SimCity voor Mac éindelijk beschikbaar

Door: Koen van Tongeren - 42 reacties

Het is zover, de nieuwste versie van Sim City is vanaf vandaag verkrijgbaar voor Mac. Het spel kan gekocht en gedownload worden in de Origin Store van gamebouwer EA. Een licentie kost daar 80 euro maar elders op internet zijn licentiekeys voor minder dan 40 euro te vinden.

Na eerder uitstel werd begin deze maand officieel bekend gemaakt dat het spel vandaag op de markt zou komen. Sim City kwam in maart van dit jaar al uit voor PC-gamers. Wie al een Windows-licentie gekocht heeft kan nu gratis de Mac-versie van het spel downloaden. 

Sim CIty krijgt goede recenties op game sites. Wel is er kritiek op het feit dat het spel alleen online te spelen is. Een internet-verbinding is dus vereist.

Reacties

42 reacties
 • Profielfoto
  Tjaarsveld

  En wat nu

 • Profielfoto
  Da Vinci

  Hoe voorspelbaar, geschreven door Koen!;) Veel speelplezier!:P

 • Profielfoto
  Anoniem ex-lid

  “. Wel is er kritiek op het feit dat het spel alleen online te spelen is. Een internet-verbinding is dus vereist.”

  Is er snelle internet verbinding nodig of mag je het alleen spelen als je iig maar internet verbinding heb?

  Vroeger was het leuk beetje bouwen (de eerste simcity) maar tegenwoordig meot je econoom zijn volgensmij om het te spelen ;).

 • Profielfoto
  essiw

  @Meeuw, Van wat ik heb gehoord over het internet is dat je continu verbonden moet zijn met internet. En natuurlijk zit het vol met microtransactions (betaal extra voor speelgeld enz.) want het is van EA;)

 • Profielfoto
  Ni3l55

  Heb al lange tijd SimCity gespeeld, sinds 2005. Ben wel benieuwd naar de nieuwe versie nu die op de Mac beschikbaar is.

 • Profielfoto
  wwrensink

  Vind 80 euro voor zo’n spel belachelijk veel geld. Bovendien wil ik het programma EA Origin helemaal niet op mijn computer. Als ze een gewone download of Mac App Store download beschikbaar stellen, voor een acceptable prijs, zal ik heroverwegen.

 • Profielfoto
  Rickje

  5 maanden geleden voor het laatst via boot camp gespeeld. maar eens kijken hoe het nu op osx is.

  Ik had ‘m voor 40 euro btw op de release. Wel weer fijn *maar niet heus* dat ik gisteren al heb gepredownload en hij nu bij het opstarten al aangeeft dat ie de app moet updaten…

 • Profielfoto
  defores

  80 Euro voor de Sims?:mad:
  EA(n) stinkt alleen nog maar

 • Profielfoto
  Hans V R

  Internet verbinding vereist is voor mij reden af te zien. Veel ongemak voor de lol van de makers. En nu lees ik ook nog over “in app aankoop” van “speelgeld”? Ik vond SimCity altijd best leuk, maar deze ga ik laten liggen. Het zou leuker moeten worden in de loop van de ontwikkeling, niet lastiger.

 • Profielfoto
  Rickje

  Win!!

  Zojuist gestart… 2 minuten gespeeld.. toen kreeg ik een graphische bug/glitch te pakken. Game opnieuw opgestart, resolutie aangepast en op me 22″ scherm aangesloten. Vervolgens vastloper. Moest rebooten, Force Quit deed ’t niet. Nu herkansing.. maar Simcity weigert te openen. Blijft springen in de dock. Tot zover mijn ervaringen.

  Op Windows + Boto Camp deed ie het beter…

 • Profielfoto
  kaj180

  “. Wel is er kritiek op het feit dat het spel alleen online te spelen is. Een internet-verbinding is dus vereist.”

  Is er snelle internet verbinding nodig of mag je het alleen spelen als je iig maar internet verbinding heb?

  Vroeger was het leuk beetje bouwen (de eerste simcity) maar tegenwoordig meot je econoom zijn volgensmij om het te spelen ;).

  Een snelheid van 64kbps is voldoende.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Een snelheid van 64kbps is voldoende.

  En draait het ook nog onder DOS?:wink:

 • Profielfoto
  RJG

  Speel het op Windows, valt erg tegen. De regio structuur lijkt geweldig maar de steden hebben veel te weinig ruimte en de uitwisseling tussen de steden loopt niet lekker.
  En nu is een stad in de regio vast gelopen…kan die ene stad niet meer laden…. En dan zit je….. Kan een nieuwe regio starten maar zonde van al het werk van je bestaande regio. En, het kan zo weer gebeuren.
  Valt dus heel erg tegen en ben er mee gestopt, zonde van het geld.

