Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 27 augustus 2013
Leestijd: 2 minuten

Komt iOS 7 op 10 september?

De nieuwe iPhone wordt op 10 september gepresenteerd, daar zijn de experts het inmiddels over eens. Maar volgens een bericht op The Verte zal iOS 7 ook op die datum beschikbaar te komen en dat is minder vanzelfsprekend. Tot nu toe kwamen nieuwe iOS-versies immers uit op het moment dat de nieuwe iPhone te koop was, niet op de dag dat het toestel werd aangekondigd.

De datum voor de publieke beschikbaarheid van iOS 7 is aangekondigd in een e-mail van softwarebedrijf Nuance. Dit bedrijf is verantwoordelijk voor de technologie achter Siri. In de mail, bestemd voor geregistreerde Nuance-ontwikkelaars, staat dat ‘iOS 7 GA’ (General Availability) op 10 september beschikbaar zou komen. Is Nuance in de war of heeft Apple achter de schermen misschien een grote stunt voorbereid?

Er is een aantal mogelijke verklaringen voor de e-mail van Nuance. Allereerst kan het bedrijf het bij het verkeerde eind hebben, al is dat niet waarschijnlijk aangezien Nuance nauw betrokken is bij de (door-)ontwikkeling van Siri in iOS 7. Ook is het mogelijk (maar onwaarschijnlijk) dat het bedrijf refereert aan de Golden Master. Dit is de laatste versie van iOS die ontwikkelaars krijgen, meestal een week voor Apple de nieuwe iPhone aankondigt en twee weken voor de software publiek verspreid wordt.

Het ook denkbaar dat Apple een nieuwe koers gaat varen waarbij iOS 7 op beschikbaar komt  op de dag dat de nieuwe iPhone aangekondigd wordt. Bezitters van een iPhone 4, 4S of 5 zouden de software daarmee eerder hebben dan kopers van een nieuwe iPhone, tenzij Apple een grote verrassing in petto heeft en de nieuwe iPhones direct op 10 september start met de verkoop. In het verleden is dit gebeurd met bepaalde Mac- en iPod-modellen, maar voor de iPhone zou het de eerste keer zijn dat de aankondiging én de beschikbaarheid op dezelfde dag gepland staan.

Wat Apple ook van plan mag zijn op 10 september, je kunt het zelf volgen op OMT’s Keynote Party in bioscoop Cinerama, Rotterdam. Kom je ook?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Komt iOS 7 op 10 september?
Sluiten