Inruilactie namaak-opladers ook in Nederland

Door: Raymon Mens - 21 reacties

Deze week start Apple met een inruilprogramma voor onofficiële USB-laders. Consumenten die een oplader hebben die niet van Apple is, kunnen deze voor $10 omruilen voor een officiële Apple-lader. Aanleiding hiervoor is de elektrocutie van Chinese burgers die stroomschokken kregen toen hun iPhone aan een goedkope ‘nep-lader’ hingen.

In eerste instantie zou het inruilprogramma alleen in de VS en China starten. Inmiddels is duidelijk dat ook Nederlanders gebruik kunnen maken van de mogelijkheid om een nep-lader in te ruilen voor een origineel exemplaar. Een doos nepladers van 70 cent importeren en omruilen zit er, voor de lezer met VOC-mentaliteit, niet in. De actie is beperkt tot één adapter per iOS-apparaat.

De binnenkant van een niet-originele iPhone-lader.
De binnenkant van een niet-originele iPhone-lader.

Voor € 10 inclusief BTW kunnen bezitters van een niet-originele USB-lader deze bij de dichtstbijzijnde Apple Store of APR omruilen voor een origineel exemplaar. De ingewisselde lader zal door Apple op een ecologische manier vernietigd worden. Normaal kost een originele iPhone- of iPad-lader het dubbele. De actie loopt tot 18 oktober.

Namaak-laders hebben in China in ieder geval een vrouw het leven gekost. Zij kreeg een elektrische schok toen ze haar iPhone, die aan een onofficiële lader hing, wilde vastpakken. Een 30-jarige man uit China raakte in coma nadat hij geëlektrocuteerd werd toen hij zijn fake iPhone-lader inplugde. Deze gebeurtenissen waren voor Apple de aanleiding om dit inruilprogramma te starten.

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  Davidigor

  Betekent dat dat je geld kan besparen door een onofficiële lader te kopen en die in te ruilen?

 • Profielfoto
  Hypertallih

  gewoon dus nep opladers maken en aan apple geven;) en voor 10 euro heb je een echte oplader:)

 • Profielfoto
  Teuneu

  Geldt dit ook voor kabels? Mijn Chinese kabels beginnen te haperen en die van Apple houden het net wat langer uit…

 • Profielfoto
  Matanza

  Je kan per serienummer maar één adapter inruilen.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  De Hollandse koopmansgeest:)

  Je kán als deze actie ook naar Nederland komt voor een flutbedragje een nep-lader kopen en die voor 10 euro inwisselen voor een echte. Ik geloof wel dat het beperkt is tot 1 lader met apparaat.

 • Profielfoto
  Hypertallih

  De Hollandse koopmansgeest:)

  Je kan als deze actie ook naar Nederland komt voor een flutbedragje een nep-lader kopen en die voor 10 euro inwisselen voor een echte. Ik geloof wel dat het beperkt is tot 1 lader met apparaat

  :)

 • Profielfoto
  Steef Ams

  @Davidigor @Hypertallih Nee, dat betekent het niet. Het betekent dat Apple tegemoet wil komen aan mensen die al een neplader hebben gekocht welke zeer gevaarlijk blijken te zijn. Jij, wij allen die dit hebben gelezen weten dit al, en moeten gewoon niet zo’n ding kopen.

  Wanneer je doet dat wat je voorstelt, dan maak je misbruik van een regeling die voor andere zaken bedoeld is. Ik weet dat velen het anders zullen zien, namelijk dat je dan gewoon slim gebruik maakt van een mogelijkheid.

  Persoonlijk vind ik er niets slims aan. Het getuigt wel van een bepaalde mentaliteit, een bepaalde attitude welke mijns inziens vandaag de dag wordt verheerlijkt en gestimuleerd. De ‘pakken wat je pakken kan’-mentaliteit, doch aan de consequenties van deze mentaliteit voor je persoonlijke ontwikkeling en de maatschappelijke ontwikkeling, de wijze waarop je zelf de wereld gaat beleven, en daardoor gaat vormen, daaraan wordt niet gedacht.

