Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 14 augustus 2013

Miljardair investeert flink in Apple

De CEO van Oracle mag dan voorspellen dat Apple het niet redt zonder Steve Jobs, Carl Icahn denkt er heel anders over. De miljardair en eigenaar van een grote investeringsmaatschappij heeft een flink aantal aandelen Apple gekocht. De gevolgen hiervan waren direct te merken: groene cijfers op de NASDAQ.

Via Twitter maakte Icahn bekend dat Apple volgens hem zwaar ondergewaardeerd is op de beurs. Na een gesprek met Apple’s CEO Tim Cook besloot hij daarom een substantieel aantal aandelen te kopen. Hoeveel het er precies zijn laat Icahn niet weten in zijn tweet. Bronnen rond het bedrijf melden echter dat het om meer dan een miljard dollar gaat.

Het nieuws dat Apple volgens Icahn (die zich wellicht nu kan omdopen naar iCahn) ondergewaardeerd is op de beurs heeft direct een winst van het aandeel opgeleverd. Gisteren schoot de koers omhoog naar 489,57 dollar per aandeel, een winst van meer dan 16 dollar. Daarmee werd Apple in één dag 17 miljard dollar meer waard. De huidige koers is echter nog steeds ver beneden de 700 dollar waar het aandeel vorig jaar rond deze tijd op stond. Volgens Icahn zou het aandeel Apple eigenlijk weer op die waarde moeten staan, ervan uitgaande dat de huidige winstcijfers doorzetten.

Het blijft gissen of het Tim Cook was die in het telefoongesprek voorafgaand aan de aankoop Icahn gerustgesteld heeft, al dan niet met nieuws over producten die in aantocht zijn. Feit blijft wel dat dergelijke grote investeerders zelden zulke grote bedragen inzetten voor risicovolle ondernemingen. Ook geeft de aankoop aan dat Icahn vertrouwen heeft in de leiding van het bedrijf. Apple is immers bezig met een enorme terugkoop van aandelen, waardoor het zich in de toekomst minder hoeft aan te trekken van aandeelhouders. In een tweede tweet laat Icahn weten dat dit volgens hem niet snel genoeg kan gebeuren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Miljardair investeert flink in Apple
Sluiten