‘iPhone 5S 30% sneller door A7-chip’

Door: Koen van Tongeren - 15 reacties

Buiten een twee-kleurige flitser en een champagne-gouden tintje lijkt de iPhone 5S aan de buitenkant weinig te verschillen van zijn voorganger. De echte vernieuwing zal waarschijnlijk binnenin zitten, te beginnen met een nieuwe, véél snellere A7-processor.

Clayton Morris, journalist en presentator bij FOX news, heeft via Twitter laten weten dat bronnen hem hebben ingefluisterd dat de A7-processor in de nieuwe iPhone 31 procent sneller is dan de A6-chip in de iPhone 5. Daarnaast zou er een aparte chip ingebouwd zijn voor ‘motion tracking’. 

Hoe de A7-processor zóveel sneller kan zijn dan zijn voorganger weten ze bij 9to5Mac. Die site meldt dat Apple prototypes gebouwd heeft waar een64-bit A7-chip in zit. Zo’n processor levert aanzienlijk meer rekenkracht dan de huidige 32-bit A6-chip. Volgens de site is het overigens nog niet zeker dat de uiteindelijke A7-chip voor de nieuwe iPhone 64-bit zal zijn. Het is mogelijk dat er vooralsnog alleen mee geëxperimenteerd wordt voor latere generaties iOS-apparaten.

Over het nut van de motion-tracking-chip waar Clayton Morris aan refereert heeft MacRumors nog een theorie. Die site haalt een artikel van Bloomberg aan waaruit blijkt dat Apple’s design-voorman Jony Ive al langer geïnteresseerd is in nieuwe manieren van interactie met [iOS-]apparaten. Daarbij zouden bepaalde commando’s uitgevoerd kunnen worden met bewegingen in plaats van knoppen of het touchscreen.

De schoonheid van de volgende iPhone lijkt dus van binnen te zitten, tenzij je van goud houdt.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Ik begrijp niet hoe de iPhone 5S zoveel sneller kan zijn de huidige 5. Mijn iPhone 5 reageert onmiddellijk, dus hoe kan de 5S ‘nog onmiddellijker’ reageren? Ach ja, ik heb hier dan ook totaal geen verstand van:)

 • Profielfoto
  NeXT

  Aansluitend op de verwachtingen van de nieuwe iPhone:
  Het zou werkelijk waar een schande zijn als Apple nog één jaar blijft vasthouden aan het instapmodel van 16 GB. Je kan nu al verwachten dat ze een staande ovatie krijgen wanneer ze aankondigen dan de instapmodellen worden voorzien van 32 GB geheugen. Daar zal ik niet voor applaudiseren. Het heeft lang genoeg geduurd en het wordt nu tijd voor een basis configuratie van 64GB. Al helemaal voor een merk dat zonder duidelijke reden de mogelijkheid tot uitbreiding van geheugen ontneemt.

 • Profielfoto
  Bman

  En vingerafdrukscanner….

 • Profielfoto
  knekkie

  Nog sneller vs tot nog meer in staat zijn.

  Ik denk dat die 30% snelheids winst gebruikt kan gaan worden om zwaardere taken uit te voeren dan wat je nu op een iPhone kan doen.

  Zou Apple ooit de kant op gaan van de ubuntu Edge?

 • Profielfoto
  dj bazzie wazzie

  @NoPlasticPhones: misschien geen verstand van maar je legt precies uit waarom een iPhone 5s mogelijk de meest onzinnige update is van alle iphones tot nu toe. Je zal het verschil niet merken, daarom een zeer zinvolle post. Daarbij zegt processor snelheid heel weinig voor gemiddelde gebruiker van de iPhone. Snel werkgeheugen en snel flash geheugen is waar de gemiddelde gebruiker het meeste van vraagt.

 • Profielfoto
  Afroman

  : misschien geen verstand van maar je legt precies uit waarom een iPhone 5s mogelijk de meest onzinnige update is van alle iphones tot nu toe. Je zal het verschil niet merken,

  Dat roept men toch al jaren? 3GS, 4S, en nu dus de opvolger van de 5…

 • Profielfoto
  Jam Bad

  Tja ze moeten de consument tevreden houden met nieuwe producten he;)

 • Profielfoto
  ramrod

  Dan zal de batterij ook wel weer een stuk sneller leeg zijn ….. net als bij de 4 -> 4S

 • Profielfoto
  Ewoud Koremans

  Gaaf sneller is altijd goed

 • Profielfoto
  wensink

  Dan zal de batterij ook wel weer een stuk sneller leeg zijn ….. net als bij de 4 -> 4S

  hoeft niet: 4S -> 5 gebeurde dat ook niet, integendeel zelfs…

 • Profielfoto
  diendea

  Ja minimaal 32gb mee eens!

 • Profielfoto
  tomc

  Het zou werkelijk waar een schande zijn als Apple nog één jaar blijft vasthouden aan het instapmodel van 16 GB.

  Als de prijs van het 32 GB model dan zakt naar de prijs van het 16 GB model van nu dan ben ik het met je eens.

 • Profielfoto
  Zakske

  Het zou werkelijk waar een schande zijn als Apple nog één jaar blijft vasthouden aan het instapmodel van 16 GB.

  Persoonlijk heb ik geen probleem met 16 GB voor het instapmodel, maar wél met €100 extra vragen voor een verdubbeling van het geheugen. Dat slaat werkelijk nergens op. Google vraagt bijvoorbeeld voor de 32 GB versie van de Moto X maar $50 extra, en zelfs dan maken ze nog fors winst.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Zou wel leuk zijn als Apple, net als Nintendo, hun apparaat ’64’ gaat noemen. De iPhone 64….klinkt retro en vet!

 • Profielfoto
  Anon Ymous

  @diendea minimaal 32gb doen ze al met de ipod touch5g (als je het budget model niet meetel). Zou kunnen