 • Profielfoto
  ICTeam BV

  Je kan ze vanaf 16 augustus ook omruilen bij elke AASP. Bijvoorbeeld bij ICTeam !!

 • Profielfoto
  Haike

  ICTeam … Lid sinds 2 uur, spam… reclame? Huisregels niet gelezen? Of gewoon toch doen, en dezelfde mentaliteit bezigen waar Steef Ams het al over heeft?

  Vertel eens hoe het zit….

 • Profielfoto
  Tony smeT

  @ Steef Ams
  Misschien is het een soort mentaliteit zoals wat Apple doet met z’n berg geld om toch maar zo weinig mogelijk belastingen te moeten betalen??
  Eentje om over na te denken…

 • Profielfoto
  Renroelandt

  Dat zal de mensen leren. Iets dat te goedkoop lijkt naar waarschijnlijkheid is niet oké. Mensen denken dan geld te besparen, nu zie je uiteindelijk waarom je toch maar beter die paar extra euro’s op tafel legt.

 • Profielfoto
  Ferdi Saalmink

  Dom als je al deze lader hebt, je kunt volgens mij geen geld terug krijgen, omdat de aankoop onder jouw verantwoording valt

 • Profielfoto
  Hydræ

  Dit soort troep kan toch niet ongezien het land binnenkomen zonder eerst op productveiligheid getoetst te worden? Mits het direct wordt geïmporteerd..

 • Profielfoto
  Niels

  kan je kabel en lader zelf inruilen, of enkel de lader zelf ?

 • Profielfoto
  Hypertallih

  Lader denk ik..

 • Profielfoto
  Ferdi Saalmink

  Allebij kun je ze ruilen

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Als je dan toch die ”pakken-wat-je-pakken-kan-mentaliteit” gebruikt:
  zet 220Volt op die USB-kabel en lever het samen met de fake-lader in met het verhaal dat alles door die lader komt.
  Misschien dat het je dan lukt om voor die € 10,- een lader en kabel te krijgen.
  :lol:

 • Profielfoto
  Steef Ams

  @Tony smeT Ik ben het volledig met je eens dat Apple ook pakt wat het kan pakken. En dat deze omruilactie natuurlijk flink is doorgerekend van te voren en ze wellicht zelfs nog steeds enkele centen winst maken op de 10 dollar die ze vragen voor een nieuw exemplaar, inclusief de verweking van de oude exemplaren, en ondertussen ook nog eens 10 dollar kunnen aftrekken als zijnde gegeven korting. Enz. De voordelen voor Apple zullen heus voldoende zijn om deze actie te doen, het is geen fillantropische instelling.

  Maar zoals het oude riedeltje gaat, als Jantje de sloot in springt, doe jij het dan ook? Als Apple, of wie dan ook zich zo opstelt in de wereld, dan betekent het toch niet dat jij (ik bedoel niet jou, Tony, maar jij in algemene zin) het ook maar zo moet doen. Je kan toch zelf je afwegingen maken? Maar dat wordt vandaag de dag steeds moeilijker gemaakt, vooral voor de jeugd, juist omdat het pakken wat je pakken kan zo wordt opgehemeld. Enz., enz., enz., enz.

  Ik ben ook maar een oude l#l, wat weet ik nou van de wereld vandaag de dag?

 • Profielfoto
  Hypertallih

  Maarja heb geen nep oplader en me oplader is al 100% goed.

 • Profielfoto
  janvanes

  “Inruilen” klinkt wat eenvoudiger dan het is. Je kunt de lader bij een AASP inleveren, en die gaat dan naar Apple, samen met een ingevuld formulier.
  Een week of wat later krijg je dan bericht of je ‘inruilverzoek’ gehonoreerd wordt. En zo ja, kun je weer naar de AASP om je nieuwe lader op te halen (of, in het geval van een ‘nee’ van Apple, om je vooruit betaalde tientje terug te vragen).

  In ieder geval, zo gaat het bij AMac.