iCloud.com krijgt interface in iOS7-stijl

Door: Raymon Mens - 49 reacties

Apple is bezig de iOS7-stijl door te voeren in diverse webdiensten, dit blijkt uit het feit dat de iCloud.com beta vandaag een nieuwe interface heeft gekregen.

De iconen voor mail, contacten kalender, notities, herinneringen en find my iPhone zijn vernieuwd. iWork voor iCloud is nog in de ‘oude’ stijl. Ook het inlogvenster en de webapplicaties zelf hebben een nieuw uiterlijk gekregen.

Het linnen achtergrondje en de vele skeuomorphistische elementen als houten randjes hebben net als in iOS 7 plaatsgemaakt voor strakkere vensters met minder opsmuk en heldere kleuren.

5 4 3 2 0

De verandering in het uiterlijk is nog niet zichtbaar op de icloud.com, maar alleen op beta.icloud.com. Hierop kunnen doorgaans alleen geregistreerde ontwikkelaars, of consumenten die uitgenodigd zijn om aan de beta deel te nemen, inloggen. Nieuwsgierige lezers zonder ontwikkelaarsaccount kunnen op de screenshots klikken om een grotere versie te bekijken.

Reacties

49 reacties
 • Profielfoto
  ArMac

  Hier is niks verandert, terwijl ik wel de bèta’s van iWorks heb

 • Profielfoto
  Boike12

  Mooi! Wel raar dat ze nog gebruik maken van google maps…

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  De geanimeerde achtergrond is wel een leuk detail. Vooral de teruggang animatie is erg leuk met die achtergrond.

 • Profielfoto
  Disser24

  Deze stijl ook doorvoeren in Mavericks om de uniformiteit te bewaren. Ik ben voor!(y)

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  Ziet er goed uit!

 • Profielfoto
  Boike12

  Moet het OMT logo niet eens vernieuwd worden? Dit logo past niet echt bij iOS 7.

 • Profielfoto
  sunapple

  Dit ziet er veel netter en strakker uit dan het in iOS overkomt naar mijn mening.. Maar goed, dat is positief voor de toekomst van OS X!

 • Profielfoto
  Boike12

  Deze stijl ook doorvoeren in Mavericks om de uniformiteit te bewaren. Ik ben voor!

  Ik ook! Raar dat ze in iOS 7 het uiterlijk zo hebben verandert, terwijl in Mavericks nauwelijks iets is verandert. Met het uiterlijk van Mountain Lion en Mavericks is niks mis, maar nu passen ze niet meer bij elkaar. Dit terwijl OS X en iOS de laatste jaren steeds meer op elkaar gingen lijken.

 • Profielfoto
  sunapple

  @joppe hoekstra, Ik verwacht dat het iOS 7 design in 10.9 of zelfs pas in 10.10/11.0 komt..

 • Profielfoto
  PowerMacje

  Ik vraag me nog steeds af wat er mis was met het vorige ontwerp…

  Inderdaad was het ‘skeuomorphisme’ hier en daar iets te overdreven, zoals in de agenda-app op OS X en de iPad, maar om nu meteen dwangmatig elke verwijzing naar de realiteit te verwijderen uit het OS. Ik kan me er echt niet bij dat mensen iOS7 echt mooi vinden. En ja, ik heb de BĂ©ta zelf gedraaid op mijn iPhone.

  Ik had liever gehad dat het design van de WWDC-app op de iPhone of de OS X-elementen aangehouden waren bij het ontwerp van de nieuwe versie van iOS. Gelukkig ziet Mavericks er nog wel netjes en zakelijk uit.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Veel mensen die met iOS7 gaan werken, hebben nog nooit OSX gezien. Ik denk dat deze groep groter is dan de groep die wél OSX hebben gezien. Logisch dus dat ze iCloud gelijk trekken aan iOS7.

 • Profielfoto
  Jan Pannekoeken

  Ik vind ios 7 mooi maar ik denk niet dat het een goede zet is om osx op ios 7 te laten lijken

 • Profielfoto
  koen

  Ive kreeg trouwens hier zijn inspiratie: http://vimeo.com/71594216:grin:

 • Profielfoto
  Hypertallih

  doe iOS 7 uiterlijk is zo mooi.

 • Profielfoto
  bartvdv

  Bij het tweede en derde scherm moet ik aan Windows denken.

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Afschuwelijk.

 • Profielfoto
  SanderApple

  Moet het OMT logo niet eens vernieuwd worden? Dit logo past niet echt bij iOS 7.

  iOS 7 is strak en simpel, zoiets misschien?

