Siri neemt Google Glass op de hak

34 reacties

Apple heeft Siri van een update voorzien. De persoonlijke assistente die in menig iPhone huist heeft nu ook een duidelijke mening over Google Glass. Een goed woord voor de futuristische ‘smart-bril’ is er niet bij, Siri houdt er duidelijk niet van om aangesproken te worden met “Okay glass”.

Siri reageert met één van de volgende reacties: “Stop trying to strap me to your forehead. It won’t work.”, “I think that Glass is half empty.”, “I’m not Glass. And I’m just fine with that.”, “Glass? I think you’ve got the wrong assistant.”, Just so you know, I don’t do anything when you blink at me.”

Apple’s persoonlijke heeft zowel op iOS 7 als iOS 6 haar zegje klaar over Google Glass. Er zit ook een serieuze boodschap achter de grappige reacties. Tim Cook zei eerder dit jaar niets te zien in Google Glass, maar wel in wearable elecronica te geloven. De pols zou daarbij een gebied zijn waar Apple serieuze interesse in heeft. Bingo; de iWatch gaat om de pols.

Wat zou Google Glass over Siri te zeggen hebben?

Reacties

34 reacties
 • Profielfoto
  Hydræ

  Computers worden steeds assertiever.

 • Profielfoto
  PowerMacje

  Leuk dat ze dit soort dingetjes erin gooien, maar Apple kan zich beter richten op de snelheid en functionaliteit van Siri, want die loopt ver achter op die van Google Now (waar Glass ook gebruik van maakt).

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Persoonlijker is het allerbelangrijkste, daar genieten mensen van.

 • Profielfoto
  dj bazzie wazzie

  Kan Tim Cook wel zeggen, maar in de medische wereld heeft Google Glass zich al bewezen.

 • Profielfoto
  Wyodor

  In Blake’s 7 (1978) hadden ze al een bijdehante computer (Zen) :

  http://en.wikiquote.org/wiki/Blake's_7#Cygnus_Alpha

 • Profielfoto
  Max_G

  Apple kan zich beter richten op de snelheid en functionaliteit van Siri, want die loopt ver achter op die van Google Now.

  .
  Interessant. Kun je kort aangeven hoe? Is er een goede vergelijkingssite?

 • Profielfoto
  PowerMacje

  Gebruik bijvoorbeeld eens de spraakfunctie van de Google-app (ook voor iOS) om te zoeken. Je zult zien dat het echt een stuk sneller gaat, overigens wordt Nederlands ook al ondersteund, zei het alleen voor zoeken.

 • Profielfoto
  Night

  <— sluit zich aan bij Powermacje

 • Profielfoto
  INCTRL

  Siri na 3 jaar eindelijk uit beta fase?

 • Profielfoto
  INCTRL

  Kan Tim Cook wel zeggen, maar in de medische wereld heeft Google Glass zich al bewezen.

  Best knap dat een product die nog in een testfase zit en niet eens verkocht wordt zich al bewezen heeft.

 • Profielfoto
  wensink

  Siri na 3 jaar eindelijk uit beta fase?

  *2 jaar hoop ik? Anders moeten we nog een jaar wachten…
  Ik heb dat ‘Google Now’ nog nooit gebruikt, ik heb geen idee of het beter werkt dan Siri en wat het zal antwoorden op vragen over de concurrent…

 • Profielfoto
  navara

  Siri? Is er iemand die dat dan sirieus gebruikt? Laat eerst maar eens siri in Nederlands doorkomen…

 • Profielfoto
  Zakske

  Siri? Is er iemand die dat dan sirieus gebruikt?

  Nope. Iedereen vindt het een leuke “show-off feature” als ze een iPhone hebben gekocht, maar geen ondersteuning voor Nederlands plus het werkt ook voor geen meter… dus een absolute fail.

 • Profielfoto
  1984

  Computers worden steeds assertiever.

  Achja, het is maar hoe je het bekijkt http://www.youtube.com/watch?v=uCWKZWieMSY

 • Profielfoto
  Chuck Sterk

  Siri? Is er iemand die dat dan sirieus gebruikt?

