‘iOS 7 voor iPad loopt achter op schema’

Door: Raymon Mens - 16 reacties

De laatste beta van iOS 7 kon rekenen op veel lof over de stabiliteit op de iPhone, het zou echter een stuk minder goed gaan met de versie voor de iPad. Bronnen van 9to5Mac melden dat Apple achterloopt met de iPad-versie en zou overwegen om eerst een iPhone only-versie uit te brengen.

Toen iOS 7 tijdens WWDC 2013 aangekondigd werd, was er alleen een iPhone-versie beschikbaar. De iPad-versie kwam later. Het is mogelijk dat Apple deze spreiding ook bij de release van iOS 7 toe gaat passen. De beslissing zou echter nog niet definitief genomen zijn door de heren in Cupertino.

Het zou geen onlogische keuze zijn om release van iOS 7 gelijk te trekken met met de aankondiging van de nieuwe hardware. Als Apple op 10 september iPhone 5S en 5C aan zal kondigen, moet iOS 7 voor iPhone in ieder geval zo goed mogelijk gepolijst zijn. De aankondiging van een nieuwe iPad staat waarschijnlijk voor later in de herfst in de planning, dit geeft Apple de tijd om nog even door te werken aan een iPad-versie van iOS 7.

iPhone 4
Naar verluidt zou de iPhone 4 ook voor enkele problemen zorgen. Apple zou moeite hebben een solide iOS 7-ervaring te bieden op de relatief oude hardware. Engineers zouden hard werken aan een vloeiende iOS 7-ervaring op de iPhone 4, volgens de bronnen van 9to5Mac is het zeer waarschijnlijk dat iOS 7 de laatste iOS-update is die de iPhone 4 zal krijgen.

Momenteel testen ontwikkelaars de zesde betaversie van iOS 7. De definitieve versie, de zogenaamde Golden Master, wordt op 5 september verwacht. Tegen alle verwachtingen in bracht Apple maandagavond geen zevende betaversie van iOS 7 uit.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  tarun

  Krijgt de iPod Touch 4G wel de update naar iOS 7?

 • Profielfoto
  TomBD

  @Tarun: helaas niet, te weinig RAM had ik begrepen.

  Hoop trouwens dat Apple inderdaad gaat zorgen dat iOS 7 vloeiend werkt op de iPhone 4. Want ik vind het nog echt tegenvallen op dit moment met de zesde beta. Kan zeker weten nog beter. En de eerste die begint te zeuren dat ik als non-developer zijnde geen beta zou moeten installeren: niks mee te maken.

  Anyway, over het algemeen ziet het er allemaal prima uit.:)

 • Profielfoto
  Cderaedemaeker

  Zijn er nog mensen die de icoontjes afschuwelijk lelijk vinden? Bah

 • Profielfoto
  Bman

  Ja (uw reactie dient uit meerdere karakters te bestaan).

 • Profielfoto
  rruiter1

  iOS7 crasht idd vaak op mijn iPad2. Vaak meteen al bij het openen van de smartcover.

 • Profielfoto
  pim939

  Als ze er meer tijd voor nodig hebben, mogen ze dat van mij zeker hebben. Ik heb liever een goed product waar langer aan is gewerkt dan een product dat snel in elkaar gezet is en slecht werkt.

 • Profielfoto
  LighScan

  Als ze er meer tijd voor nodig hebben, mogen ze dat van mij zeker hebben. Ik heb liever een goed product waar langer aan is gewerkt dan een product dat snel in elkaar gezet is en slecht werkt.

  Amen. Er is niks mis met iOS6, laat ze maar rustig verder werken tot het af is.

 • Profielfoto
  Hypertallih

  Zijn er nog mensen die de icoontjes afschuwelijk lelijk vinden? Bah

  Ik vind het in ieder geval niet lelijk

  En 9to5mac is al fout bij het woord iphone 4 IOS 7 komt ook voor iPhone 3gs. dus….

 • Profielfoto
  BartFolkers

  Op zich vind ik iOS7 op de iPad wel mooi maar Apple spreekt zichzelf hier een beetje tegen. Phil Shiller had het bij de iPad mini presentatie er over dat Android Apps voor tablets gewoon vergrote smartphone apps zijn. Nu zie je dit ook in Apple’s iOS7 applicaties vooral bij de Muziek app. Deze is gewoon uitvergroot voor de iPad. In iOS6 had je bijvoorbeeld ook albums naast elkaar (zoals je ook in iTunes op de computer ziet) i.p.v. onder elkaar. Dit vind ik erg lelijk en jammer ook omdat ik veel muziek luister en kijk ook naar Berichten Centrum wat eerst altijd een kleinere strook vind (nu vind ik dit wel mooier). Als Apple de iPad versie daarin wat zou verbeteren zou ik best wat langer willen wachten!

 • Profielfoto
  Anon Ymous

  Als je het lijntje volgt krijgt de iphone 4 en de ipod touch 5g geen ios 8 meer. Maar dan heeft de itouch 5g maar TWEE ios versies gehad! Itouch 4g zou er dan 3 hebben en iphone 4 zelfs 4 (ios 4,5,6,7), maar twee ios versies…

  Hopen dat ios 8 niet veel zwaarder wordt dan ios 9…

  Als ik het mis heb zeg het dan even, weet ik dat ook weer ^_^

 • Profielfoto
  Anon Ymous

  Correctie: ios 8 niet veel zwaarder dan ios 7

 • Profielfoto
  diedrikringenier

  @Hypertallih iOS 7 komt niet voor de 3gs.

 • Profielfoto
  ibla

  Heb iOS 7 hier op 3 iPad Mini’s draaien. Werkelijk probleemloos. Net zo soepel als op m’n iPhone 5. Gisteren ook op een 4 ge├»nstalleerd en daar draait het voor zover ik getest heb ook probleemloos. Viel me op dat de achtergrond niet meebeweegt maar dat vind ik wel logisch gezien de oudere hardware.

 • Profielfoto
  INCTRL

  Als ze er meer tijd voor nodig hebben, mogen ze dat van mij zeker hebben. Ik heb liever een goed product waar langer aan is gewerkt dan een product dat snel in elkaar gezet is en slecht werkt.

  Tja maar ze willen het wel introduceren icm de nwe iPhone

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  @BartFolkers

  Ik vind dat je helemaal gelijk hebt. Ik heb iOS 7 draaien op mijn iPhone en een vriend op zijn iPad, en bijna elke app ziet er gewoon uitvergroot uit op de iPad.

 • Profielfoto
  Qapla

  Op zich vind ik iOS7 op de iPad wel mooi maar Apple spreekt zichzelf hier een beetje tegen. Phil Shiller had het bij de iPad mini presentatie er over dat Android Apps voor tablets gewoon vergrote smartphone apps zijn. Nu zie je dit ook in Apple\’s iOS7 applicaties vooral bij de Muziek app. Deze is gewoon uitvergroot voor de iPad. In iOS6 had je bijvoorbeeld ook albums naast elkaar (zoals je ook in iTunes op de computer ziet) i.p.v. onder elkaar. Dit vind ik erg lelijk en jammer ook omdat ik veel muziek luister en kijk ook naar Berichten Centrum wat eerst altijd een kleinere strook vind (nu vind ik dit wel mooier). Als Apple de iPad versie daarin wat zou verbeteren zou ik best wat langer willen wachten!

  Ja dat komt waarschijnlijk omdat de software nog in beta is.
  Waarschijnlijk veranderen ze dit nog. dat is misschien ook een van de redenen dat de ipad vertraging krijgt, kunnen ze nog wat aan die apps werken.