SimCity voor Mac komt 29 augustus

Door: Koen van Tongeren - 20 reacties

SimCity-spelers met een Mac hebben lang moeten wachten, heel lang. Maar nu is het eindelijk bijna zo ver: op donderdag 29 augustus komt de Mac-versie van de nieuwste SimCity uit. Dat heeft Patrick Buechner, directeur van gamebouwer Maxis, bekend gemaakt via Twitter.

SimCity voor Mac is geen port van de Windows-versie, zo lieten makers EA en Maxis eerder weten. Het betreft een volledig opnieuw gebouwde versie van het spel. Iedereen met een Mac waar minimaal een Core2Duo-processor in zit en Snow Leopard op geïnstalleerd is kan het spelen. De laatste Mac-versie van SimCity kwam meer dan 10 jaar geleden op de markt.

Wie niet heeft kunnen wachten tot de 2013-editie voor Mac beschikbaar was kon sinds maart van dit jaar al SimCity voor Windows kopen. Vanaf 29 augustus kan deze kostenloos licentie ook gebruikt worden voor de Mac-versie. Het spel kan alleen gekocht worden via EA’s Origin Store.

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  jojost1

  Dacht dat ie er voor de Mac al was..?

 • Profielfoto
  Makkiej

  Nee, pc versie is er, mac versie heeft vertraging opgelopen.
  Zou eens tijd worden, codes zijn overal te vinden voor 15 euro of zo, kun je pc en mac versie installeren, doe er je voordeel mee:)

 • Profielfoto
  klonic

  Lang wachten is nooit goed. Zo duurde de komst van de iPad 1 naar Nederland zo lang dat ik m’n interesse verloren was. Maar nu geldt het zelfde voor Sim City, hoewel ik niet echt meer spelletjes speel, ben en blijf ik toch een fan van Sim City. Helaas is mijn enthousiasme na maanden echter wel weer verdwenen. De serverproblemen, de altijd-online eis (ik ben niet altijd online!!!), de te kleine ‘kavels’ voor steden en dan natuurlijk het simpele feit dat de nieuwigheid of de hype nu weg is. Nee laat maar, ik wacht wel tot het spel een tientje kost of sla het volledig over.

 • Profielfoto
  Rickje

  Dramatisch spel. 29 Augustus maar weer even downloaden en kijken of het al beter is. Al is de lol er toch al snel vanaf op die kleine mappen die ze hebben en de slechte multi-city play (synchronisatie) werkt daarbij natuurlijk ook niet mee. Nouja, afwachten… momenteel vermaak ik me nog kostelijk met de klachten en frustraties die op de subreddit Simcity verschijnen.:cool:

  Wie niet heeft kunnen wachten tot de 2013-editie voor Mac beschikbaar was kon sinds maart van dit jaar al Sim City voor Windows komen. Vanaf 29 augustus kan deze kostenloos omgeruild worden voor een Mac-licentie.

  Hoezo ‘kostenloos omgeruild worden’????
  Bij mijn weten wordt het zowel een Mac ÉN PC licentie, als je de PC al zou bezitten. Zou toch ongelofelijk raar zijn als ze je PC versie omzetten naar ALLEEN een Mac licentie!!?

 • Profielfoto
  iSponge

  Die zal wel niet op een 2007 macbook draaien zeker? Wel core2duo maar geïntegreerde gpu in de cpu.. Daarom werken de meeste games niet..

 • Profielfoto
  Rickje

  Simcity is bedoeld om op de computer van je opa te draaien uit 1894, dus dan zal die uit 2007 het ook nog wel doen…:wink:

 • Profielfoto
  Kyhd

  @ricky. Het zijn 2 verschillende platformen. Als je spel op de Xbox koopt krijg je ook niet de ps3 versie erbij. Dus zo vanzelfsprekend vind ik het niet

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  En dit keer gelukkig geen Aspyr met hun flaky PowerPC-to-Intel patches…:smile:

 • Profielfoto
  Rickje

  @Kyhdy,

  Ik snap dat het 2 verschillende platformen zijn, maar ik vind het toch wel slordig voor dit artikel. Want er is door EA een announcement geweest én het staat zelfs op hun FAQ.

  https://help.ea.com/nl/article/simcity-for-apple-mac-faq#9

  Maar zo te zien is het aangepast;)

  De laatste Mac-versie van SimCity
  kwam meer dan href=”http://www.onemorething.nl/2003/03/simcity-4-in-de-pre-order/”
  target=”_blank”>10 jaar geleden op de markt. Wie niet
  heeft kunnen wachten tot de 2013-editie voor Mac beschikbaar was
  kon sinds maart van dit jaar al SimCity voor Windows kopen. Vanaf
  29 augustus kan deze kostenloos licentie ook gebruikt worden voor de Mac-versie. Het spel kan alleen gekocht worden via EA’s href=”https://store2.origin.com” target=”_blank”>Origin
  Store

  Hoewel ik vaak wat kritiek geef, ook nu weer, bedoel ik het positief en vind ik het een goede zaak dat het artikel dan even wordt geupdate.:)

 • Profielfoto
  Wyodor

  Twee maal target=”_blank” en 2 linkloze urls.

