Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 26 augustus 2013
Leestijd: 1 minuut

De iPhone 5S en 5C, up close and personal

Nog twee weken (naar alle waarschijnlijkheid) en we weten alles over de opvolger van de iPhone 5, maar om nou te zeggen dat het spannend wordt, nee. Tim Cook had zich nog zo voorgenomen om Apple’s nieuwe producten geheim te houden tot het tijd was om ze te presenteren, maar met de nieuwe iPhones is dat niet bepaald gelukt.

Na een eerdere reeks vage foto’s was het vandaag pas goed raak. Na een plaatje van een rek vol geassembleerde iPhone 5C’s vanochtend volgde een foto van een mogelijk vierde kleur voor de iPhone 5S en zelfs een HD-filmpje waarin de behuizing van de 5C en 5S pas echt goed te zien zijn, up close and personal.

In het vanavond uitgelekte filmpje is de champagne-goudkleurige behuizing te zien van een iPhone die in weinig verschilt van de iPhone 5. Naast de kleur valt alleen op dat er meer ruimte is voor een flitser. Dat komt overeen met het gerucht dat de iPhone 5S een tweekleurige flitser krijgt. Naast de 5S-behuizing is ook een lichtblauwe behuizing te zien van het budgetmodel dat in geruchten de iPhone 5C genoemd wordt.

Eerder vandaag dook een behuizing op die doet vermoeden dat de iPhone 5S naast wit, zwart en goud ook in een vierde uitvoering komt: antraciet. Boven en onder het donkergrijze metaal is de behuizing afgewerkt met zwart glas.

Een iPhone-behuizing in een vierde kleur; donkergrijs (via CultofMac).

De behuizingen die inmiddels op tientallen plaatjes van verschillende bronnen te zien zijn komen overeen, wat doet vermoeden dat we hier écht te maken hebben met de nieuwe iPhone 5S en 5C. Qua uiterlijk hoeven we op 10 september dus weinig vuurwerk te verwachten, maar geen nood: al het goede lijkt van binnen te zitten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De iPhone 5S en 5C, up close and personal
Sluiten