iOS 7 bèta 6 nu al beschikbaar

Door: Koen van Tongeren - 58 reacties

Gisteren meldden we nog dat de volgende bèta van iOS 7 waarschijnlijk volgende week zou uitkomen. Nu blijkt Apple andere plannen te hebben. De nieuwste ontwikkelingsbèta van de volgende versie van iOS is zojuist beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars.

Bèta 6 van iOS 7 is een kleine update van ongeveer 13 MB (afhankelijk van het iOS-apparaat). Er wordt een probleem met iTunes in the Cloud in verholpen. Verder is nog weinig bekend over de update.

Apple loopt voor op schema met de ontwikkeling van iOS 7. Naar verwachting is bèta 6 de laatste update van iOS 7 voor de uiteindelijke Golden Master. Deze werd tot nu toe rond 5 september verwacht, al heeft Apple vandaag laten zien dat niets zeker is in de wereld van bèta-software.

Heb jij veranderingen in iOS 7 bèta 6 ontdekt? Deel ze in de reacties onder dit artikel!

Reacties

58 reacties
 • Profielfoto
  Abelvoyen

  Is 13 mb niet een beetje weinig voor een nieuwe beta versie?
  Lijkt me niet dat er erg veel bugfixes in zitten

 • Profielfoto
  Mendoza

  Ik heb een iPhone 4. Ik ben even nieuwsgierig naar de ervaringen hier. Draait Ios7 goed op een iphone 4?

 • Profielfoto
  csteelooper

  @Abelvoyen: bugfixes hoeven niet veel ruimte te kosten… Het vergeten van één teken in de code kan al een koe van een bug tot gevolg hebben. Dus onderschat vooral het aantal bugs niet dat kan worden opgelost middels een ogenschijnlijk kleine update. Er zullen wel weinig cosmetische veranderingen zijn, afgezien misschien van een groter (of juist kleiner) lettertype hier en daar. Ook de puntgrootte kan namelijk middels de code worden gedefinieerd; er zijn geen nieuwe lettertypebestanden voor nodig…

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  @ Mendoza: je kunt ‘m straks gerust installeren. Ook op een 4 draait iOS7 goed!

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Het kan toeval zijn, maar ik kreeg binnen Twitter (voor het eerst) een knop “Twitter delen met vrienden”. Wordt hier een nieuwe API aangesproken? Zie nu overigens ook een aantal apps verschijnen die in eerste instantie weigerden te installeren onder de vorige beta (zoals EleEditor, Sid Mini en DuckDuckGo).

 • Profielfoto
  Gezalfde

  Hij draait in ieder geval erg soepel op een iPhone5.. Überhaupt alle bèta’s die ik heb geprobeerd (1,2,3,5 en 6)

 • Profielfoto
  ibla

  Eerste wat me opviel was dat er bij het ontgrendelscherm van de sim rechtsboven nu een OK knop zit. Eerder was dit een blinde knop bij mij. Het tweede wat me opviel is dat ik de vormgeving nog steeds tenenkrommend saai vind. Het is de eerste keer in mijn tijd als Apple gebruiker (sinds ’99) dat ik iets niet mooi vind wat ze introduceren.

 • Profielfoto
  BDM STUDIOS

  @gezalfde waarom beta 4 niet?

 • Profielfoto
  Niels

  Verbeteringen op mijn iPhone 5:

  – Muziek is nu te verwijderen via het instellingen menu, na installeren van de fix via het aparte ‘ResetMusicAndVideosLibraries configuration file’ en opnieuw opstarten wordt iTunes match opnieuw geladen en is alle gedownloade content (muziek en video) verwijderd.
  – Vergrendelingsgeluid is verbeterd, nog steeds geen ontgrendelingsgeluid.
  – Opstarten (met name de sim vergrendeling) voelt sneller
  – App Store laad sneller

 • Profielfoto
  steveb

  alweer een neuwe beta
  dit lijkt een wekelijkse gewoonte te worden
  aan dat tempo komen er nog 2 voor 5 september

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Ik vind het een lelijke baby maar ik vermoed dat het wel op gaat drogen in de loop der tijd.

 • Profielfoto
  Needler

  Ik gebruik iOS 7 op mijn ‘dagelijkse’ telefoon sinds beta 4. Ik ben er erg over te spreken. De iconen op het springboard blijven echter te lelijk en inconsistent voor woorden. Net als de apps reminders en notes zelf.

  Maar apps zoals Mail, Safari, Muziek, Kaarten werken echt heerlijk.

 • Profielfoto
  bugboy

  De iconen op het springboard blijven echter te lelijk en inconsistent voor woorden.