 • Profielfoto
  mymac

  Mooi! Kan die Windows partitie er eindelijk weer af… Speelde het al een tijdje niet meer omdat rebooten zo’n gedoe is.
  Blijf het vervelend vinden dat die mappen zo klein zijn, ik loop altijd op een gegeven moment vast:/

 • Profielfoto
  Macinzon

  Hier staat die gewoon voor €60,-. De versie van €80,- is de deluxe versie met allerlei extra’s.

 • Profielfoto
  Macinzon

  Link werkte niet excuus: linkje

 • Profielfoto
  BDM STUDIOS

  Voor mij absoluut DE reden om een nMP te bestellen!:twisted:

 • Profielfoto
  Needler

  Mensen, beloon EA nou niet voor dit gedrocht van een game. Maxis kan er niets aan doen. Maar EA duwt die zogenaamde anti-piracy shit door de strot van Maxis. Als betalende gamer word je gewoon benadeeld door EA. Ze verdienen het niet.

 • Profielfoto
  koenvisser

  Veel te kleine maps, verkeers systeem is kapot, altijd online verbinding…. en dan 80 euro vragen voor deze game? Ze zijn gek geworden!

 • Profielfoto
  Undaunted

  Lol, zijn ze gek geworden? Wat een prijs.. en ongetwijfeld weer voor elke scheet bijbetalen?

 • Profielfoto
  martijnkoemans

  hoe kan je de mac versie downloaden als je een key hebt?

 • Profielfoto
  p-touch

  @martijnkoemans: eerst origin downloaden en uitvoeren, dan onder games (in de menubalk) productcode verzilveren. Succes, heb hem ook net aangeschaft

 • Profielfoto
  Koetjesreep

  Bij mij opent hij in een super klein scherm wat ik niet groter kan krijgen. Daarna komt hij in het menu wat ik dus 1/4 van zie en waar ik nergens op kan klikken.

 • Profielfoto
  WolfgangPauli137

  Ondanks alle vertragingen en commotie rond de DRM ben ik toch blij dat ik het eindelijk kan spelen op mijn mac. Gisteren gedownload. Works like a charm

 • Profielfoto
  WolfgangPauli137

  Een noot bij het artikel: het is 80 euro voor de deluxe editie, 60 euro voor de standaard versie.

 • Profielfoto
  Facundo

  Er is echt VEEL meer kritiek dan alleen over het online moeten spelen. Zo goed waren de meeste recensies ook helemaal niet. Voor de èchte SC-liefhebbers is deze versie een immense teleurstelling. Je kunt op die ‘postzegels’ slechts een golfbaan met een weg eromheen aanleggen en dan loopt het verkeer (en dus je ‘stad’) nòg vast.
  Mensen die dit kopen en een nieuwe SC-4 verwachten zullen snel zeer gefrustreerd raken. Denk goed na voordat je die €60 uitgeeft!

 • Profielfoto
  wienjo

  Ik heb hem (Via Bootcamp) een tijd in Windows omgeving gespeeld en nu eindelijk in OSX. Wat een prachtige game hebben ze er van gemaakt voor OSX. Vind de graphics beter omdat het scherm van mijn iMac nu optimaal gebruikt wordt door het OS.

  Aanrader voor vele SC fans. Tuurlijk er zijn een hoop minpunten aan de game maar tot nu toe luisteren ze goed naar de communitie. Ik denk dat het in de toekomst ook zeker wel gaat komen de grotere velden. Dat het betaalde DC wordt is vandaag de dag niet vreemd. Ik heb het er wel voor over. Het aantal uren dat ik het spel speel tegenover het geld.. Worth it!

 • Profielfoto
  Rickje

  Na wat uurtjes op de Mac spelen ben ik tot de conclusie dat ik dit spel misschien over een jaar pas weer moet gaan spelen… het had nooit uitgebracht moeten worden. Of pas over een halfjaar ofzo. Dit is als Final Cut Pro uitbrengen en vervolgens nog een jaar bezig zijn met updates en fixes om het op niveau te brengen… dat gaat nergens over.

  Grootte van de map is in no-time vol. De standaard-ploppable gebouwen (zoals bijv. een stadion) zijn zo groot dat wil je iets leuks met je stad doen, het meteen vol zit.
  1 Toegangsweg blijkt wederom en nog steeds grote bottleneck te zijn.
  Slecht geschreven spel. Draait 2x zo zwaar op OSX dan destijds op Windows (Macbook Air 13″ 2012, op Windows ging alles prima op medium, nu veel lag op laagste instelling)

  En oja, microtransacties… bah, gelukkig hoef ik er niet verplicht gebruik van te maken.

 • Profielfoto
  wessel145

  @rickje,

  Dit zijn voor mij juist uitdagingspunten. als je de map zo groot hebt dat je alles kan doen wat je wilt is de uitdaging om een goedlopende stad te maken eigenlijk al weg. Ik vind het leuk dat je op elk detail moet letten om de infrastructuur goed te kijken en de mensen tevreden.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Ziet er wel erg goed uit. Maar ik denk dat op een MBP2008 het een beetje te zwaar wordt (hekel aan een continue draaiende ventilator).

