Rechter: Geen nieuwe zaak om ‘Rubber-banding’ patent

Door: Jan David Hanrath - 11 reacties

Rechter Lucy Koh – de rechter die van één miljard dollar schadevergoeding 450 miljoen maakte – heeft Samsung een slechte dag bezorgd. Samsung wilde een nieuwe rechtzaak tegen Apple aanspannen rond het rubber-banding of bounce-back patent, maar Koh staat dit niet toe.

Het stuiter-patent maakte al deel uit van de ‘rechtzaak van 1 miljard’ en werd destijds ingebracht door Apple. Volgens Apple misbruikte Samsung dit patent in de Galaxy S. De jury was het toen met Apple eens.

In het verweer rond deze laatste poging van Samsung had Apple bij de rechter aangegeven deze move vooral te zien als een tactiek om de betaling van de schadevergoeding uit te stellen. In november wordt de rechtszaak hervat en wordt het schadebedrag definitief vastgesteld.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  iPredict

  Gerechtigheid. Nu vallen ze waarschijnlijk terug naar het blauwe licht wanneer je aan de rand van een scrollable area bent. Voelt totaal niet natuurlijk aan, en past daarom goed bij de rest van het ontwerp van samsung toestellen.

 • Profielfoto
  bartvdv

  Vreemde gang van zaken.

  Elders (The United States Patent and Trademark Office) werd dit patent net ongeldig verklaart en zou het zelfs een inbreuk zijn door Apple op andere, bestaande patenten van o.a. AOL. Je zou voor minder gaan denken dat de Verenigde Zaken van Amerika bang zijn geworden van de Koreanen en samenspannen. Zou Obama hier ook de hand in hebben ?

 • Profielfoto
  maconly

  Zonder apple had samsung geen galaxy gehad , goede zaak van de Amerikanen dat ze samsung een dikke middevinger geven.

  opzouten met die kopierende aziaten.

 • Profielfoto
  Arthur345

  Misschien handig om toe te lichten wat rubber banding inhoudt?

 • Profielfoto
  bartvdv

  @maconly:

  Zonder zoveel andere bedrijven (Xerox, Microsoft, Motorola, Intel, HP, Qualcomm) was er van Apple geen sprake geweest.

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  @maconly:

  Zonder zoveel andere bedrijven (Xerox, Microsoft, Motorola, Intel, HP, Qualcomm) was er van Apple geen sprake geweest.

  Ik weet er niet zoveel van, ik heb wel eens hier en daar een stukje gelezen, maar volgens mijn heb je aardig gelijk.

  Maar goed, volgens mij maken die Aziaten het wel erg bond(n)

 • Profielfoto
  maconly

  @maconly:

  Zonder zoveel andere bedrijven (Xerox, Microsoft, Motorola, Intel, HP, Qualcomm) was er van Apple geen sprake geweest.

  xerox is het enigste bedrijf wat je kunt noemen waar Apple bij de opstart wat vanaf gekeken heeft , die koreanen hebben de iphone en de ipad zowat 1 op 1 gekopieerd .

  ik hou wel van een regering met ballen zoals die amerikanen die hun eigen bedrijven ondersteunen , weer eens wat anders dan die flapdrollen die wij in den haag hebben zitten.

 • Profielfoto
  bartvdv

  @maconly

  Toch vreemd dat een jury een schadevergoeding toekent van 1 miljard dollar en dat die door een rechter wordt teruggebracht tot minder dan de helft. Vreemd dat Samsung een zaak wint tegen Apple maar dat de administratie van Obama het nodig vindt om ze niet uit te voeren. Vreemd dat een patent van Apple ongeldig wordt verklaart door het Amerikaans patentbureau wegens niet origineel genoeg maar dat dat blijkbaar niet van tel is. Vreemd dat Apple door verschillende Europese rechtbanken, en daarbuiten, teruggefloten wordt en zelfs door een rechtbank in het VK verplicht wordt om een verklaring te publiceren dat Samsung geen plagiaat heeft gepleegd…

  Wat kan je daar uit afleiden, dat Apple bang is en het spel niet eerlijk speelt. En ook Obama (of zijn administratie) danig teleurstelt. Amerika heeft geen ballen meer. De toekomst ligt in Azië.

 • Profielfoto
  maconly

  @maconly

  Toch vreemd dat een jury een schadevergoeding toekent van 1 miljard dollar en dat die door een rechter wordt teruggebracht tot minder dan de helft. Vreemd dat Samsung een zaak wint tegen Apple maar dat de administratie van Obama het nodig vindt om ze niet uit te voeren. Vreemd dat een patent van Apple ongeldig wordt verklaart door het Amerikaans patentbureau wegens niet origineel genoeg maar dat dat blijkbaar niet van tel is. Vreemd dat Apple door verschillende Europese rechtbanken, en daarbuiten, teruggefloten wordt en zelfs door een rechtbank in het VK verplicht wordt om een verklaring te publiceren dat Samsung geen plagiaat heeft gepleegd…

  Wat kan je daar uit afleiden, dat Apple bang is en het spel niet eerlijk speelt. En ook Obama (of zijn administratie) danig teleurstelt. Amerika heeft geen ballen meer. De toekomst ligt in Azië.

  Aan je voorbeelden kun je nog 1000 uitspraken vast knopen , Obama gaat achter Amerikaanse bedrijven staan dat prijs ik .

  samsung is een puur kopierend bedrijf zonder enige toevoegingen, Apple is innovatief.

  Jammer dat de westerse bevolking zo dom is om de aziatische kopieerindustrie te ondersteunen met aankopen.

  De recessie is voor het grootste deel te danken aan banken en kut regeringen maar heeft ook te maken met slecht koopgedrag van westerse consumenten.

 • Profielfoto
  thajeztah

  xerox is het enigste bedrijf wat je kunt noemen waar Apple bij de opstart wat vanaf gekeken heeft

  Een groot verschil is dat Apple, in tegenstelling tot Samsung, de techniek van Xerox met toestemming van Xerox gebruikt heeft. Xerox had de techniek ontwikkeld, maar zag er geen direct bruikbare toepassing voor. Apple zag dit wel en heeft vervolgens de grafische interface van Xerox als uitgangspunt genomen voor de Mac;

  http://obamapacman.com/2010/03/myth-copyright-theft-apple-stole-gui-from-xerox-parc-alto/