  De spijker op z’n kop. Ik snap niet waarom een bedrijf als Apple met dit soort icons komt. Ben benieuwd wat de fanboys, die je altijd hoorde klagen over de zuurstok en TeleTubby look van Windows XP, er van vinden…

  Verder werkt het allemaal wel aardig, maar spectaculair is iOS7 niet echt. Ik hoop dat Apple nog wel met wat spannends gaat komen. Vingerherkenning voor de home-knop zou ik erg handig vinden.

  De echte innovatie is de laatste tijd gekomen van Nokia met de Lumia 1020 camera. Dat zou ik ook wel wat vinden voor de nieuwe iPhone…

 • Profielfoto
  Targaryen

  Fijn! De bug die ervoor zorgde dat afspelen van mijn gematchte nummers op de iPhone vertraging opliep is verholpen!

  Er staat nu ook een badge bij de Reminders app. Voorheen had ik die niet. Als je een wallpaper wil veranderen crasht het programma ook niet als je een foto kiest uit je fotorol. De bug (?) met de kalender waarbij alle verjaardagen een dag vroeger zijn is er kennelijk nog niet uit. Of ligt dat niet aan iOS?

 • Profielfoto
  aartstrik

  ik heb weinig problemen meer met crashes, alle beta’s na elkaar werkt het steeds beter.
  Wat ik nog wel jammer vind is dat er toch nog veel inconsistenties zijn.
  Standaardzaken worden niet altijd hetzelfde weergegeven.

  Bij muziek ontbreekt de funktionaliteit om bij artiesten te zoeken met de kolom aan de rechterkant. Bij Albums en nummers is die kolom wel aanwezig.

  indien je een artiest wilt zoeken moet je naar beneden scrollen. Het afspelen van alle nummers van een artiest is ook onduidelijk weergegeven.
  Waarom er een verschillende interface bestaat tussen itunes en muziek snap ik ook niet meteen. Je zou hetzelfde kunnen gebruiken.

  Ook verwarrend, maar dat komt ook door de apps, zijn de verschillende toetsenborden. in Whatsapp is erg duidelijk te zien of er een shift-toets is ingedrukt. Het standaard-toetsenbord voor ios7 bij berichten en mail geeft dit anders, onduidelijker, weer.

 • Profielfoto
  LABKAZ

  Ik heb zelf een oudere beta gedraaid op mn iPhone 4. Volgens mij beta 4, maar dat weet ik niet zeker. M’n iPhone werd er wel heel erg traag van moet ik zeggen. Hoop dat ’t met de final beter wordt.

 • Profielfoto
  Gezalfde

  @bdm-studios

  Vakantie zonder fatsoenlijke internetverbinding lol

 • Profielfoto
  ray-

  @Targaryen: badge stond ervoor ook al. Draai beta 5 en het staat er.

 • Profielfoto
  Melbuuln

  Kan mijn iPhone5 niet meer bedienen via AD2P en Lighting.

 • Profielfoto
  Vince Kramers

  Als er iets is geupdate staat er een blauw bolletje links naast de naam van de applicatie als indicator dat ie net geupdate is

 • Profielfoto
  psacla

  Ik zie nu dat de het uurwerk van de klok ook echt loopt.
  Geen idee of het ook zo was in de oude versie.

 • Profielfoto
  Ricardo95

  Ik heb het sinds de update die ik eerder vandaag deed op mijn iPhone 4S al 2 keer gehad dat ik een zwart scherm kreeg en me iPhone niks deed en moest herstarten….

 • Profielfoto
  Ferdi Saalmink

  Op mijn iphone 5 gebruuik ik voiceover voor het scherm uit te Lezen en te bedienen. Op de 4 was de hq stem van Xander na installatie niet meer te verstaan. Wie heeft hier noch meer ervaring mee?. Graag lees ik uw reactie met vriendelijke groet ferdi

 • Profielfoto
  Tirox

  Op de iphone 4 loopt het soepel, nu nog met een paar bugs.
  “De klok loopt al mee vanaf de eerste versie”
  alleen het synchroniseren met iTunes ging tot nu nog niet maar ga vandaag nog testen of dat nu verholpen is of dat we moeten wachten tot de Golden Master.

 • Profielfoto
  JWB

  Songteksten worden weer normaal weergegeven. Of was dat ook al in beta 5?

 • Profielfoto
  LdeV

  Ik vind de nieuwe icoontjes wel mooi. Als je je achtergrond verandert ziet alles er al veel ‘volwassener’ uit!

  Bèta 6 draait overigens vloeiend op mijn iPad 2.