  Niet slecht voor website dat boven het PC volk wil uitstijgen.

 • Profielfoto
  MichMich

  @Wyodor: LOL

 • Profielfoto
  joram

  Ik hoop, wat Rickje ook al aangeeft, dat EA wel die talloze ontzettend irritante bugs eruit heeft weten te krijgen. Dat spel zat zo tjokvol met onnodige bugs dat je je bijna ging afvragen of ze dat spel niet te snel op de markt hebben gebracht.

 • Profielfoto
  LeonB

  Ik zou er niet te hard op rekenen. Ik had destijds speciaal voor SimCity een Boot Camp partitie ingericht zodat ik de PC-versie kon spelen. Ik heb uiteindelijk na anderhalve maand m’n geld teruggevraagd, want het was echt dramatisch gesteld met de speelbaarheid. Ik zat al een maand met een ‘kapotte’ stad; die niet wilde laden en die alles wat er langs moest (als je handel drijft met andere steden) in het niets liet verdwijnen.

  Het is eeuwig zonde dat dit spel uiteindelijk een schim is geworden van wat de makers bedacht hadden. Het feit dat er drie kopstukken weg zijn gegaan bij Maxis biedt ook al weinig hoop.

  Ik zou dolgaag een goed speelbare versie van het spel willen zien en hoop ook nog dat het ooit zover komt. Maar ik heb er weinig vertrouwen in.

 • Profielfoto
  joram

  @LeonB;
  Ik hoorde inderdaad een hoop van dat soort berichten. En ’t frappante is dat ze nu al op update 7(!) zitten en nóg een hoop van deze problemen op stapel hebben liggen om te fixen.

  Plus, en dat vind ik nog het meest asociale, ze vragen 60 dollar voor de Mac versie, terwijl je voor ±30 dollar de PC versie kan kopen en met die licentie gewoon de Mac versie kan spelen (net zoals dit bij Warcraft e.d. ook ’t geval is). 2x zoveel vragen voor een spel wat op de PC al een poosje bestaat en 30 dollar kost. Die zijn echt van de pot gerukt daar bij EA.

 • Profielfoto
  polansky

  Bedankt Joram! – Zojuist 3 tientjes bespaard!

 • Profielfoto
  joram

  Graag gedaan polansky:)
  Het zou toch van de zotte zijn als je je zo laat naaien door EA/Origin terwijl ze zelf de game voor een veel betere prijs aanbieden. Is dat nou denigrerend richting Mac gebruikers of niet? Gelukkig valt ’t makkelijk te omzeilen;)

 • Profielfoto
  Lauwrenzo

  Ik heb me jammer genoeg al laten oplichtend. De online deluxe versie voor 79 euro gepre-orderd, waar die na een maand al aan de helft van de prijs te koop is.. EN dat terwijl hij langs geen kanten werkt. En dan nog de uitstel van de Mac versie, denk niet dat ik ‘m nog zal spelen.

 • Profielfoto
  joram

  Ik koop zelf een PC licentie, download legaal de Mac versie (om te gebruiken met de PC licentie), en dan zoek ik een hack om die DRM te omzeilen. Puur omdat ik ‘m ook wel eens onderweg wil spelen zonder om de x-aantal uur online te moeten zijn. Dat hele DRM systeem wat ze er in ge”shoehorned” hebben komt de onderhand de keel uit.

 • Profielfoto
  Ruben

  Stelletje gore oplichters bij Maxis. Ik heb de zogenaamde Mac versie van The Sims 3 aangeschaft. Mooi dat het geen Mac versie is, maar gewoon de Windows versie met een gammel “jasje” er omheen dat het op Mac laat werken. Een soort VMWare of Parallels, maar dan NOG trager. Het hele zooitje is traag als dikke stront door een dunne trechter, instabiel als de pest en benut slechts een fractie van de grafische mogelijkheden van je Mac. Na aanschaf de hele site nog eens van voor tot achter doorgelicht, maar echt helemaal NERGENS wordt er met een woord gerept over het feit dat het gewoon een rotte PC port is en geen native Mac game. Ik verwacht dat het bij Sim City niet veel anders is.

 • Profielfoto
  joram

  @Ruben,
  De reden dat het zo vertraagd was komt doordat het juist géén port is maar een “nieuw” gecodeerde (native) versie specifiek voor Mac. Althans, dat zeggen ze zelf. Het is volgens hun dus geen Wine versie of iets dergelijks:)

  Neemt overigens niet weg dat het voor de PC óók al een compleet buggy and crappy versie is natuurlijk, en dat ze met die kwaliteit niet veel meer hebben kunnen maken voor de Mac. :/ Zo laat EA maar eens zien dat ze meer aan geld denken dan aan kwaliteitsproducten.