 • Profielfoto
  Facundo

  als je de map zo groot hebt dat je alles kan doen wat je wilt is de uitdaging om een goedlopende stad te maken eigenlijk al weg.

  Juist de grootte van de maps in SC4 zorgden voor de uitdaging. Je kon in SC4 juist niet alles doen wat je wilde, maar moest een samenhangende stad/gebied opbouwen. Daar zat logica in. In deze versie kun je een wijkje bouwen en deze gaat meestal weer net zo snel te gronde, om redenen die je nooit zal weten. Deze versie is het zoveelste slachtoffer geworden van de commerciele en sociopatische terreur van het ‘delen’.

 • Profielfoto
  bennoking

  Spel is niet te installeren, loopt vast en is enorm traag en buggy…. Ik zou 2 keer nadenken voor ik mijn geld erin zou stoppen… Site wordt inmiddels overspoeld door klachten. http://www.simcity.com/en_US/blog/article/SimCity-mac-release

 • Profielfoto
  Michaeldw

  In februari was ik nog enthousiast. Na het uitstel, de slechte launch voor Windows en nu wéér klachten over de Mac editie laat ik de game lekker links liggen.

 • Profielfoto
  ajseesink

  Ik heb ‘m net gekocht en heel even de tutorial gedaan. Op mijn Mac Pro met een ATI HD 5770 kaart en 13 gig intern geheugen, draait het prima.
  Ik heb voor het laatst simcity ergens in 1990 gespeeld ofzo. Een van de eerste versies. Ben benieuwd hoe dit gaat verkopen.

  Ik voorspel verder dat simcity en de Sims binnen een aantal jaar geïntegreerd zijn. Ofwel spelers van de Sims kunnen in huizen trekken van simcity bouwers, werken in simcity etc. En andersom ook uiteraard: simcity bouwers verhuren/verkopen huizen, kantoren en fabrieken aan de Sims spelers.
  Een mega grote virtuele wereld!

 • Profielfoto
  ajseesink

  Nog een kleine toevoeging: ik heb een Mac pro 1.1

 • Profielfoto
  youp.c

  Ik krijg hem wel opgestart en werkend (één keer een server probleem gehad, maar na een herstart van Origin opgelost), maar dezelfde grafische kaart als bij Windows geeft blijkbaar onder OS X problemen of beter gezegd Simcity geeft problemen. Sims worden blokkerig, onherkenbaar weergegeven evenals auto’s. Het gaat wel een stuk vloeiender en op de sims en auto’s na loopt het spel vrij goed. Maar bij het afsluiten gaat het weer mis, het scherm blijft hangen en ik moet SimCity en Origin Force Quit-ten. Als ik het spel vervolgens weer opstart is er gelukkig niks verloren gegaan.

  P.S. Ik zie nu net dat de schaduwen en gebouwen ook lelijker zijn i.v.m. onder Windows.

 • Profielfoto
  Lauwrenzo

  Ik heb ’t spel indertijd gekocht omdat ze verzekerden dat hij goed zou lopen op Mac en helemaal aangepast zou zijn, want ik heb geen splinternieuwe Windows pc die al die nieuwe spellen aan kan. Nu blijkt dat ik alleen maar op de laagste instellingen kan spelen… Leuk hoor, had ‘m evengoed niet kunnen kopen want op m’n Windows bak loopt hij even slecht.

 • Profielfoto
  Divimus

  Hij loopt inderdaad verschrikkelijk slecht op mijn iMac uit 2010. Op de bootcamp doet ie het stukken beter. Dit is weer precies de kwaliteit die we van EA gewend zijn.

 • Profielfoto
  Hypertallih

  EA.. zo verrot.

  Hij loopt inderdaad verschrikkelijk slecht op mijn iMac uit 2010. Op de bootcamp doet ie het stukken beter. Dit is weer precies de kwaliteit die we van EA gewend zijn.

  Hij werkt een beetje traag bij mijn iMac van 2012 best wel raar voor een iMac die nieuw is.

 • Profielfoto
  MouseMighty

  Ik wacht wel op de eerste rij bugfixes. Heb tijdje geleden Sims 3 aangeschaft via Origin en die willen voor geen ene meter opstarten. Contact met helpdesk verliep wel aardig maar ik zit nog steeds met iets wat niet werkt. Dus mogen ze mij tzt mooi die SimCity voor nop doen ipv Sims 3. EA troep…

 • Profielfoto
  Lol0123

  Allemaal rare reacties. Het lagt vanwege de slechte hardware in jullie 1000 eurie macs. Video kaart is heel belangrijk. Met intel3000/4000 gaat het spel niet soepel lopen , zelfs als je 8 gb ram hebt plus i7/i5. Ik zelf speel het op windows met een 6850 hd oc 1024 mb voor gaming en 8gb ram, amd fx-4100 3,9ghz oc alles ultra en 60 fps.