Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 20 augustus 2013

#SANDY, een natuurramp door het oog van de iPhone

Een klein jaar geleden werd de oostkust van de Verenigde Staten geteisterd door orkaan Sandy. Honderduizenden inwoners van New York en New Jersey werden geëvacueerd, duizenden raakten hun huis kwijt en 158 mensen overleefden het natuurgeweld niet. De ramp is in beeld gebracht door ontelbare cameralenzen en gedeeld via Twitter, Facebook en Instagram.

Professioneel fotograaf Wyatt Gallery ontdekte dat een aantal van zijn collega-fotografen tijdens en na de storm prachtige, indringende en schokkende foto’s maakten, niet met hun DSLR maar met hun  iPhone. Hij besloot ze te verzamelen in het fotoboek #SANDY. Via crowdfunding-site Indiegogo hoopt hij nu genoeg geld op te halen om het uit te kunnen brengen. Oh, en voor je gaat twijfelen aan Wyatt’s motieven: alle winst komt ten goede aan slachtoffers van Sandy.

Het plan voor het #SANDY-fotoboek kwam na een tentoonstelling van iPhone-foto’s die Wyatt samen de Foley Gallery in New Yok organiseerde. Hierbij werden afdrukken van de foto’s verkocht voor het goede doel. Nu probeert hij op eenzelfde manier om geld in te zamelen. Supporters van het project kunnen naast een gesigneerd exemplaar van het boek ook afdrukken van hun favoriete iPhone-foto bestellen. Bij elkaar is 22.000 dollar nodig om het project van de grond te krijgen. Met nog 18 dagen te gaan is daar nu de helft al van binnen.

Een greep uit de #SANDY-collectie (klik om te vergroten).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
#SANDY, een natuurramp door het oog van de iPhone
Sluiten