  Nope. Iedereen vindt het een leuke “show-off feature” als ze een iPhone hebben gekocht

  Spreek gerust voor jezelf. Gebruik het bijna dagelijks, al is het maar om te bellen vanuit de auto of vanaf de fiets.

 • Profielfoto
  Cees Jol

  @navara @zakske jullie hebben duidelijk geen iphone 4s/5 / itouch 5g / ipad, dan zouden jullie weten wat voor humor je kan hebben met siri. Gaan jullie maar lekker google now irriteren, gaat google now vast googelen. Siri geeft nog een grappig antwoord. Hoe kan je ZO dom zijn… Dacht eigenlijk net dat ZULKE domme mensen uitgestorven waren en tadaa daar heb je ze weer.

 • Profielfoto
  Cees Jol

  @eddeemkleetum +1

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …dan zouden jullie weten wat voor humor je kan hebben met Siri…. …Hoe kan je ZO dom zijn… Dacht eigenlijk net dat ZULKE domme mensen uitgestorven waren en tadaa daar heb je ze weer.

  .
  Voor echte humor heb je ook een beetje intelligentie nodig.
  Dat zie ik hier in dit bericht dan weer niet.

 • Profielfoto
  Qapla

  @navara @zakske jullie hebben duidelijk geen iphone 4s/5 / itouch 5g / ipad, dan zouden jullie weten wat voor humor je kan hebben met siri. Gaan jullie maar lekker google now irriteren, gaat google now vast googelen. Siri geeft nog een grappig antwoord. Hoe kan je ZO dom zijn… Dacht eigenlijk net dat ZULKE domme mensen uitgestorven waren en tadaa daar heb je ze weer.

  Erg dom van je om dat te denken.

 • Profielfoto
  RJG

  Siri vindt ik tot nu toe dus ook een absolute fail.
  Iedere keer als een fanatieke gebruiker mij er van wil overtuigen vraag ik een demonstratie wat altijd op mislukking uit loopt, meestal het excuus “gebeurt anders nooit”.
  Betreft bellen in de auto, ben daar voorzichtig mee en als het moet heb ik en goede carkit. Nummer is zo gevonden en gekozen.
  Over het algemeen vindt ik spraaksturing onhandig, zit ook in mijn auto en ook daar niet handig waardoor ik het niet gebruik.

 • Profielfoto
  Dutch_Muscle

  Apple heeft geen gevoel voor humor. En omdat ik dat wel heb, heb ik geen iphone. Probleem opgelost (althans voor mij dan):D

 • Profielfoto
  INCTRL

  Apple heeft geen gevoel voor humor. En omdat ik dat wel heb, heb ik geen iphone. Probleem opgelost (althans voor mij dan):D

  =

  Geen gevoel voor humor? Juist wel gevoel voor humor (of je moet geen gevoel voor humor hebben om de humor in te zien):

  Siri responds to ‘Okay Glass’ with a number of different responses:


  *Just so you know, I don’t do anything when you blink at me.

  *Stop trying to strap me to your forehead. It won’t work.

  *I think that glass is half empty.

  *I’m not Glass. And I’m just fine with that.

  *Very funny. I mean, not funny “ha-ha,” but funny.

  *Glass? I think you’ve got the wrong assistant.

 • Profielfoto
  csteelooper

  Ik gebruik Siri op mijn iPad vrijwel dagelijks. Al is het maar om snel enorme lappen tekst te kunnen dicteren. Ik schrijf veel in het Engels, Duits en Frans, en dat gaat absoluut perfect met Siri. Dat Nederlands nog niet wordt ondersteund is voor mij maar om één reden jammer: mijn contactpersonen hier zijn veelal Nederlands en hebben Nederlandse achternamen, waar Siri (en Google Glass overigens eveneens) moeite mee heeft.

