Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 30 augustus 2013
Leestijd: 1 minuut

Rechtszaak om defecte powerknop iPhone 4 afgewezen

In de VS is een rechtszaak die tegen Apple was aangespannen afgewezen. Twee aanklagers hadden de iPhone-maker voor het gerecht gesleept om een defecte powerknop op de iPhone 4 en 4S, deze zou volgens de dagers een serieus veiligheidsrisico kunnen vormen.

Den aanklagers beredeneerden dat dit tijdens het vliegen een probleem zou worden. Als een passagier zich in het vliegtuig bevindt moet zijn telefoon vaak helemaal uitgeschakeld zijn, dit is niet mogelijk met een defecte aan- en uitknop. Vliegtuigmodus zou niet genoeg zijn. Bovendien zouden passagiers met een iPhone 4 (S) volgens de dagers ook het risico lopen aangeklaagd te worden voor het veroorzaken van storing aan de apparatuur in het vliegtuig.

Volgens iFixit is het vervangen van een powerbutton geen eenvoudige klus.

De rechter ging niet in deze redenatie mee en stelde dat de aanklagers niet genoeg hebben bewezen dat Apple niet aan zijn garantieverplichtingen heeft voldaan. Het tweetal krijgt nog één kans om met aanvullende bewijzen te komen, deze moeten op 13 september 2013 ingediend zijn, dan krijgt de zaak waarschijnlijk ook een vervolg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rechtszaak om defecte powerknop iPhone 4 afgewezen
Sluiten