De iPhone 5S en 5C, up close and personal

Door: Koen van Tongeren - 41 reacties

Nog twee weken (naar alle waarschijnlijkheid) en we weten alles over de opvolger van de iPhone 5, maar om nou te zeggen dat het spannend wordt, nee. Tim Cook had zich nog zo voorgenomen om Apple’s nieuwe producten geheim te houden tot het tijd was om ze te presenteren, maar met de nieuwe iPhones is dat niet bepaald gelukt.

Na een eerdere reeks vage foto’s was het vandaag pas goed raak. Na een plaatje van een rek vol geassembleerde iPhone 5C’s vanochtend volgde een foto van een mogelijk vierde kleur voor de iPhone 5S en zelfs een HD-filmpje waarin de behuizing van de 5C en 5S pas echt goed te zien zijn, up close and personal.

In het vanavond uitgelekte filmpje is de champagne-goudkleurige behuizing te zien van een iPhone die in weinig verschilt van de iPhone 5. Naast de kleur valt alleen op dat er meer ruimte is voor een flitser. Dat komt overeen met het gerucht dat de iPhone 5S een tweekleurige flitser krijgt. Naast de 5S-behuizing is ook een lichtblauwe behuizing te zien van het budgetmodel dat in geruchten de iPhone 5C genoemd wordt.

Eerder vandaag dook een behuizing op die doet vermoeden dat de iPhone 5S naast wit, zwart en goud ook in een vierde uitvoering komt: antraciet. Boven en onder het donkergrijze metaal is de behuizing afgewerkt met zwart glas.

Een iPhone-behuizing in een vierde kleur; donkergrijs (via CultofMac).

De behuizingen die inmiddels op tientallen plaatjes van verschillende bronnen te zien zijn komen overeen, wat doet vermoeden dat we hier écht te maken hebben met de nieuwe iPhone 5S en 5C. Qua uiterlijk hoeven we op 10 september dus weinig vuurwerk te verwachten, maar geen nood: al het goede lijkt van binnen te zitten.

Reacties

41 reacties
 • Profielfoto
  crazylegs

  FAKE!

  De witte iPhone 5 is voorzien van de kenmerkende tekst onder het woord iPhone achterop het device, de 5C en de champagne kleur iPhone 5 (s?) hebben dat niet..

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Jep, dit is fake. De koptelefoon-opening en lightning-connector van de gouden iPhone zijn met een witte stof dichtgemaakt. En wederom ontbreekt de tekst onder het woord ‘iPhone’.

 • Profielfoto
  Morfling

  Voor mij hoef het niet fake te zien, omdat de “de 5C en de champagne kleur iPhone 5 (s?)” als losse behuizing onderdeel te zien was, vergeleken met een “de witte iPhone 5” die al een compleet eindproduct was.

 • Profielfoto
  BartFolkers

  Gek dat ze wel de nieuwe champagne kleur hebben maar niet de nieuwe witte en zwarte (zie je aan de flitser)…..

 • Profielfoto
  Morfling

  *Correctie: Voor mij hoef het niet fake te zijn

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Dit is nep.

 • Profielfoto
  Morfling

  Vergeet niet dat fabrikanten van iPhone accessoires van te voren eventueel pre-production behuizingen kregen, zodat zij alvast kunnen voorbereiden met het ontwerpen van nieuwe accessoires. Wie weet had iemand het rond laten slingeren en iemand anders daarmee deze video had gemaakt.

  Dat de tekst er niet op staat bij deze sneak preview, hoef het niet gelijk als fake bestempelt te worden imo.

  We komen het allemaal wel achter tijdens de Keynote.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Opvallend is dat je in de video nooit de voorkant (homeknop) te zien krijgt.
  Terwijl het wel een complete telefoon lijkt, maar er nog geen componenten in aanwezig zijn.

  Dus het kan evengoed iemand zijn die een iPhone 5 behuizing in een ander kleurtje heeft gespoten.

  Ach ja, we gaan het allemaal zien binnenkort. Overigens betere aandacht kan Apple zich niet wensen op deze manier. De hele wereld is op jacht naar geruchten over ”de nieuwe iPhone”.

 • Profielfoto
  Morfling

  Idd. Bal begint al te rollen paar weken voor de Keynote. Slimme zet elk jaar voor de Keynote.

