Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 23 augustus 2013

Rechter: Geen nieuwe zaak om ‘Rubber-banding’ patent

Rechter Lucy Koh – de rechter die van één miljard dollar schadevergoeding 450 miljoen maakte – heeft Samsung een slechte dag bezorgd. Samsung wilde een nieuwe rechtzaak tegen Apple aanspannen rond het rubber-banding of bounce-back patent, maar Koh staat dit niet toe.

Het stuiter-patent maakte al deel uit van de ‘rechtzaak van 1 miljard’ en werd destijds ingebracht door Apple. Volgens Apple misbruikte Samsung dit patent in de Galaxy S. De jury was het toen met Apple eens.

In het verweer rond deze laatste poging van Samsung had Apple bij de rechter aangegeven deze move vooral te zien als een tactiek om de betaling van de schadevergoeding uit te stellen. In november wordt de rechtszaak hervat en wordt het schadebedrag definitief vastgesteld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rechter: Geen nieuwe zaak om ‘Rubber-banding’ patent
Sluiten