iWork for iCloud beta nu voor iedereen

Door: Jan David Hanrath - 21 reacties

Toen de webversie van Apple’s officepakket, genaamd iWork for iCloud, tijdens de WWDC werd aangekondigd stond de beta alleen open voor Mac- en iOS-ontwikkelaars. Sinds begin juli werd de beta ook opengesteld voor Safari-ontwikkelaars en nu mag iedereen met een Apple ID het proberen.

iWork for iCloud bestaat net als de Mac- en iOS-versies uit Numbers, Keynote en Pages, maar in plaats van een zelfstandige app zorgt een geavanceerde toepassing van HTML 5 en javascript-technieken voor een vergelijkbare ervaring, maar dan in de webbrowser.

Wanneer je inlogt op de beta van iCloud maak je ook kennis met de iOS 7-makeover van de iCloud-apps. iWork for iCloud heeft deze makeover (nog) niet ontvangen. De definitieve versie van iWork for iCloud wordt dit najaar verwacht.

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  Niels

  Het viel met toevallig op dat de data van find my iPhone nog van google komt.

 • Profielfoto
  Hoe kom je van onemorething af?

  Wat ziet de nieuwe vormgeving er goed uit! Ik heb me nooit met beta’s bemoeid, maar wel vanaf de zijlijn de discussie over het nieuwe design van Jonathan Ive gevolgd. Wat zijn die bestaande pictogrammen van de diverse iWorktoepassingen toch oubollig. Ik hoop (en verwacht) dat ook Mavericks ons verlost van bijvoorbeeld dat suffe kompasje van Safari en al die andere gedateerde meuk die het verder fantastische OS X ontsieren. Ik zie het wel zitten.

 • Profielfoto
  Targaryen

  Dat was al sinds de vorige keer ook toch? Ik ben geen developer en ik heb die bèta al sinds jullie dat bericht postten over iWork in de cloud.

 • Profielfoto
  Maverick2001

  Eerste indruk is erg goed. Ook de lay-out vind ik erg mooi. Eindelijk weer verlost van de ‘eikenhouten’ sfeer…

 • Profielfoto
  superapple

  Bij de Niet beta krijg je nu ook iwork voor icloud:grin:

 • Profielfoto
  IOS dude

  al iemand de mogelijkheid gevonden om een keynote op de apple tv af te spelen?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Daar heb je AirPlay Mirroring toch voor?

 • Profielfoto
  IOS dude

  niet zonder mac(airparrot werkt niet goed bij mij zie http://www.onemorething.nl/community/topic/geen-volledig-scherm-airparrot/ )

 • Profielfoto
  ArMac

  Bij mij nog steeds de oude lay out. Is dat bij meer mensen zo?

 • Profielfoto
  IOS dude

  @armac
  je moet op https://beta.icloud.com/ inloggen en niet op de gewone icloud.com
  ik dacht namelijk juist hetzelfde toen ik op de gewone icloud inlogde…

 • Profielfoto
  Tee Loo

  Daar heb je AirPlay Mirroring toch voor?

  Niet helemaal. Mirroring verlies je het presenter scherm mee.
  Apple TV als tweede scherm is nog niet mogelijk.

  T

 • Profielfoto
  polansky

  Ik heb niks met dat cloud gebeuren. Een abonnement op iWork voor iCloud kan me dan ook gestolen worden. Uiteindelijk wil ik altijd en overal kunnen werken ook daar waar ik niet de beschikking heb over een internet verbinding….

 • Profielfoto
  Double_UK

  Ik sleep een ’08 Pages-document in het venster: kan niet openen want ’08 wordt niet ondersteund. (‘too old’). Lekker.

 • Profielfoto
  GeertGB

  Nog steeds niet mogelijk om samen aan een document te werken. En eigenlijk geen integratie met de desktop. Vergelijk dit eens met Google Drive. Dit zijn helaas geen reuzenstappen maar babystapjes. Te laat, te weinig ben ik bang.

 • Profielfoto
  GeertGB

  En nu ik toch bezig ben, de interface van iWork web is totaal geen iOS 7. Zie bijvoorbeeld hoe Mail en Find My iPhone eruit zien in iCloud. Helemaal niet consistent. Zucht.

 • Profielfoto
  GeertGB

  Overigens valt het me op hoe moeilijk het is in de Finder documenten in iCloud te vinden. Maar als je er een wil openen, kan dan niet in iWork in de cloud. Moet je toch weer de OS X of iOS apps hebben. Zucht.

 • Profielfoto
  GeertGB

  En tot slot. Waarom niet alle iCloud documenten op een pagina. Als ik de Pages docs wil vinden, moet ik naar Pages. En voor de Keynote docs naar Keynote. Ook niet handig.

  Wellicht ben ik te kritisch, maar ik vergelijk het gewoon met iets dat er al lang is, prima werkt en gratis is. En ik heb nog zo gehoopt dat Apple met iets goeds zou komen. Jammer.

 • Profielfoto
  GeertGB

  OK nog eentje. De home knop is de naam van de applicatie. Kijk bijvoorbeeld naar Mail Calendar en Contacts. Al heel raar. Of een wolk. Zie in Pages en Keynote. Waarom? Hoe kom je erop?

 • Profielfoto
  RJG

  Dit gaat het niet worden hoewel het er mooi uit ziet.
  Een aantal zaken ontbreken welke wel in OS X zitten.
  – cellen kunnen geen aantekeningen bevatten en worden bij importeren gewist
  – Voorwaardelijke opmaak is niet mogelijk
  – Categoriseren op kolommen is niet mogelijk
  – Als laatste en wat voor mij echt een afknapper is. Het bouwen van complexe formules naar andere tabellen moet met de hand worden ingevoerd. Hierdoor wordt het bouwen complex met alle fouten van dien. Even controleren waar een formule of een deel daar van heen wijst is ook niet mogelijk. Het het verslepen van een cellen bereik met het handje is ook niet mogelijk.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Hmmm…alles bijelkaar inderdaad een babystapje, tenzij de beta vervangen wordt door een vlekkeloze suite van office-tools. Als dit het is, is het te weinig, ook al zou het alleen voor “kiosk”gebruik zijn: kleine, simpele files met kleine simpele aanpassingen. Geen volledig pakket, dus.

 • Profielfoto
  Psmiles

  Overal? Waarom dan niet op mijn iPad?
  Icloud is al lang geinstalleerd