Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 augustus 2013
Leestijd: 2 minuten

‘Nieuwe iPhone komt 10 september’

Blokkeer dinsdagavond 10 september alvast in je agenda. Volgens AllThingsD zal Apple tijdens een ‘special event’ dan de nieuwe iPhone aankondigen. Dat is nog iets minder dan een maand. AllThingsD is een zeer betrouwbare bron, voorgaande jaren voorspelde de website de iPhone-lancering al maanden van te voren correct.

Tim Cook zal die avond de opvolger van de iPhone 5, waarschijnlijk de iPhone 5S, aan de wereld presenteren. Ook wordt een iPhone Lite, in het geruchtencircuit tegenwoordig door het leven gaand als iPhone 5C, verwacht. Ook staat de definitieve versie van iOS 7 op het programma. OMT zal zoals bij iedere iPhone-lancering uitpakken met een voorbeschouwing, live-verslag en nabeschouwing van het evenement.

Eerder uitgelekt: Vermeende verpakkingen voor de iPhone 5C.

10 september is een logische datum. Vorig jaar kondigde Apple de iPhone 5 op woensdag 12 september. Dit jaar is de woensdag niet haalbaar omdat op die dag de tragische gebeurtenissen van 11 september 2001 worden herdacht. Op donderdag 12 september begint elektronicabeurs, onder andere Samsung en HTC zullen daar nieuwe toestellen aankondigen. Door op 10 september de nieuwe iPhone(s) te presenteren, kan Apple een flinke hoeveelheid media-aandacht wegkapen van de twee concurrenten.

Wat te verwachten
Apple gaat zeker een opvolger van de iPhone 5 aankondigen, de productie van de iPhone 5S zou inmiddels in volle gang zijn. Er zijn veel geruchten over een vingerafdruksensor in de nieuwe iPhone. Met een nieuwe cameramodule en Dual Flash zal de iPhone 5S voor betere foto’s zorgen. Op gebied van uiterlijk zijn er weinig vernieuwingen te verwachten, de iPhone 5S zal op de iPhone 5 lijken.

Een eerder uitgelekt chassis van de vermeende iPhone 5S.

De komst van een iPhone Lite is nog enigszins onzeker. Er lekken al regelmatig ‘onderdelen’ van deze telefoon uit. Complete video’s tonen deels geassembleerde modellen. Naar verluidt zal Apple de goedkopere variant iPhone 5C dopen. Al vinden wij iPhone Lite stiekem een mooie naam. Deze iPhone zal naar verluidt een midrange prijs hebben en in verschillende kleuren komen. De ‘iPhone Lite’ zou het antwoord van Apple kunnen zijn op het doorlopende succes van de iPhone 4 als budget-iPhone.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Nieuwe iPhone komt 10 september’
Sluiten