 • Profielfoto
  TomBD

  iOS 7 beta 6 draait soepeler op m’n iPhone 4 t.o.v. beta 5. Ook batterijduur voldoet gewoon. Kan natuurlijk nog beter, maar aangezien ik de geruchten steeds minder begin te geloven, verwacht ik binnenkort nog wel een beta 7. Heel misschien zelfs een beta 8. En natuurlijk de GM.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Weet iemand of iOS 7 ook samenwerkt met de nieuwe SmartWatch van Samsung?

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Ik vind de nieuwe icoontjes wel mooi. Als je je achtergrond verandert ziet alles er al veel \’volwassener\’ uit!

  Gek dat je daar het achtergrondje voor moet aanpassen.

 • Profielfoto
  Hypertallih

  Gedownload op me apparaten op de iPad 2 iPad 4 iPhone 4S. iPhone 3gs liet ik maar even op iOS6.

  Ach ja ik heb niks beters gezien in iOS 7 beta 6 ik vond in de beta 4 wel mooier die icons bij de settings maar in beta 5 hebben ze het verknald.

  En ik wil dat je zwart kan kiezen vanplaats wit. Was het maar zo mooi als Android dat je zelf de uiterlijk kan veranderen. Ach ja ik ga geen iPhone meer kopen ze zijn overpriced vind ik.

  Weet niet waarom mensen nog een iPhone gaan kopen maar Android is veel beter. met NFC grotere resolutie betere apps. Dus als je nog een iPhone gaat kopen dan weet ik niet wat erin je hoofd zit. Misschien zijn je hersens een baksteen nee grapje lol.

 • Profielfoto
  Niels

  Ach ja ik ga geen iPhone meer kopen ze zijn overpriced vind ik

  En dat is nu precies de reden dat er een iPhone 5C komt;) Dan kunnen diegenen die een ‘android portemonnee’ hebben, ook eens kwaliteit ervaren.

  Android is veel beter. met NFC

  NFC is totaal nutteloos vandaag de dag (en zeker in Nederland). Je hebt veel meer aan bijvoorbeeld Airdrop…

  Grotere resolutie

  Waarvoor heb je dit in godsnaam nodig? Je kunt op een retina scherm de pixels niet eens zien, dus waarom zou je dan een hogere resolutie willen? Pas als de iPhone een >5 inch scherm krijgt, zou een hogere resolutie nodig zijn. Das pas een goed voorbeeld van ‘een baksteen in je hersens’, een kwestie van specsn***n.

 • Profielfoto
  Hypertallih

  lol Niels android is still better… behalve in support dan voor mij wordt het als die uit komt een Samsung Gelaxy S5 en misschien een iPhone 5C wordt die iPhone 5C niks voor mij dan geen iPhone meer.. maar altijd een android en nooit een windows phone shit.

 • Profielfoto
  Abelvoyen

  @hypertallih leuk voor jou, maar als je wilt gaan verkondigen hoe ‘geweldig’ android is, moet je dat maar mooi ergens anders gaan doen.
  Bv. Op nu.nl

 • Profielfoto
  Niels

  Succes met je Gelaxy (gelaxeerd?)

 • Profielfoto
  ---

  Hypertallih is gewoon een troll.. Kijk naar zijn laatste reacties

 • Profielfoto
  rruiter1

  @JWB Wat bedoel je met songteksten worden weer weergegeven?

 • Profielfoto
  Hypertallih

  Hypertallih is gewoon een troll.. Kijk naar zijn laatste reacties

  klopt, maar niet in alles en dit is gewoon de waarheid wat ik vertel ik houd niemand tegen maar ik vertel me mening.

 • Profielfoto
  JWB

  @rruiter1:

  Je hebt gelijk, dat was niet echt een heldere bijdrage van mij…;-) Bij de laatste beta’s zaten er geen returns tussen de regels en was het één lang couplet of refrein, afhankelijk van waar het nummer mee begint.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Gedownload op me apparaten op de iPad 2 iPad 4 iPhone 4S. iPhone 3gs liet ik maar even op iOS6.

  Ach ja ik heb niks beters gezien in iOS 7 beta 6 ik vond in de beta 4 wel mooier die icons bij de settings maar in beta 5 hebben ze het verknald.

  En ik wil dat je zwart kan kiezen vanplaats wit. Was het maar zo mooi als Android dat je zelf de uiterlijk kan veranderen. Ach ja ik ga geen iPhone meer kopen ze zijn overpriced vind ik.

