Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 augustus 2013
Leestijd: 1 minuut

Google voegt reclame toe aan Maps

Het is bijna een jaar geleden dat Apple zijn eigen Maps-applicatie introduceerde en daardoor stopte met het meeleveren van Google Maps op iOS. Apple Maps maakte geen vliegende start, kaarten waren incompleet of gaven verkeerde informatie. Terwijl Apple aan zijn kaartendienst blijft werken, bracht Google zijn Maps-app ook terug naar iOS.

Tot nu toe is Google Maps erg populair onder iPhone-gebruikers, misschien wel populairder dan Apple’s eigen kaartenapplicatie. Nu Google bekend heeft gemaakt reclame in Maps te gaan tonen zou dat wel eens kunnen veranderen. Google gaat locatie gebaseerde reclame toevoegen aan zijn Maps-app voor iOS en Android.

Een voorbeeld van advertenties in Google Maps.

In plaats van de meest relevante resultaat voor de zoekopdracht, wordt voortaan een advertentie weergegeven in de onderste balk van Google Maps. Door op deze balk te tappen kan het adres behorend bij de advertentie bekeken worden. Gezien het grote aantal Nederlandse adverteerders dat al gebruik maakt van Google Adwords is het waarschijnlijk dat Nederlandse gebruikers binnenkort ook advertenties te zien krijgen.

Het toevoegen van advertenties is een logische keuze van de zoekgigant. De Maps-app is gratis en aandacht van de gebruiker is het product dat verkocht moet worden. Zijn de advertenties voor jou een reden om, als je vooral Google Maps gebruikte, Apple Maps weer eens te proberen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google voegt reclame toe aan Maps
Sluiten