 • Profielfoto
  IBram-1

  Is het alleen voor betaalenden ontwikkelaars?
  Ik hoop dat er ook en flat look komt voor de atv.

 • Profielfoto
  Needler

  Moet het OMT logo niet eens vernieuwd worden? Dit logo past niet echt bij iOS 7.

 • Profielfoto
  jandoornbos

  Heb net even mijn iMac heen en weer bewogen, maar het parallax effect van iOS 7 is helaas niet overgenomen…

 • Profielfoto
  ART-hur

  Ikzelf ben geen betalende developer, maar ik heb toch toegang tot de volledig vernieuwde versie! PRACHTIG! Prachtige animaties en mooi ontworpen, strak en duidelijk.

  Persoonlijk vind ik niet dat dit design moet doorgetrokken worden naar OS X, OS X moet “zakelijk” blijven en niet zoals Windows8 gaan worden…

 • Profielfoto
  bartvdv

  @SanderApple, @Needler

  Oh boy! Ik hoop dat er professionals aan het werk gaan gezet worden en geen knutselaars.

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  In verband met dat logo, misschien is dit wel iets? Even snel gemaakt met Keynote.

  /uploads/community/426f1d8429bd415b8cc893c39cad1b547aaab64f_0.png

 • Profielfoto
  Needler

  @SanderApple, @Needler

  Oh boy! Ik hoop dat er professionals aan het werk gaan gezet worden en geen knutselaars.

  Haha, dude. Ik heb dit “gemaakt” met de iOS 7 GUI van Teehan + Lax. 100% iOS 7 elementen.

 • Profielfoto
  INCTRL

  Deze stijl ook doorvoeren in Mavericks om de uniformiteit te bewaren. Ik ben voor!(y)

  Ja prima maar zolang ze de dock maar 3d laten.

 • Profielfoto
  sallandsebeer

  Verschrikkelijk!
  Ik update iOS 6 al niet, hoe behoud ik iCloud.com in de oude stijl?

  Wat een prut ontwerp.

 • Profielfoto
  sallandsebeer

  Gevoel dat dit alles op een zaterdagmiddagje in mekander is geknutseld.

 • Profielfoto
  bugboy

  Ik vind iOS een aantal handige features hebben, maar overall vind ik de interface niet fraai. Ik vind het veel minder sjiek dan de oude interface. Ik had verwacht dat in de beta’s de icons wel wat verfraaid zouden worden, maar tot nu toe is dat niet gebeurd. Als het hierbij blijft, dan vind ik het zeker geen vooruitgang…

 • Profielfoto
  Hydræ

  Jullie collega’s hebben een stukje geschreven over OS X in de stijl van iOS 7

 • Profielfoto
  wensink

  Needler 3 uur geleden
  joppe
  Moet het OMT logo niet eens vernieuwd worden? Dit logo past niet echt bij iOS 7.

  Ik vind hem wel mooi eigenlijk, mooier dan de huidige!

 • Profielfoto
  Cube

  Wat een naieve bedoeling hier allemaal. Hoe durven jullie dit mooi te vinden. Hebben jullie allemaal een plank voor je hoofd ofzo. Dit ziet er niet uit. Inconsistent. Laten we met z’n allem alstublieft hopen dat Mavericks er niet zo uit gaat zien. Die gasten bij Macrumors snappen dit tenminste gezien de reacties daar.

 • Profielfoto
  k-the-ripper

  Laat mij dan maar naĂŻef zijn en een plank voor mijn hoofd hebben.
  Ik vind het er mooi uitzien, heerlijk strak en duidelijk leesbaar, gewoon een stuk rustiger voor je ogen.
  Gelukkig dat smaken verschillen……
  Al dat commentaar zal wel weer overwaaien (doet me denken aan bv het veranderen van de triangeltjes voor een ‘bolletje’ in het dock aantal jaren geleden, halve Apple community stond op zijn kop – duurde gelukkig ook maar paar maanden – mensen kunnen nu eenmaal moeilijk wennen aan iets anders.)

 • Profielfoto
  Maikelw

  Wat ziet het er allemaal amateuristisch uit zeg… waar-de-loos. Ik hoop zo ontzettend dat ze de desktop niet gaan verne*ken met die platte wireframes. Ja, wireframes, dit is geen uiteindelijk design, dat kan gewoon niet…

 • Profielfoto
  Targaryen

  Noot: Ik heb gisteren even ingelogd met een gratis developer account en voor mij is het nieuwe uiterlijk gewoon beschikbaar. Het gebruik van de bèta is dus niet beperkt tot betalende developers en uitgenodigden.

