Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 20 augustus 2013

Ramkraken Dixons en Amac Amersfoort, daders gepakt

In het centrum van Amersfoort zijn vannacht twee ramkraken gepleegd. Het lijkt erop dat de criminelen specifiek op zoek waren naar Apple-apparatuur. In de Langestraat moesten de winkelpui van Apple Premium Reseller Amac én van een Dixons-filiaal (waar ook Macs, iPhones en iPads verkocht worden) het ontgelden.

Beide ramkraken vonden vanochtend vroeg plaats. De dieven gebruikten twee verschillende auto’s om de winkelpuien te rammen en gingen er met een onbekende buit vandoor. De politie kwam ze echter snel op het spoor en zette de achtervolging in. Uiteindelijk konden de drie verdachten op de A28 gearresteerd worden.

De filialen van Amac en Dixons kort na de ramkraken (foto’s: Koert Walraven)

Apple resellers blijken een geliefd doelwit voor ramkraken. Alleen al in de afgelopen twee maanden zijn inbraken gepleegd bij APR’s in Leiden, Alphen aan den Rijn en Gouda door met auto’s de pui in te rijden, zo meldt Amac aan OMT. Ook de BAS Group ziet dat winkels met een Apple-uitstraling sneller doelwit zijn. Het moederbedrijf van Dixons is bezig om de keten een uitstraling te geven die meer lijkt op die van APR’s. Het filiaal in Amersfoort was al in deze nieuwe stijl uitgevoerd. Ook bij de onlangs overgenomen APR-keten iCentre zijn al meerdere ramkraken gepleegd, aldus een woordvoerder van de BAS Group.

Zowel Amac als Dixons kan niet zeggen wat er vannacht precies is buitgemaakt. Volgens Amac wordt bij dergelijke ramkraken voornamelijk demo-apparatuur gestolen. Voorraden zijn immers veilig opgesloten in een klus. Bij Dixons is men nog aan het inventariseren wat er precies gestolen is. Wel kan het bedrijf bevestigen dat er in ieder geval Apple-apparatuur gestolen is.

De filialen van Dixons en Amac zijn vandaag de hele dag gesloten. Beide ketens verwachten echter dat hun winkels morgen weer open kunnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ramkraken Dixons en Amac Amersfoort, daders gepakt
Sluiten