Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 19 augustus 2013
Leestijd: 1 minuut

Een gouden iPhone; het zal toch niet, of toch..?

Soms is er nieuws waarvan je als redactie direct weet: dit is de moeite van het schrijven niet waard. Zo dwaalde er onlangs een nieuwtje rond in het Apple-geruchtencircuit over een op handen zijnde gouden iPhone. Op de OMT-redactie werd er even om gegniffeld om vervolgens weer over te gaan tot de orde van de dag.

In de afgelopen dagen hebben echter steeds meer bronnen bevestigd dat Apple inderdaad van plan is om de volgende generatie iPhone naast wit en zwart ook in een goud-kleurige behuizing uit te brengen. En geloof het of niet, maar het zou zomaar een hele slimme zet van Apple kunnen zijn.

Gouden iPhone-behuizing (via MacBoutic.fr)

Het nieuws over een goudkleurige iPhone kwam begin augustus op gang. Er lekten foto’s uit van gouden behuizingen en knopjes van een iPhone 5-achtig model. Afgelopen donderdag meldde de doorgaans goed-ingelichte analist Ming-Chi Kuo dat de volgende generatie iPhone ook volgens hem in een champagne-gouden variant uit zal komen.

Investeerder en journalist MG Siegler legt nu in een column op TechCrunch uit waarom het een goede zet van Apple kan zijn om de volgende generatie iPhone in een gouden variant uit te brengen. Volgens Siegler doen gadgets in deze kleur het voornamelijk goed in opkomende markten als China en India. Mochten de geruchten kloppen dat Apple ook een budget-model iPhone 5C op de markt zal brengen dan kan een gouden iPhone 5S consumenten in deze landen wellicht overhalen om alsnog voor het topmodel te gaan.

Zou jij een goudkleurige iPhone overwegen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een gouden iPhone; het zal toch niet, of toch..?
Sluiten