iOS 7 lost hack met kwaadaardige lader op

Door: Raymon Mens - 8 reacties

Eerder dit jaar werd bekend dat het mogelijk is om een iPhone te hacken met een kwaadaardige lader. Deze lader bevat een gemodificeerde minicomputer die via USB Apple’s standaard veiligheidsmechanisme kan passeren en kan op deze manier verborgen malware installeren.

Het was al enige tijd bekend dat de hack mogelijk was. De onderzoekers van Georgia Tech University presenteerden hun hack gisteren op de Black Hat-conferentie in Las Vegas. Ondanks dat de impact van de hack niet erg groot is, is het negatieve publiciteit die Apple liever niet heeft. In een statement tegenover Reuters laat de iPhone-maker inmiddels weten dat het lek  dat deze hack mogelijk maakte in iOS 7 gedicht is. 

De fix is aanwezig in de laatste beta van iOS 7. Consumenten die iOS 6 draaien, dienen voorlopig nog voorzichtig te zijn met het inpluggen van hun iPhone in vreemde laders. In het statement bedankt Apple de onderzoekers voor hun “waardevolle input”.