Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 augustus 2013

Inruilactie namaak-opladers ook in Nederland

Deze week start Apple met een inruilprogramma voor onofficiële USB-laders. Consumenten die een oplader hebben die niet van Apple is, kunnen deze voor $10 omruilen voor een officiële Apple-lader. Aanleiding hiervoor is de elektrocutie van Chinese burgers die stroomschokken kregen toen hun iPhone aan een goedkope ‘nep-lader’ hingen.

In eerste instantie zou het inruilprogramma alleen in de VS en China starten. Inmiddels is duidelijk dat ook Nederlanders gebruik kunnen maken van de mogelijkheid om een nep-lader in te ruilen voor een origineel exemplaar. Een doos nepladers van 70 cent importeren en omruilen zit er, voor de lezer met VOC-mentaliteit, niet in. De actie is beperkt tot één adapter per iOS-apparaat.

De binnenkant van een niet-originele iPhone-lader.

Voor € 10 inclusief BTW kunnen bezitters van een niet-originele USB-lader deze bij de dichtstbijzijnde Apple Store of APR omruilen voor een origineel exemplaar. De ingewisselde lader zal door Apple op een ecologische manier vernietigd worden. Normaal kost een originele iPhone- of iPad-lader het dubbele. De actie loopt tot 18 oktober.

Namaak-laders hebben in China in ieder geval een vrouw het leven gekost. Zij kreeg een elektrische schok toen ze haar iPhone, die aan een onofficiële lader hing, wilde vastpakken. Een 30-jarige man uit China raakte in coma nadat hij geëlektrocuteerd werd toen hij zijn fake iPhone-lader inplugde. Deze gebeurtenissen waren voor Apple de aanleiding om dit inruilprogramma te starten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Inruilactie namaak-opladers ook in Nederland
Sluiten