  Weet niet waarom mensen nog een iPhone gaan kopen maar Android is veel beter. met NFC grotere resolutie betere apps. Dus als je nog een iPhone gaat kopen dan weet ik niet wat erin je hoofd zit. Misschien zijn je hersens een baksteen nee grapje lol.

  Ik ben verbaasd over je taalgebruik. Ik adviseer je, probeer eens iets met komma’s.
  En als je al zoveel telefoons hebt, is het uberhaubt verstandig om een nieuwe telefoon te kopen?
  Hoe weet je dat Android beter is? Heb je die ook?

 • Profielfoto
  Verwijderen

  @hypertallih leuk voor jou, maar als je wilt gaan verkondigen hoe \’geweldig\’ android is, moet je dat maar mooi ergens anders gaan doen.
  Bv. Op nu.nl

  Iedereen mag zijn mening hebben. Maar ik denk dat hij gewoon een beetje een opstandig type is.
  …etc..

 • Profielfoto
  Verwijderen

  lol Niels android is still better… behalve in support dan voor mij wordt het als die uit komt een Samsung Gelaxy S5 en misschien een iPhone 5C wordt die iPhone 5C niks voor mij dan geen iPhone meer.. maar altijd een android en nooit een windows phone shit.

  Ja, klopt Android kun je beter uit zetten zodat hij stil is en je er geen last meer van hebt.

 • Profielfoto
  Mendoza

  @ Mendoza: je kunt \’m straks gerust installeren. Ook op een 4 draait iOS7 goed!

  Dank je. Nog meer mensen met ervaringen op een iPhone 4?

 • Profielfoto
  Abelvoyen

  @swiftly die mening mag hij hebben, maar dit is een blog voor Apple fans. geen fandroid forumpje

 • Profielfoto
  freewel

  iemand al nieuwe beta getest op een niet geregistreed idevice?:smile:

 • Profielfoto
  INCTRL

  Gedownload op me apparaten op de iPad 2 iPad 4 iPhone 4S. iPhone 3gs liet ik maar even op iOS6.

  Ach ja ik heb niks beters gezien in iOS 7 beta 6 ik vond in de beta 4 wel mooier die icons bij de settings maar in beta 5 hebben ze het verknald.

  En ik wil dat je zwart kan kiezen vanplaats wit. Was het maar zo mooi als Android dat je zelf de uiterlijk kan veranderen. Ach ja ik ga geen iPhone meer kopen ze zijn overpriced vind ik.

  Weet niet waarom mensen nog een iPhone gaan kopen maar Android is veel beter. met NFC grotere resolutie betere apps. Dus als je nog een iPhone gaat kopen dan weet ik niet wat erin je hoofd zit. Misschien zijn je hersens een baksteen nee grapje lol.

  Wat een irrationele dwaas ben jij. Nu OPEENS is de iPhone “overpiced”?? Want? Waarom? Omdat de icoontjes niet meer wit zijn in de settings? Hilarious!

  En alsjeblieft die achterhaalde NFC brainspoeling van de Samsung fansboys is een beetje grijsgedraaid ondertussen.

  Doeii!

 • Profielfoto
  INCTRL

  Gedownload op me apparaten op de iPad 2 iPad 4 iPhone 4S. iPhone 3gs liet ik maar even op iOS6.

  Ach ja ik heb niks beters gezien in iOS 7 beta 6 ik vond in de beta 4 wel mooier die icons bij de settings maar in beta 5 hebben ze het verknald.

  En ik wil dat je zwart kan kiezen vanplaats wit. Was het maar zo mooi als Android dat je zelf de uiterlijk kan veranderen. Ach ja ik ga geen iPhone meer kopen ze zijn overpriced vind ik.

  Weet niet waarom mensen nog een iPhone gaan kopen maar Android is veel beter. met NFC grotere resolutie betere apps. Dus als je nog een iPhone gaat kopen dan weet ik niet wat erin je hoofd zit. Misschien zijn je hersens een baksteen nee grapje lol.

  Ik ben verbaasd over je taalgebruik. Ik adviseer je, probeer eens iets met komma\’s.
  En als je al zoveel telefoons hebt, is het uberhaubt verstandig om een nieuwe telefoon te kopen?
  Hoe weet je dat Android beter is? Heb je die ook?

  Ik vermoed dat hij geen zakgeld meer krijgt van zijn ouders. :grin:

 • Profielfoto
  freewel

  Swiftly
  Hypertallih
  Gedownload op me apparaten op de iPad 2 iPad 4 iPhone 4S. iPhone 3gs liet ik maar even op iOS6.

