Philips Hue krijgt nieuwe lampen, Ambilight-integratie

9 reacties

Eind vorig jaar kwam Philips op de markt met Hue, een systeem van gekleurde LED-lampen die aangestuurd worden via een iOS-app. Sindsdien zijn regelmatig updates uitgebracht die meer functies toevoegden. Nu lijkt Philips een grotere stap te willen maken met nieuwe LED-armaturen én Ambilight-integratie.

Bronnen hebben website The Verge gemeld dat Philips binnenkort nieuwe versies van twee bestaande LED-lampen op de markt brengt: de LightStrip en Bloom. De eerste is een flexibele lichtstrip die om randen of bijvoorbeeld achter een lijst geplakt kan worden. Het tweede model betreft een lamp die op de vloer kan staan of op een meubel geplaatst kan worden. De nieuwe versies van deze lampen krijgen ZigBee LightLink-ondersteuning, waardoor ze aangesloten kunnen worden op een Hue-bridge en bediend kunnen worden vanuit de Hue-app.

Philips heeft er ook voor gezorgd dat Hue nu gekoppeld kan worden aan Ambilight, het systeem dat kleuren van televisiebeeld omzet in led-licht. Met een speciale Ambilight+Hue-app kunnen de Hue-lampen rondom je Ambilight-televisie nu meedoen met de LED-strips aan de zijkant van de televisie.

Met een beetje hulp was het officieus al mogelijk om recente LivingColor-lampen aan te sluiten op een Hue-bridge. Ook waren er al langer apps te vinden waarmee Ambilight kon worden nagebootst met Hue-lampen. Met de officiële integratie wordt het echter een stuk eenvoudiger om deze lampen aan een Hue-hub te koppelen.

De Ambilight-Hue-integratie is direct beschikbaar. Wanneer de nieuwe Lightstrip en Bloom-lampen op de markt komen is niet bekend. Sterker nog, Philips moet het nieuws nog officieel bevestigen. De bronnen van The Verge vermoeden dat de lampen ergens in de komende weken in Apple Stores te vinden zullen zijn. Lang zal het in ieder geval niet meer duren, aangezien de verpakkingen al op de foto zijn gezet.

hue-nieuw

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Bartkramer

  De bronnen van The Verge vermoeden dat de lampen ergens in de komende in Apple Stores te vinden zullen zijn

  In de komende wat, weken, maanden, jaaren?

 • Profielfoto
  Henriboersema

  Als ze daarmee ook wat goedkoper gaan worden, wil ik ze absoluut gaan omarmen

 • Profielfoto
  Johnvh

  Schitterend!

  Ik heb de Hue al tijden en blijf fan, zeker van de updates.
  Weet iemand trouwens hoe het zit met de Ambilight? Ik heb diverse Living Color Lights, werken die ook met de Ambilight? Of werken deze enkel met de HUE-lampen en Hue-LivingColorLight varianten?

 • Profielfoto
  rene.derksen

  Een integratie met HomeWizard zou het helemaal afmaken..!

 • Profielfoto
  Tony smeT

  Ik ben geen fan van lampen die dag en nacht ‘verbruiken’ ook al staan ze uit. Vele kleintjes…

 • Profielfoto
  exilim

  Geweldig systeem erg blij mee. Ook de nieuwe items ga ik zeker aan mijn hue toevoegen. Wel jammer dat ze niet eerst met de bulb met kleine fitting zijn gekomen, want daar zit ik op te wachten.

 • Profielfoto
  Bert Betur

  Ik was al langer aan de LEDstrips via de startkit van App Lamp [ http://applamp.nl ]. Leuke toevoeging die strip bij HUE, maar enkele kanttekeningen:

  De strip van Philips is 30 leds per meter LED / SMD type 5050 en heeft
  een lengte van 2 meter. Holla: 45 euro per meter of 1.5 euro per ledje!
  En daar kan je dan net je WC mee uitlichten.

  Een beetje fatsoenlijke ledstrip heeft 60 leds per meter.

  Er wordt overigens vaak geroepen dat je ledstrips voor enkele euro’s kan
  kopen. Duurkoop: die LEDS verkleuren vaak al na 2 maanden door oxidatie
  van de fosforlaag door minderwaardige materialen. Een goede LED / SMD
  kost meer geld. Die hebben betere en hoogwaardige fosforlagen, goede
  encapsulatie (afsluiting) en betere warmte ontlading ( dus langere
  levensduur ). Daarbij zal de transparante siliconen afdeklaag bij een
  goede strip niet snel verkleuren. En waar je voor betaalt, JA dat ZIE je
  (niet). Op de Chinese markt heb je kwaliteit B, A en A+ (A+ is teveel
  van het goede en kost veel door de hoogwaardigste materialen, eerder
  voor pro verlichting).

  Ik heb het allemaal gehad en getest, van marktplaats tot ledstrip-specialist, allemaal kwaliteit B spullen met verkleuring na enkele maanden.

  Wil je wat meer licht als die 60 ledjes van HUE dan kan zou ik die van Applamp een dikke A gevenen en beveel ik die dus zeker aan.
  Voor 69 euro heb je 3 meter meer en dan ook nog eens 60 leds
  per meter, met hoge lichtopbrengst (dus totaal 240 leds meer!)

  Mooi systeem verder hoor. Maar op gebied van luminantie en prijs kunnen we dit beter een commerciele “valsstrip” noemen:D

 • Profielfoto
  Dannydekr
 • Profielfoto
  Joda2

  @Dannydekr

  – JA alles is uiteindelijk bijna chinese import.
  – 50 of 60 dagen wachten voor verzending bij Ali Express. Garantie? ( vergeet het )
  – BErt heeft het over AppLamp LED strips, en ik vind dat hij daar een goed punt maakt waarom je bij AppLamp zou kopen. Want als het klopt wat hij zegt, dan hoef ik er niet achter te komen wat brak is en wat niet, en heeft AppLamp dat al voor ons gedaan. Ik zag trouwens dat je ook alles kan terugsturen binnen de 3 weken.
  Ja dat kost iets meer. Maar vergeet niet dat wanneer je bij ALI Express wat koopt, je nooit weet hoe en of het aankomt, en dat je nog een leuk briefje later van UPS / DHL / … krijgt met 21% BTW er bovenop.
  Dat heb je allemaal niet als je in een goede shop koopt. Overigenms heb ik het dan ook meestal morgen in huis.