  Maar om Siri een “absolute fail” te noemen, alleen omdat Nederlands niet wordt ondersteund? Denk even na, jongens! En trouwens: kan iemand mij eens uitleggen waarom zoveel mensen zich geroepen voelen om het woord “fail” überhaupt te gebruiken in de Nederlandse taal? ’t Is immers zelf ook geen Nederlands woord. Over verkloten van taal gesproken… Volgens mij “ondersteunen” jullie (zij die dit doen) zelf de Nederlandse taal net zo min als Siri.

  @Chuck Sterk: ben jij niet in de war met Stembediening? Als je écht Siri gebruikt, mag je me even een privé bericht sturen met uitleg over hoe je het voor elkaar hebt gekregen om Siri te laten omgaan met de Nederlandse namen van je contactpersonen… Om nou voor iedereen een fonetische naam in te stellen gaat me wat ver…

 • Profielfoto
  polansky

  Wat een fail van Apple.

  Glass heeft heel wat meer potentie dan een horloge.
  DIe hele iWatch zie ik nu al als een flop. Leuk voor de Apple nerds, maar verder voor weinigen denk ik echt interessant. iWatch lijkt me echt een niche product te worden, daar waar Glass (denk ik) verboden gaat worden vanwege de massale inbreuk op ieders privacy.

  Maar in concept is glass wel veel innovatiever.

 • Profielfoto
  bartvdv

  Dat is dan ook een van de grote verschillen tussen Google en Apple. Google investeert geld in uitvindingen. Apple niet. Apple verzamelt bestaande technologieën. In wezen is Google dus een interessanter bedrijf om in te investeren dan Apple. Ik zie Google nog groter worden dan Apple, dat het vandaag moet hebben van de gsm-markt.

 • Profielfoto
  BDM STUDIOS

  Super leuk, toch!? Siri is not amused talking about “Glass” !;-)

 • Profielfoto
  INCTRL

  Dat is dan ook een van de grote verschillen tussen Google en Apple. Google investeert geld in uitvindingen. Apple niet. Apple verzamelt bestaande technologieën. In wezen is Google dus een interessanter bedrijf om in te investeren dan Apple. Ik zie Google nog groter worden dan Apple, dat het vandaag moet hebben van de gsm-markt.

  Aha dus een bril, frame en schermpje heeft Google nu opeens uitgevonden?

 • Profielfoto
  mrchablis

  Kans is groot dat die iWatch een flop wordt. Zoiets heeft toch echt een te groot “nerd” gehalte.

 • Profielfoto
  Verdult

  Ik vind hem leuk!

  Zelf gebruik ik siri ook dagelijks, voornamelijk om apps te openen, mensen te bellen, wekkers te zetten en om dingen op te zoeken.

  @csteelooper, als je de naam van je contactpersoon gewoon ‘ver-engelst’ kom je aardig in de buurt. Als siri je dan niet verstaat vraagt ze “did you mean $contact” of iets in die richting. Hierdoor weet je meteen hoe siri de engelse vertaling van jou contactpersoon zou geven. Op die manier weet je dus meteen hoe je een naam moet uitspreken in het engels en kan je het de keer daarop meteen goed doen.

 • Profielfoto
  Pokerface

  Zolang ze geen Nederlands verstaat of slecht Engels, kan ik niet zo veel met Siri

