Nike FuelBand voorman maakt carrièresprong naar Apple

Door: Koen van Tongeren - 5 reacties

Van Apple’s CEO Tim Cook is weinig meer bekend dan dat hij een topconditie heeft. Als hij niet aan het werk is staat hij het liefst in de fitnesszaal van Apple’s hoofdcampus, van top tot teen gekleed in zijn favoriete sportmerk; Nike. Toch zal dit niet de beweegreden zijn geweest om de bekende atleet, fitnesstrainer en Nike-adviseur Jay Blahnik in dienst te nemen.

Blahnik zette zijn sportieve kennis voorheen bij Nike, waar hij als consultant onder andere aan de wieg stond van Nike+Running en de razendpopulaire FuelBand. Met name zijn kennis van dit armbandje, dat de hele dag door je bewegingen in de gaten houdt en doorgeeft aan je iPhone, zal bij Apple goed van pas komen. Die iWatch zal immers meer moeten kunnen dan de tijd aangeven.

Zowel Apple als Blahnik hebben niet officieel bevestigd dat de fitness-goeroe van baan gaat wisselen. Het bericht is dan ook voornamelijk gebaseerd op een reeks tweets. Hierin komt naar voren dat Blahnik stopt met zijn consultancy-werkzaamheden om zich volledig te richten op zijn nieuwe baan. Met hints als de hashtag #applewins en #iloveapple of een foto van MacLife-magazine maken vrienden van de fitness coach duidelijk waar zijn nieuwe carrière plaats zal vinden.

De geruchten over Apple’s iWatch houden nu al maanden aan. In eerste instantie werd voornamelijk gedacht aan een ‘traditionele’ smart watch; een horloge dat in contact staat met de iPhone en zo bepaalde taken kan uitvoeren. Daarmee zou het een concurrerend product worden voor horloges als Pebble en CooKoo. Het lijkt er echter steeds meer op dat Apple grotere plannen heeft.

Het bedrijf heeft de afgelopen maanden mensen weggekocht bij bedrijven die gezondheidssensoren maken. Nu daar een grondlegger van Nike’s FuelBand bijkomt wordt het waarschijnlijker dat Apple’s iWatch geen slim horloge wordt maar Apple’s antwoord op de quantified self-trend. Hierbij meten sensoren in kleine draagbare apparaten continue zaken als hartslag, het aantal gezette stappen, bloeddruk etc.

In de laatste aflevering van OMT LIVE voor de zomerstop vertelde expert Martijn Aslander wat er precies bedoeld wordt met The Quantified Self en wat er zoal mogelijk is.

Waar zie jij meer in: een smartwatch of een fitnessarmband van Apple?

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Applebvv

  Een smartwatch waar een fitness armband zit ingebouwd

 • Profielfoto
  bram91

  Klinkt veelbelovend. Ben erg benieuwd wanneer we er voor het eerst wat van zullen horen.

 • Profielfoto
  rdesign

  Dat zou inderdaad heel mooi zijn. Gebruik de FuelBand nu een maandje en ik vind het echt een geweldig dingetje. Heel erg benieuwd welke richting Apple opgaat met de iWatch.

 • Profielfoto
  NeXT

  Allemaal leuk en aardig maar ik wil een iWatch die je ook los van je iPhone kan gebruiken als iPod Nano.

  Wat ik zelf veel boeiender vind is de gedachte dat de iWatch een controller kan worden voor de iTV.

 • Profielfoto
  Aerea

  Tof. Ben erg blij met mijn Jawbone UP, dus kom maar op!