 • Profielfoto
  Targaryen

  Die donkergrijze lijkt me wel wat. Mijn huidige, zwarte iPhone 5 vind ik heel strak maar ben nog meer te vinden voor iets dat gewoon grijs is zoals de MacBook.

 • Profielfoto
  INCTRL

  Vergeet niet dat fabrikanten van iPhone accessoires van te voren eventueel pre-production behuizingen kregen, zodat zij alvast kunnen voorbereiden met het ontwerpen van nieuwe accessoires. Wie weet had iemand het rond laten slingeren en iemand anders daarmee deze video had gemaakt.

  Dat de tekst er niet op staat bij deze sneak preview, hoef het niet gelijk als fake bestempelt te worden imo.

  We komen het allemaal wel achter tijdens de Keynote.

  Hoe kom jij bij de onzin dat Apple aan 3rd party onderdelen van een iPhone levert voordat deze uberhaupt is aangekondigd?

  Net zoals die hoesjes met links en rechts een camera omdat de nieuwe iPhone een 3d camera zouden krijgen zeker? LOL Die zag je toen ook in 300 miljoen filmpjes en foto’s voordat de iPhone 5 uitkwam.

  check: http://www.imore.com/alleged-iphone-5-case-leaks

  Inclusief de ‘exclusieve foto’s’ van de nieuwe camera’s (lol) erbij. Lachwekkend hè, met de kennis van nu?

  Gaap.

 • Profielfoto
  Morfling

  Omdat ik zelf in de IT fabrikage wereld zit.

 • Profielfoto
  Ewoud Koremans

  Laat maar komen!!

 • Profielfoto
  INCTRL

  Omdat ik zelf in de IT fabrikage wereld zit.

  Leuk voor je dat je zelf bij de IT fabricage wereld zit.

  Vertel mij eens waarom Apple verantwoording moet afleggen aan 3rd party fabrikanten?

  Antwoord: dat moeten ze dus niet, integendeel zij haten deze markt het voegt niets voor hun toe integendeel het zijn zelfs concurrenten die goedkopere producten maken waar Apple zelf geen garantie voor geeft.

  Dus waarom zou Apple, Apple productonderdelen aan deze partij uitleveren voordat een product überhaupt op de markt is? Leg jij mij dit nu eens uit want dat kan ik zelf even niet bedenken.

  Ga jij hier maar eens goed over nadenken meneer de IT fabricage wereld medewerker ik ben erg benieuwd naar je antwoord.

 • Profielfoto
  LucM

  @ INCTRL, het kan een slimme marketingtruc zijn.. Moet je is kijken wat voor publiciteit je bereikt met letterlijk minimale inzet. Ik zeg niet dat Apple dat doet, maar het is een slimme manier om de 5C en de 5S te hypen voor de daadwerkelijke keynote.

  Daarnaast krijgen, voor zover ik mij ooit heb laten vertellen, vertrouwde fabrikanten voor accessoires inderdaad een dummy om te zorgen dat er gecertificeerde accessoires op de markt zijn als de nieuwe iPhone gelanceerd wordt. Dat klinkt ook niet meer dan logisch, alleen al om het logistieke proces soepel te laten verlopen. Dan hoeft er maar één werknemer te zijn die zo’n dummy in zijn broekzak schuift en voilà.

  Dus dan is het ook een stuk logischer dat er geen componenten geïnstalleerd zijn en er geen keurmerken en andere juridische informatie op de iPhones staan.

 • Profielfoto
  bzguy

  Wat er nu ook van aan is of niet, elke (gratis) reclame, of het nou positief of negatief is, is reclame, en DAT is voor elk bedrijf een onbetaalbaar cadeau !

  Zolang men over je product(en) spreekt, zij het positief of negatief, dan ben je erg goed bezig:) !

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Is dat niet… de iPhone Playmobil?

 • Profielfoto
  Apple Focus

  Leuk dat we weer weten wat ze gaan aankondigen…….Zucht

 • Profielfoto
  bartvdv

  @LucM, bzguy:

  …het kan een slimme marketingtruc zijn…

  Zolang men over je product(en) spreekt, zij het positief of negatief, dan ben je erg goed bezig.

  Zo’n marketing werkt alleen als je achteraf de verwachtingen van het publiek kan inlossen. Anders is het een dikke ‘fail’ en laat iedereen je product links liggen. Maar het zal wel geen marketingtruc zijn. Apple maakt gebruik van verrassing via keynotes. Bouwt liever spanning en verwachtingen op.

