Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 augustus 2013

RefoWeb: Apple is de religie van de duivel!

Uit een onderzoekje waar OMT eerder deze zomer over schreef, bleek al dat gelovige delen van Nederland niet zo Apple-minded zijn. Dat is opmerkelijk, gezien Apple-fans wel eens als aanhangers van de ‘Apple-kerk’ gezien worden. Dat moet religieuzen dan toch aanspreken, zou je denken. Het tegendeel lijkt echter waar.

In de rubriek ‘vraag en antwoord’ op RefoWeb vraagt een lezer zich af of het waar is dat Apple de religie van het beest om zich heen heeft en of je als gelovige nu wel of geen Apple-producten moet kopen. Het antwoord van RefoWeb is kortgezegd: Apple is het kwaad, de duivel, het beest.

Het kwaad zit in het logo van de iPhone-maker. Dit zou de verboden vrucht waarvan gegeten is voorstellen. Deze verboden vrucht wordt in de geschiedenis van de kerk voorgesteld als een appel. Gezien het eten van de vrucht de verzoeking van de satan was, moet Apple wel verwijzen naar het beest. Aldus de hervormde redacteur van RefoWeb.

Er gloort echter ook hoop, indien Apple-apparaten gebruikt worden in dienst van god, en niet in dienst van de duivel, is het gebruik best toegestaan. Dát maakt volgens de website voor christelijke jongeren het verschil. Wij zijn benieuwd of er gelovige OMT’ers zijn die in hun omgeving weerstand ervaren hebben tegen het gebruik van Apple-producten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
RefoWeb: Apple is de religie van de duivel!
Sluiten