 • Profielfoto
  csteelooper

  @verdult: dat snap ik, en bij zo’n 70% van mijn contacten gaat dat eigenlijk ook redelijk. Maar je moet het dan wel op dezélfde manier ver-Engels’en als de (in mijn geval Brits-)Engelse spraaksynthese… En soms zijn er wel verschillen tussen de authentieke uitspraak (die een Brit zelf zou hebben) of de synthese-uitspraak voor een Nederlandse naam. Een persoon kan immers léren hoe een naam uitgesproken dient te worden; dat is voor Siri niet direct mogelijk.
  .
  @Pokerface: Siri verstaat Perfect Engels. Dus als ze in jouw ogen slecht Engels zou verstaan, is dat misschien meteen een aansporing om iets aan je éigen Engels te doen (No flame intended). Je kunt nou eenmaal niet verwachten dat je met een (Amerikaans of Brits-)Engelse spraakdatabase alle Nederlandse namen correct aan Siri kunt overbrengen (zie eerste deel van deze post, of mijn eerdere post), maar zoals ik eerder al zei gaat het dicteren van Engelse tekst nagenoeg perfect.
  Datzelfde gaat op voor het opvragen van andere informatie, zoals bijvoorbeeld café’s in de buurt. Persoonlijk heb ik geen enkel probleem met Siri in het Engels, afgezien van het feit dat ze d’r (of hij zijn) tong breekt over Nederlandse namen. Dat is dan ook de reden dat ik Siri wel op mijn iPad, maar (nog) niet op mijn iPhone gebruik. Als ik op mijn iPhone met Siri zou werken kan ik de meeste van mijn contactpersonen niet bellen zonder de Engelse uitspraak te gebruiken. Dát is eigenlijk het grootste ‘nadeel’…
  Voor wat betreft het gebrek aan de Nederlandse ondersteuning van Siri heb je wel degelijk een punt — het zou erg mooi zijn als dat in de nabije toekomst wel mogelijk zou zijn. Maar met het Engels van Siri is werkelijk niets mis.

 • Profielfoto
  navara

  Als je een zoekopdracht in het Nederlands geschreven op internet zoekt, is het natuurlijk idioot dat je dat in het Engels moet vragen.

  Het is leuk voor de mensen die in het Engels communiceren maar voor mensen die gelukkig hoofdzakelijk het Nederlands spreken is het een mislukking, aan hetg begin van Siri zouden de andere talen snel volgen…..

  Over Siri hoor je überhaupt weinig….

  En ja, ik heb een Ipad, Iphone4 4s een Iphone 5 en binnenkost een nieuwe 5(S)

 • Profielfoto
  csteelooper

  Mensen die het “een mislukking” noemen, snappen duidelijk iets niet. Het mag dan teleurstellend zijn dat de Nederlandse taal er nog niet is, maar daarmee is het nog geen mislukking. Dat zijn twee totaal verschillende dingen…

  Toegegeven, het is meer dan jammer dat Siri nog geen Nederlands begrijpt. Maar dat kan beter lang duren en dan in één keer goed gaan, dan zoals het nu bij Google gebeurt. Want het Nederlands van de Google engine (Translate, Google Now, etc.) is pas écht een mislukking.

  Dat je over Siri weinig hoort klopt eveneens niet. Tot nog toe zijn er bij elke grote iOS-release features en talen bijgekomen. De mensen die niet op de Nederlandse release kunnen wachten staan dus ook daar alleen… Ik blijf bij wat ik in de vorige alinea al zei: beter (erg) lang wachten op iets goeds, en daar dan écht wat aan hebben, dan dat érg slechte taalbegrip van de Google-engine.

  Overigens is Siri niet de enige die geen Nederlands spreekt. Neem bijvoorbeeld S Voice — de Siri-clone van Samsung. Deze spreekt ook nog steeds geen Nederlands. Apple heeft tenminste al stappen gezet die (zouden kunnen) wijzen op een ondersteuning voor het Nederlands in de toekomst. Zoiets heb ik bij Samsung nog niet gezien.

 • Profielfoto
  Qapla

  Wat een fail van Apple.

  Glass heeft heel wat meer potentie dan een horloge.
  DIe hele iWatch zie ik nu al als een flop. Leuk voor de Apple nerds, maar verder voor weinigen denk ik echt interessant. iWatch lijkt me echt een niche product te worden, daar waar Glass (denk ik) verboden gaat worden vanwege de massale inbreuk op ieders privacy.

  Maar in concept is glass wel veel innovatiever.

  Ik geef je gelijk over Glass ik zie er ook veel potentieel in, maar wacht toch even met opmerking te geven over de iwatch tot we hem echt zien.
  Het kan zijn dat het niet zomaar een smart horloge word maar misschien wel iets meer.