Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 16 augustus 2013
Leestijd: 1 minuut

‘Misschien al dit jaar opvolger Apple TV’

Het was lang stil rond Apple’s plannen voor de televisiemarkt, tot er deze week nieuws kwam van de overname van Matcha. Dit bedrijf was gespecialiseerd in een interactieve en on-demand programmagids. Daarmee blijkt Apple nog steeds interesse te hebben in de televisie-markt. Maar hoe lang duurt het nog voor we een opvolger van de Apple TV kunnen verwachten? Misschien niet lang meer.

De doorgaans goed ingelichte journalist en investeerder M.G. Siegler heeft berichten gehoord over een mogelijk nieuw Apple-televisieproduct dat misschien al in november dit jaar op de markt zal komen. Hierbij gaat het niet persé om een televisie-scherm met Apple-logo maar wel om een product dat significant anders is dan de huidige Apple TV. Siegler deed zijn uitspraak in de podcast van Apple-blogger John Gruber. 

Volgens Siegler is het bericht niet meer dan ‘gefluister’. Hij kan daarom niet concreet zijn in zijn voorspellingen. Wel denkt hij te weten dat het met name de interactie tussen de gebruiker en het apparaat vernieuwend zal zijn. In tegenstelling tot eerdere geruchten denkt hij dat dit niet via Siri-achtige spraakherkenning gebeurt. Maar hoe het apparaat dan wel bestuurd moet worden kan hij niet zeggen.

Vorige maand ging nog het gerucht dat Apple in onderhandeling was met een bedrijf dat Xbox Kinect-achtige interactie via gebaren mogelijk maakt. Eerdere geruchten gingen uit van een daadwerkelijk televisie-scherm van Apple. Daarbij werd begin 2014 genoemd als mogelijk lanceermoment.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Misschien al dit jaar opvolger Apple TV’
Sluiten