Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 14 augustus 2013
Leestijd: 1 minuut

Sluiting iCentre Haarlem ophanden

Het iCentre-filiaal aan de Grote Markt in Haarlem, op loopafstand van de toekomstige Apple Store in dezelfde stad, blijft waarschijnlijk niet lang meer open. Het Haarlems Dagblad meldt dat de intentie is om de vestiging in 2014 te sluiten. Het huurcontract loopt eind dit jaar af en het is nog onduidelijk of dit verlengd gaat worden.

De keten van Apple Premium Resellers werd in juni van dit jaar na een faillissement overgenomen door de BAS Groep, onder andere eigenaar van Dixons en MyCom. De Haarlemse iCentre-winkel is deels gevestigd aan een verwaarloosde passage die binnenkort vernieuwd zal worden, eerder vertrok McDonald’s al uit dezelfde staat aan de Grote Markt.

iCentre (A) met de toekomstige Apple Store (B) in Haarlem op loopafstand.

Door onder andere de komst van een officiële Apple Store neemt de onzekerheid voor iCentre toe. Een woordvoerder van BAS Group zegt tegenover de Haarlemse krant nog niet te weten wanneer er zekerheid komt over de toekomst van de winkel n Haarlem. Het bedrijf houdt de mogelijkheid om open te blijven nog even open.

Gezien een officiele Apple Retail Store in de Noord-Hollandse hoofdstad zal openen, zullen inwoners Haarlem waarschijnlijk niet treuren om het verdwijnen van de Apple Premium Reseller. Het personeel kan mogelijk carrière maken bij de concurrerende Apple Store, er flink wat vacatures met standplaats Haarlem op Apple-site te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.