 • Profielfoto
  Roko

  Mocht er een goudkleurige iPhone komen dan lijkt het mij logischer dat de witte dan een zilveren iPhone genoemd gaat worden. Dat past qua marketing beter bij elkaar als een soort high-end modellen, terwijl de plastic versies pret kleurtjes krijgen en daarmee benadrukken dat het om low-end modellen gaat

 • Profielfoto
  ajseesink

  Is iemand ook opgevallen dat in het filmpje:
  – op 1:06 de gaatjes van de gouden “iphone” dicht zitten
  – op 1:24 je door de “flitser” van de blauwe “iphone” kan kijken. Je ziet ineens de rand van onderste “Iphone” er doorheen.

 • Profielfoto
  Morfling

  Beste INCTRL, hoe kom je erbij dat ik zei dat Apple verantwoording moet afleggen aan 3rd party fabrikanten? Lees de comment van LucM, die snap het tenminste.

  Mijn opmerking op jouw post was dat deze behuizing niet fake HOEF te zijn omdat er geen Apple tekst op de behuizing zat. Moet je eens voorstellen dat Apple pas de nieuwe iPhone of onderdelen daarvan naar “betrouwbare” 3rd party fabrikanten sturen op de dag of de dag na de Keynote. Hoelang moeten wij als veeleisende consumenten op onze “non Apple” covers wachten of op andere accessoires waar die fabrikanten minder aan verdient vergeleken Apple’s officiële (duurdere) accessoires om dat wij als consumenten niet de volle pond willen betalen?

  Wij krijgen ook op ons werk weleens complete non tekst mockup producten geleverd van fabrikanten om te testen zonder merk, model, serie nummer, CE, TUV, WEEE, Grüne Punkt, fabricage origin etc. Dit is gewoon heel gebruikelijk en het hoef niet te betekenen dat de mockup wat wij krijgen ook als eindproduct word verkocht. Soms worden mockup’s na het testen weleens helemaal uitgefaseerd omdat er al een mark 2 bv ontworpen was die compleet anders uitziet en beter was dan wat wij in het eerste plaats had getest.

  Hoop dat je mijn “goed over nadenken” antwoord begrijpt. Het wil niet zeggen dat ik oneens met jouw ben, want ik zie ook zoveel BS foto’s op Internet waar ze zeggen dat het zogenaamd de nieuwe iPhone is waar ik ook gelijk denk dat het fake is.

 • Profielfoto
  INCTRL

  Beste INCTRL, hoe kom je erbij dat ik zei dat Apple verantwoording moet afleggen aan 3rd party fabrikanten?

  Daar kom ik niet bij, dat moeten ze nu juist niet en dat probeerde ik te benadrukken.

  Hoelang moeten wij als veeleisende consumenten op onze “non Apple” covers wachten of op andere accessoires waar die fabrikanten minder aan verdient vergeleken Apple’s officiële (duurdere) accessoires om dat wij als consumenten niet de volle pond willen betalen?

  Met deze vraag laat je weer merken dat je het nog steeds niet snapt. Apple heeft niets met non Apple covers te maken, en nu doe jij opnieuw ALSOF Apple verantwoording moet afleggen aan deze 3th parties. Veeleisende consumenten kopen bij Apple en niet de rommel van andere partijen die iets na proberen te maken voor een Apple product.

  Wij krijgen ook op ons werk weleens complete non tekst mockup producten geleverd van fabrikanten om te testen zonder merk, model, serie nummer, CE, TUV, WEEE, Grüne Punkt, fabricage origin etc.

  Ik wil best geloven dat jij op je werk dit soort producten ontvangt maar niet van Apple. En daar gaat het hier specifiek wel om.

 • Profielfoto
  Morfling

  Kijk een op http://store.apple.com/nl/iphone/iphone-accessories/cases#!. Je ziet hier dat heel veel fabrikanten accessoires verkoopt voor de iPhone. Ze kunnen moeilijk pas nieuwe cases ontwerpen op de dag of na de Keynote op 10 September.

 • Profielfoto
  Morfling

  Dus mijn conclusie is dat ik het niet uitsluit dat ze het niet doen. Logisch is het wel als je kijk naar een standaard Procurement, R&D, Manufacture en Supply Chain doorloop tijd. Maar ja, we kunnen niet in de keuken kijken van Apple.

 • Profielfoto
  JohnHenry

  Nou die mensen die dachten dat de 5C fake was krabben zich nu toch wel flink achter de oren.

