Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 6 augustus 2013

Philips Hue krijgt nieuwe lampen, Ambilight-integratie

Eind vorig jaar kwam Philips op de markt met Hue, een systeem van gekleurde LED-lampen die aangestuurd worden via een iOS-app. Sindsdien zijn regelmatig updates uitgebracht die meer functies toevoegden. Nu lijkt Philips een grotere stap te willen maken met nieuwe LED-armaturen én Ambilight-integratie.

Bronnen hebben website The Verge gemeld dat Philips binnenkort nieuwe versies van twee bestaande LED-lampen op de markt brengt: de LightStrip en Bloom. De eerste is een flexibele lichtstrip die om randen of bijvoorbeeld achter een lijst geplakt kan worden. Het tweede model betreft een lamp die op de vloer kan staan of op een meubel geplaatst kan worden. De nieuwe versies van deze lampen krijgen ZigBee LightLink-ondersteuning, waardoor ze aangesloten kunnen worden op een Hue-bridge en bediend kunnen worden vanuit de Hue-app.

Philips heeft er ook voor gezorgd dat Hue nu gekoppeld kan worden aan Ambilight, het systeem dat kleuren van televisiebeeld omzet in led-licht. Met een speciale Ambilight+Hue-app kunnen de Hue-lampen rondom je Ambilight-televisie nu meedoen met de LED-strips aan de zijkant van de televisie.

Met een beetje hulp was het officieus al mogelijk om recente LivingColor-lampen aan te sluiten op een Hue-bridge. Ook waren er al langer apps te vinden waarmee Ambilight kon worden nagebootst met Hue-lampen. Met de officiële integratie wordt het echter een stuk eenvoudiger om deze lampen aan een Hue-hub te koppelen.

De Ambilight-Hue-integratie is direct beschikbaar. Wanneer de nieuwe Lightstrip en Bloom-lampen op de markt komen is niet bekend. Sterker nog, Philips moet het nieuws nog officieel bevestigen. De bronnen van The Verge vermoeden dat de lampen ergens in de komende weken in Apple Stores te vinden zullen zijn. Lang zal het in ieder geval niet meer duren, aangezien de verpakkingen al op de foto zijn gezet.

Reageer op artikel:
Philips Hue krijgt nieuwe lampen, Ambilight-integratie
Sluiten