Patent beschrijft app-collaboratie via FaceTime

Door: Koen van Tongeren - 2 reacties

In Microsoft’s anti-iPadcampagne werd onlangs nog benadrukt hoe de iPad, in tegenstelling tot Surface-tablets, niet in staat is om tijdens een videochat met meerdere mensen samen te werken binnen een app. Een nieuwe patentaanvraag van Apple doet echter vermoeden dat dit in de toekomst wél mogelijk wordt.

Patently Apple heeft een patentaanvraag opgedoken waarin Apple een methode omschrijft om tegelijkertijd vanaf meerdere [iOS-]apparaten in één document of app te werken. Opvallend daarbij is dat de verbinding tussen de verschillende apparaten via FaceTime tot stand gebracht wordt zodat er tijdens de samenwerking via audio en/of video overlegd kan worden.

Apple’s invention may permit multiple electronic devices to interactively share applications using Apple’s FaceTime. Applications may be accessed by multiple users from multiple different electronic devices, all remotely. In this manner, multiple users may collaborate and share information effectively and without requiring all to be physically present.

De patentaanvraag zou allereerst betekenen dat het mogelijk wordt om een andere app open te hebben zonder een videochat te hoeven verlaten. Nu stopt het beeld nog zodra tijdens een FaceTime-gesprek naar een andere app geswitcht wordt. In de toekomst blijft het videobeeld als laag boven andere apps hangen en kan het door de gebruiker vergroot of verkleind worden, volgens de patentaanvraag.

De tweede nieuwe functie zou de samenwerking binnen apps zijn. In iOS is dit nu nog niet mogelijk in de meeste apps. Ook op andere platforms hangt het van individuele apps af of collaboratie via meerdere apparaten mogelijk is. Als Apple inderdaad de daad bij het woord voegt dan zou de FaceTime-uitbreiding hetzelfde doen voor samenwerking binnen apps als Game Center doet voor multiplayer-functionaliteit in Games.

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    Gans

    Collaboreren doe je met de vijand. Misschien is samenwerken een leuk Nederlands woord dat ook nog eens de juiste vertaling van to collaborate is?

  • Profielfoto
    MacAanZee

    Goed dat zo’n mogelijkheid eraan komt. Heel logisch eigenlijk. Er is nog veel te verbeteren!