 • Profielfoto
  INCTRL

  Jullie collega\’s hebben een stukje geschreven over OS X in de stijl van iOS 7

  Dat moeten we niet willen.

 • Profielfoto
  Remy K.

  Ik vind de stijl erg mooi. Ik twijfel er ook niet aan de de iWork-apps ook geĂĽpdatet zullen worden in een bijpassende stijl.

  In tegenstelling tot de vorige UI, die naar mijn mening zwaar aan deed door zijn donkere achtergrond, ziet deze UI er fris en snel uit.

  Ik vond de UI hiervoor ook wel mooi hoor maar ik had altijd het idee dat ze het een beetje “half 3D” maakten. Dus wanneer ze echt voor een 3D UI zouden gaan, laat ze er dan helemaal voor gaan door meerdere lagen te maken en het meer diepte te geven door middel van een parallex effect bijvoorbeeld.

  Ik ben voor! ziet er goed uit!

 • Profielfoto
  Maikelw

  Jullie collega\\\’s hebben een stukje geschreven over OS X in de stijl van iOS 7

  Dat moeten we niet willen.

  Dat zou betekenen dat Mavericks mijn laatste update wordt. Gatverdamme wat lelijk en ongebruiksvriendelijk

 • Profielfoto
  Targaryen

  ongebruiksvriendelijk

  Wat is er dan niet gebruiksvriendelijk aan? Heb je het al getest? Nee, want het is er nog niet. Alleen die iCloud bèta en die heb ik getest: Het werkt nog steeds zoals voor de grafische update. Ik ben de laatste die kritische blikken zal neerdrukken, maar je moet niet op alles willen vitten hé.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Wat is er dan niet gebruiksvriendelijk aan? Heb je het al getest? Ik wel, en het werkt nog steeds zoals voor de grafische update. Ik ben de laatste die kritische blikken zou neerdrukken, maar je moet niet op alles willen vitten hé.

  Het kleurgebruik, de afwerking, en eigenlijk verder alles. Het ziet er naar uit alsof iemand zonder enig verstand van zaken aan de slag is gegaan met de interface. Als dit OSX word is het solide en stabiele uiterlijk direct na de knoppen en wordt het vervangen door een slap aftreksel van windows vista.

  Dat een knop een verloop heeft, daar zit een verdomd goede gedachte en studie achter, achter alleen al zo iets kleins als een verloopje. Je kan dit simpelweg niet aan de kant gooien alsof het bullshit is, dan krijg je microsoft praktijken. Kijk maar naar zijn Windows 8; een waardeloos systeem zonder duidelijke call to action.

  Altijd een grote apple fan geweest, maar serieus, ik kan me als designer hier ab-so-luut niet in vinden.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Zo kan OS X eruit gaan zien in de zelfde stijl van iOS 7

  Ik hou m’n hart vast, maar aangezien Apple een uniforme stijl nastreeft vrees ik dat dit er wel gaat komen. Meest gelezen argument op internet: iOS 7 komt te kinderachtig over. Dit is volgens velen te wijten aan het kleurgebruik van de iconen. Werd dit nou bedoeld met de polariserende werking van toekomstige producten?

 • Profielfoto
  Targaryen

  En je blijft maar verder vooroordelen spuien hé? Hoe kom je erbij dat Windows 8 waardeloos is? Heb je er al mee gewerkt of is het van lezen en horen zeggen? Ik heb het nu een maand draaien en het werkt perfect. Ik durf haast zeggen dat het even soepel draait als OS X. De hele mythe dat Windows brol is, is volgens mij al lang ontkracht en wordt enkel nog onderschreven door Apple fanboys die alles waar geen stuk fruit op staat afdoen als afval.

  Ik moest wat wennen aan die tileview maar die kun je ook uitzetten. Ik ben een tevreden gebruiker van OS X en de andere producten van Apple. En ja, ook ik ben kritisch over sommige nieuwe wegen die Apple lijkt in te slaan, maar het is niet goed dat je overal direct negatief tegenaan kijkt. Ik vond iOS 7 een gedrocht toen het werd voorgesteld. Nu draai ik sinds bèta 2 mee en ik ben er intussen aan gewend. De iconen kunnen beter, akkoord, maar voor mij gaat het om de programma’s en hun functionaliteit en niet om de icoontjes.

  Wat betreft gebruiksvriendelijkheid; kleurgebruik en grafische details hebben daar niet veel mee te zien vind ik. Ik weet nog goed toen OS X 10.5 werd voorgesteld. “Oh nee, toch niet van die lelijke lampjes onder dat dock! En die lelijke weerspiegelingen! En die afgeronde hoekjes zijn weg, oh noes!!” En nu lijken we met z’n allen te willen vasthangen aan dat design dat ooit als lelijk werd bestempeld. Maak je vooral niet druk over designs die er al dan niet komen. Je zal op dat moment in de toekomst nog altijd kunnen kiezen om over te stappen naar een ander systeem!