  Ach ja ik heb niks beters gezien in iOS 7 beta 6 ik vond in de beta 4 wel mooier die icons bij de settings maar in beta 5 hebben ze het verknald.

  En ik wil dat je zwart kan kiezen vanplaats wit. Was het maar zo mooi als Android dat je zelf de uiterlijk kan veranderen. Ach ja ik ga geen iPhone meer kopen ze zijn overpriced vind ik.

  Weet niet waarom mensen nog een iPhone gaan kopen maar Android is veel beter. met NFC grotere resolutie betere apps. Dus als je nog een iPhone gaat kopen dan weet ik niet wat erin je hoofd zit. Misschien zijn je hersens een baksteen nee grapje lol.
  Ik ben verbaasd over je taalgebruik. Ik adviseer je, probeer eens iets met komma\’s.
  En als je al zoveel telefoons hebt, is het uberhaubt verstandig om een nieuwe telefoon te kopen?
  Hoe weet je dat Android beter is? Heb je die ook?

  Ik vermoed dat hij geen zakgeld meer krijgt van zijn ouders.
  [/quote]

  deze gozer heeft een windows 8 plaatje dus zoiezo, negeren!!

  en daarbij als je het zo op android hebt ga dan een site zoeken waar je het kan hebben over hoe goed android is en doe dit niet op een site voor apple (fanboys/girls)!!! sorry maar ik kan er alleen maar om laggen!!!

 • Profielfoto
  Profisound

  Sinds de laatste update verdwijnt het tekstveld elke keer onder de letters met typen bij mij in Facebook en Whatsapp, ik weet niet of meer mensen daar last van hebben?

 • Profielfoto
  Hypertallih

  deze gozer heeft een windows 8 plaatje dus zoiezo, negeren!!

  Die vond ik mooi met die kleuren daarom deed ik hem als profielfoto wat maakt dat uit ik kan toch ook een android als profiel foto doen ofzo. maar dat betekend niet dat ik een M$ fan ben die ene bedrijf zonder innovatie..

 • Profielfoto
  Mendoza

  Bla, bla, bla.
  Geneer je niet jongens. Vul dit forum vooral met het gebekvecht van jullie. Daar zit de wereld op te wachten.

 • Profielfoto
  Bart Notenboon

  Ik heb nu beta 6 draaien op mijn iPhone 4 en het werkt prima. Nergens last van, werkt voor mij net zo soepel als iOS 6. De batterijduur is ook flink verbeterd, bij intensief gebruik gaat ie makkelijk een dag mee. Ben tevreden!

 • Profielfoto
  fanta2012

  wel draait perfect op me iphone 4d en iphone 5.
  ook mooi om te melden is dat je de kiosk icon lekkerin een map kan verstoppen .
  wat een opluchting

 • Profielfoto
  stefonline

  @freewel “sorry maar ik kan er alleen maar om laggen!!!
  “daar moet ik om lachen”

 • Profielfoto
  Caszz

  hmm, vond beta 5 toch beter geloof ik, op beta 6 is bellen soort van onmogelijk

 • Profielfoto
  Targaryen

  Ik heb een nieuwe bug ontdekt die er voorheen niet inzat: voorheen kon ik een wekkergeluid instellen uit mijn muziekbibliotheek. Als ik nu een nummer wil kiezen blokkeert de voorkeuren app. Misschien dat een developer die bug kan doorspelen aan de bevoegde instanties… :- )

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Valt me ineens op dat de kleine icoontjes bij Instellingen een andere kleur hebben. Was dat al eerder zo? Ik heb beta 5 overgeslagen. Verder loopt alles behoorlijk soepel. Ik begrijp alleen niet dat er nog steeds géén limiet meer zit op het aantal emails dat je wilt binnenladen. Dat kon je instellen, 50, 100 of meer. Nu kan daf nog steeds niet en blijft hij maar doorladen

 • Profielfoto
  joostvg

  klopt, maar niet in alles en dit is gewoon de waarheid wat ik vertel ik houd niemand tegen maar ik vertel me mening.

  “MIJN mening”

 • Profielfoto
  Pimbl

  Ik gebruik nu iOS7 Beta 6 op mijn iPhone 5.

  Ik heb 1 bug ontdekt.

  Ik wilde mijn eigen contactgegevens wijzigen. (Mijn huisnummer stond verkeerd ingevuld in mijn adres gegevens.)
  Telkens wanneer ik dit probeerde te doen viel de contacten app weg en ging ik terug naar het startscherm.

  Dit heb ik zo’n 10 maal geprobeerd met telkens weer hetzelfde probleem.

  Verder heb ik niets op te merken op de nieuwste beta van iOS7.