Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 15 augustus 2013

Mac Pro-chip 25% sneller in nieuwe test

De nieuwe Mac Pro is er nog niet, maar de eerste benchmarktests zijn al gedaan. In juni voerde Geekbench al een test uit. Daar kwam uit naar voren dat Apple’s nieuwe Mac Pro weliswaar erg snel is, maar minder snel dan gehoopt. Wel werd de kanttekening geplaatst dat de test is uitgevoerd op een 32-bit-versie van Geekbench, er een prototype van de processor in de Mac Pro zat en een vroege bèta van OS X Mavericks was gebruikt. Een andere benchmark-site komt nu met een eigen test die veel beter uitvalt.

Tom’s hardware heeft de Mac Pro zelf niet in handen kunnen krijgen, maar wel een recenter prototype van de nieuwe 12-core Intel Xeon E5-2697 2.70GHz processor waarmee de Mac geleverd gaat worden. Om problemen met Mavericks (dat nog steeds in bèta is) te voorkomen is gekozen om te testen met Windows 8. De 64-bit Geekbench-tests die hiermee gedaan zijn leverden gemiddeld 25% betere resultaten op.

Geekbench toont resultaten in scores. De vroege Mac Pro-test kwam uit op 23.901 terwijl sommigen erop gerekend hadden dat het zou lukken om de 30.000 te doorbreken. In de Geekbench-test van Tom’s hardware lukt het wel om hier voorbij te gaan. Vooral bij 3D-modelling-tests viel op dat de processor meer dan twee keer zo snel is als de huidige versie van de chip.

De nieuwe Xeon E5-chip wordt officieel onthuld op het Intel Developer Forum dat tussen 10 en 12 september plaats vindt in San Francisco. Vanaf dat moment kan er nieuws verwacht worden over de uitkomstdatum van de nieuwe Mac Pro. Eén ding weten ze bij Tom’s hardware al wel: goedkoop zal ‘ie niet worden. Naar verwachting zal de processor los verkocht worden voor ongeveer 3000 dollar, en dat is zonder futuristische prullenbak-behuizing.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mac Pro-chip 25% sneller in nieuwe test
Sluiten