Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 augustus 2013

iOS 7: Apps ‘on demand’ herstellen uit iCloud-backup

Ondanks dat we langzaam maar zeker naar de eerste niet-beta van iOS 7 toewerken, worden er nog steeds nieuwe features ontdekt. De feature die een redacteur van Gizmodo vandaag ontdekte is een bijzondere die als voor-, maar ook als nadeel gezien kan worden.

Bij het herstellen van een iCloud-backup op een lege iDevice worden alle apps opnieuw gedownload. Dit kan een tijd duren en belast de internetverbinding aanzienlijk. De Gizmodo-redacteur herstelde zijn iPad op iOS 7 en merkte dat zijn apps niet begonnen te downloaden, de iconen waren grijs en er gebeurde niets. Het leek alsof de downloads waren vastgelopen. Wat bleek? Pas als de app voor het eerst gestart werd, werd deze gedownload. iOS 7 zet de iconen als schim terug en begint alleen ‘on demand’ met downloaden. 

De grijzige apps worden bij het eerste gebruik gedownload.

Het voordeel van deze feature is dat een iDevice meteen na het herstellen weer bruikbaar is. De gebruiker kiest zelf welke app als eerste gedownload moet worden en het apparaat wordt niet onnodig belast door app-installaties die door het wifi-netwerk gepropt worden.

Aan de andere kant tap je je suf om álle apps gedownload te krijgen. Een ‘alles downloaden’-knop zou niet misstaan. Wat denk jij ervan? Slimme feature of een onnodig maatregel.

Reageer op artikel:
iOS 7: Apps ‘on demand’ herstellen uit iCloud-backup
Sluiten