten.

 • Profielfoto
  Athens1

  Slot erop!

 • Profielfoto
  Steef Ams

  Het huurontract loopt af, een goed moment om een en ander opnieuw te overwegen. Een vraag die je jezelf dan kan stellen: Zou ik nu hier een iCentre neerzetten? Dus met de komst van de iStore in het vooruitzicht. Mijn antword zou nee zijn en ik zou de winkel dan ook sluiten en mijn energie stoppen in winkels die niet dergelijke directe en grote concurentie hebben. Laat die grote steden maar lekker aan Apple zelf over, er is genoeg moois op andere paatsen in NL met voldoende mogelijkheden.

 • Profielfoto
  MattiBB

  Lijkt me inderdaad een logisch gevolg. iAmStore op het raadhuisplein heeft volgens een bron die ik sprak een omzetverlies van meer dan 60% sinds de Apple Store op het Leidscheplein zit in Amsterdam. iCentre of BAS group zal dit dan een financieel oninteressant pand vinden en logischerwijs de deuren sluiten. Ik kan me daarbij ook nauwelijks voorstellen dat Amac zijn winkel in de passage in Den Haag zal blijven open houden gezien deze winkel zo goed als naast de nieuwe Apple Store komt

 • Profielfoto
  Akoni

  Als de resellers eens de service bieden die Apple ook biedt zou ik naar de resellers gaan, maar ik zit liever 2 uur in de trein voor de Apple store

  Dat zal nooit lukken als Apple de resellers op alle fronten laat barsten, dit hebben ze vorig jaar overduidelijk gedemonstreerd.
  Terwijl de Apple store van alles kon leveren, dan kreeg je bij resellers de volgende zaken te horen, we hebben het niet, dat weten we niet,dat kunnen we niet.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Ik woon in Haarlem, en als de officiële Apple store gaat openen in Haarlem dan ga ik daar heen, en niet naar iCentre.
  Je gaat naar iCentre voor de Apple producten en kennis die de medewerkers hebben over de producten. Als ze niet goedkoper zijn dan Apple zelf dan zijn die redenen er niet meer.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Dus we krijgen ook al “nieuws” over mogelijk een sluiting van een winkel….
  Er is toch vast wel belangrijker nieuws ?:)

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  Maakt mij verder niets uit, ik heb nooit goede ervaringen gehad met iCentre.

 • Profielfoto
  defores

  @maartenvt

  Wat een onzin loop je te verkondigen, bij elke APR heb je te maken met gecertificeerd Personeel. Net als bij de Apple Store zelf.
  Maar blijkbaar snap je het niet helemaal wat een APR is.

 • Profielfoto
  ---

  Ik was laatst toevallig weer in Haarlem. Uiteraard ook even bij iCentre geweest. Maar vond de winkel erg kaal en het aanbod minimaal. Ook de winkel indeling was erg kaal. Vond het al opvallend.

 • Profielfoto
  maartenvt

  @maartenvt

  Wat een onzin loop je te verkondigen, bij elke APR heb je te maken met gecertificeerd Personeel. Net als bij de Apple Store zelf.
  Maar blijkbaar snap je het niet helemaal wat een APR is.

  Ik begrijp dat maar al te goed, ik was medewerker van 2 van die apr’s de afgelopen 15 jaar. Ik begrijp perfect wat een APR is, dat wil nog zeker niet zeggen dat ondanks dat sommige personeelsleden gecertificeerd zijn, dat Apple ze in hun eigen winkel wil hebben. Ik zeg sommige omdat het kant en klare onzin is dat elke personeelslid gecertificeerd is. Maar jij die het zo goed weet, zal dat vast ook wel weten.

 • Profielfoto
  recoiller

  Ik begreep dat de iCentre in Haarlem voorheen 1 van de topwinkels binnen de keten was. Dit wist Apple ook en mede daarom zou er voor Haarlem gekozen kunnen zijn om daar een Applestore te vestigen.
  Dat krijg je als je leverancier die mee kan kijken in je verkopen je concurrent wordt.