#SANDY, een natuurramp door het oog van de iPhone

Door: Koen van Tongeren - 6 reacties

Een klein jaar geleden werd de oostkust van de Verenigde Staten geteisterd door orkaan Sandy. Honderduizenden inwoners van New York en New Jersey werden geëvacueerd, duizenden raakten hun huis kwijt en 158 mensen overleefden het natuurgeweld niet. De ramp is in beeld gebracht door ontelbare cameralenzen en gedeeld via Twitter, Facebook en Instagram.

Professioneel fotograaf Wyatt Gallery ontdekte dat een aantal van zijn collega-fotografen tijdens en na de storm prachtige, indringende en schokkende foto’s maakten, niet met hun DSLR maar met hun  iPhone. Hij besloot ze te verzamelen in het fotoboek #SANDY. Via crowdfunding-site Indiegogo hoopt hij nu genoeg geld op te halen om het uit te kunnen brengen. Oh, en voor je gaat twijfelen aan Wyatt’s motieven: alle winst komt ten goede aan slachtoffers van Sandy.

Het plan voor het #SANDY-fotoboek kwam na een tentoonstelling van iPhone-foto’s die Wyatt samen de Foley Gallery in New Yok organiseerde. Hierbij werden afdrukken van de foto’s verkocht voor het goede doel. Nu probeert hij op eenzelfde manier om geld in te zamelen. Supporters van het project kunnen naast een gesigneerd exemplaar van het boek ook afdrukken van hun favoriete iPhone-foto bestellen. Bij elkaar is 22.000 dollar nodig om het project van de grond te krijgen. Met nog 18 dagen te gaan is daar nu de helft al van binnen.

Een greep uit de #SANDY-collectie (klik om te vergroten).
Een greep uit de #SANDY-collectie (klik om te vergroten).

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Hypertallih

  die ene foto met: Hey Sandy Fuck you is echt grappig lol.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Zitten toch echt wel pareltjes bij, hoor! Die gescheurde USA vlag bijvoorbeeld…

 • Profielfoto
  Mendoza

  En wat is er mis met foto’s genomen met een telefoon van een ander merk?

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Every day, more photos are taken with the iPhone, than any other camera.
  http://youtu.be/NoVW62mwSQQ

  Zijn er eigenlijk foto’s van andere merken telefoons dan?:evil:

 • Profielfoto
  1984

  Meer als je denkt Sunkeeper, alleen gaat het in de meeste gevallen om de foto en niet waar hij mee gemaakt is.


  http://www.youtube.com/watch?v=udzbOc5BROo

 • Profielfoto
  Mendoza

  Ik vraag me ook af wie de sneue taak had te verifieren of de foto daadwerkelijk met een iPhone was genomen.