 • Profielfoto
  Morfling

  Ik hoop dat de eventuele “5C” gunstig geprijsd is dat werkgevers het in hun zakentelefoon portfolio stoppen.

  Helaas loop ik nog steeds rond met mijn prive iPhone 5 en een cheapo HTC Android.

 • Profielfoto
  ---

  Sorry dat ik het zeg, maar wat een puberale en domme reacties weer. Hoezo is dit fake? Altijd vlak voor een aankondig is alles fake wat er lekt.. En des te vaker bleek het toch echt waar te zijn (denk aan de iPhone 4). Dat dit slechts een achterkant is zonder letters wil niet zeggen dat het nep is. Wat hier al eerder is verteld. Hoesje fabrikanten krijgen de onderdelen eerder. Nee daar hebben ze geen werkende iPhone 5s voor nodig.

 • Profielfoto
  dimelot

  Waarom is de vorm van de flitser anders bij de champagnekleuring iPhone? Zou dit de dualflash zijn?

 • Profielfoto
  INCTRL

  Kijk een op http://store.apple.com/nl/iphone/iphone-accessories/cases#!. Je ziet hier dat heel veel fabrikanten accessoires verkoopt voor de iPhone. Ze kunnen moeilijk pas nieuwe cases ontwerpen op de dag of na de Keynote op 10 September.

  Ik heb nooit ontkent dat fabrikanten accessoires verkopen voor de iPhone.

  Waarom is het in godsnaam ‘moeilijk’ om na de keynote van 10 September nieuwe cases te ontwerpen? Voor de 100e keer ondertussen, want je schijnt het echt nog steeds niet te begrijpen: Apple hoeft geen verantwoording aan die accessoires knutselaars af te leggen.

  Waarom zou Apple VOOR de release van de nieuwe iPhone onderdelen of ontwerpsheets aan deze 3th party knutselaars moeten overhandigen? Waarom? Geef nu eens antwoord op deze vraag die ik nu al 13 x aan je gesteld hebt ondertussen.

  Omdat JIJ het anders ‘moeilijk’ vind worden? Lachwekkend. Daar ligt Apple dus geen seconde wakker van en verkoopt in de tussen tijd gewoon hun eigen genuine accessoires voor hun iPhone.

 • Profielfoto
  Morfling

  Dat had ik 3 keer uitlegt boven als je goed lees. Jij heb het de hele tijd over “Apple hoef geen”. Ik heb de hele tijd over dat” Apple zou kunnen doen” als je kijk naar een doorsnee IT fabrikant waar ik het uit ervaring spreek en daarbij mijn mening op baseert.

  Soortgelijke voorbeelden kan je geven van vroegere Keynote’s waar sommige iOS game designers of corperate firms hun iOS apps van te voren voor de release van de Keynote al konden ontwerpen, zodat Apple die kon laten zien tijdens de Keynote wat je allemaal met de nieuwe iPhone / iOS kon doen.

  Samengevat, het kost gewoon TIJD om met een nieuwe product te komen. Daarom vind ik dat het logisch is dat Apple heel kieskeurig zou kunnen zijn met het kiezen van bepaalde fabrikanten, zodat zij alvast kunnen beginnen met het ontwerpen van nieuwe covers, waar wij het dus over hebben in deze topic. Dat iemand bv. op eens een sample weg had genomen er daar een Youtube sneak preview had gemaakt zou ook best kunnen. Niks is water dicht tenzij je Apple heet en af en toe strategisch bepaalde dingen lekt voor de hype. Het zou kunnen zijn dat Apple zelf die filmpje in elkaar had geknutseld met iMovie, who knows!

  Voor IT producten in het algemeen komen er bv nog allerlei veiligheids/mileau etc. voorschriften bij, waar goedkeuring gegeven moet worden voordat je überhaupt het nieuwe product op een markt mag afzetten. Om dat allemaal te krijgen moet je ook je eindproduct opsturen voor goedkeuring naar instanties zoals TÜV NORD Group (voor een voorbeeld dichterbij huis). Dus weer allemaal tijd tijd en tijd. Dit alleen kost soms al 2 maanden doorloop tijd.

  Jij moet uiteindelijk niet zo druk maken. Wacht gewoon lekker af op de Keynote en ga genieten of Apple ons allemaal in de maling had genomen, of dat de bovenstaande filmpje inderdaad het uiteindelijke design is geworden en dus gewoon bijna hetzelfde situatie is geworden al de iPhone 4 Keynote.