 • Profielfoto
  Rtaal

  Alsjeblieft niet zeg. Dat is de 2d dock van 20 jaar geleden. Die kleuren zien er niet uit en alles is totaal niet zo strak als wat ik van Apple gewend ben! Ik wil die mooie zwart-witte tonen zien. Steve Jobs was een hippie maar gooide ook niet lukraak met kleuren over alles heen. Sorry maar als dit de weg is die apple ingaat ben ik het redelijk beu. Al die icoontjes moeten duidelijk en voor iedereen te begrijpen zijn maar om dat gelijk zo kinderachtig aan te pakken is wel erg overdreven… Ik hou mijn hart vast omdat apple iOS en OS X nogal graag op een lijn houd dat dit zou kunnen gaan komen maar dat zou ik verschrikkelijk zonde vinden…

 • Profielfoto
  Maikelw

  En je blijft maar verder vooroordelen spuien hé? Hoe kom je erbij dat Windows 8 waardeloos is? Heb je er al mee gewerkt of is het van lezen en horen zeggen? Ik heb het nu een maand draaien en het werkt perfect. Ik durf haast zeggen dat het even soepel draait als OS X. De hele mythe dat Windows brol is, is volgens mij al lang ontkracht en wordt enkel nog onderschreven door Apple fanboys die alles waar geen stuk fruit op staat afdoen als afval.

  Ik moest wat wennen aan die tileview maar die kun je ook uitzetten. Ik ben een tevreden gebruiker van OS X en de andere producten van Apple. En ja, ook ik ben kritisch over sommige nieuwe wegen die Apple lijkt in te slaan, maar het is niet goed dat je overal direct negatief tegenaan kijkt. Ik vond iOS 7 een gedrocht toen het werd voorgesteld. Nu draai ik sinds bèta 2 mee en ik ben er intussen aan gewend. De iconen kunnen beter, akkoord, maar voor mij gaat het om de programma\’s en hun functionaliteit en niet om de icoontjes.

  Wat betreft gebruiksvriendelijkheid; kleurgebruik en grafische details hebben daar niet veel mee te zien vind ik. Ik weet nog goed toen OS X 10.5 werd voorgesteld. “Oh nee, toch niet van die lelijke lampjes onder dat dock! En die lelijke weerspiegelingen! En die afgeronde hoekjes zijn weg, oh noes!!” En nu lijken we met z\’n allen te willen vasthangen aan dat design dat ooit als lelijk werd bestempeld. Maak je vooral niet druk over designs die er al dan niet komen. Je zal op dat moment in de toekomst nog altijd kunnen kiezen om over te stappen naar een ander systeem!

  Ik denk niet dat wij het ooit eens zullen worden, maar bedankt voor je input :-)Altijd leerzaam om een andere visie te zien.

 • Profielfoto
  iGuy

  Hmm, vind de ‘vernieuwde’ OS X weinig problematisch. iOS7 is in mijn ogen een vooruitgang, en tegen een consistent uiterlijk sta ik niet verkeerd over. Zal me er snel aan kunnen aanpassen!

 • Profielfoto
  bartvdv

  Een handleiding “Probleemloos veranderen van geaardheid” mogen ze er dan ook bijgeven.

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  @bartvdv

  Zeg je nu dat OS X er dan “gay” uitziet? Waarom worden homo’s steeds gelijkgesteld aan vrouwen? Waarom is iets kleurijk (of roze) plotseling “gay”? Je bent racistisch als je dat zegt, hopelijk besef je dat.

 • Profielfoto
  bartvdv

  @NoPlasticPhones

  Je hebt (maar) ten dele gelijk. Ik zal mezelf verbeteren ook al blijft het er ‘gay’ uitzien; en dan niet in de zin van ‘vrolijk’.

  … Een handleiding “Probleemloos overstappen naar een ander geslacht”…

 • Profielfoto
  jonathanc_

  In het begin was ik niet echt een fan van Apple’s nieuwe stijl, maar ik begin het nu al wel wat gewoon te geraken. iCloud ziet er heel strak uit, vind ik. Ik ben wel nieuwsgierig of ze deze stijl zouden doorvoeren naar OS X. Hopelijk ziet het er niet zo uit, maar iets zakelijker

 • Profielfoto
  knekkie

  @Hydrae & @jonathanc_

  VET Waar hebben jullie deze plaatjes vandaan?