  Hoe dan ook, ik vermaak me wel wat je allemaal te zien krijg op het Internet vlak voor de Keynote. Het maak de Keynote alleen maar spannender voor ons als Apple fans en voor mij in het bijzonder met die Champagne versie:)

  BTW, Apple heeft allemaal een bumper voor de iPhone 4 als ik me niet vergist. Als je geen bumper wil, kom je terecht bij de andere merken wat je kan vinden in de Apple Store die allemaal covers en hoesjes hebben in hun portfolio. Dan komen wij weer terug op mijn originele post waarom ik het logisch vond dat zij non tekst behuizing konden krijgen van Apple voor de Keynote.

 • Profielfoto
  Morfling

  *correct: BTW, Apple heeft alleen maar een bumper voor de iPhone 4

 • Profielfoto
  ---

  Laat Incrtl nou maar. Als je zo naïef bent.

 • Profielfoto
  Morfling

  Ik wil het hierbij ook laten rusten. Ik respecteer zijn standpunt, dus laten we gewoon afwachten op de Keynote:)

 • Profielfoto
  INCTRL

  @Morfling:

  Stupide vergelijking kom je nu mee aan om je ‘gelijk’ aan te tonen. Een game die gemaakt wordt voor Apple iOs is een samenwerking. Apple heeft in dit geval dus wel verantwoording af te leggen aan designers van games die VOOR Apple iOs gemaakt worden. De toegevoegde waar voor Apple in deze is dat dat een product/ software aantrekkelijker wordt omdat er een bepaald spel voor ontworpen is.

  Voor de 20e keer ondertussen: Accessoires maakt Apple zelf (dus jouw “Tijd” argument is nu al ondertussen 20x van de tafel geveegd maar het dringt helaas nog steeds niet door), Apple heeft hier niemandvoor nodig, en vooral niet om cases te maken.

  Dus er is geen enkele reden voor Apple om VOOR een release van een nieuw model iPhone onderdelen uit te leveren. Al helemaal niet omdat Apple zelf niet wil dat er specificaties uitlekken voor een keynote…denk jij nu werkelijk dat Apple zo naïef is als zij aan 3th party fabrikanten VOOR een keynote onderdelen gaan uitleveren, die dan ook nog een concurrerende producten voor Apple gaan maken er niets van uitlekt op het internet?

  Testen mbt milieu en veiligheid etc etc heeft niets met een case te maken van 3th party. Je kan niet gaan stellen: Apple geeft onderdelen vrij van hun nieuw model iPhone aan hun concurrenten van case makers OMDAT er toch getest moet worden op milieu en veiligheidsaspecten. Dit is onzin van de bovenste plank. Ik zal het je nog sterker vertellen: Apple geeft zelfs NA de release van een nieuw model iPhone niets vrij aan case knutselaars uit Taiwan. Deze knutselaars kopen dan gewoon de producten in de Apple store en gaan er dan mee aan de slag.

  Ik maak mij voor de rest niet druk, ik vind het alleen zo jammer dat je zo star bent in heel dit verhaal. Je blijft maar in de zelf verzonnen mythe hangen dat Apple afhankelijk is van 3th party case makers.

 • Profielfoto
  INCTRL

  BTW, Apple heeft allemaal een bumper voor de iPhone 4 als ik me niet vergist. Als je geen bumper wil, kom je terecht bij de andere merken wat je kan vinden in de Apple Store die allemaal covers en hoesjes hebben in hun portfolio. Dan komen wij weer terug op mijn originele post waarom ik het logisch vond dat zij non tekst behuizing konden krijgen van Apple voor de Keynote.

  Die bumper werd 6 weken na de release van de iPhone 4 gratis uitgedeeld via een iOs app.

  “als je geen bumper wil” ….Dan kon je nog steeds uit bij Apple producten want cases werden vanaf dag 1 al door Apple uitgeleverd. En via die “bumper app” van Apple had je de keuze uit 7 verschillende gratis cases naast de bekende ‘bumper’ case.

  Hier even een reminder voor je:

  http://www.ilounge.com/assets/images/backstage_iphone4freecases/1.jpg

  En nu ga je een draai maken van 3th party case makers naar genuine Apple case makers?

  Laat maar, ik vrees dat de common sense nooit meer bij jou doordringt in heel dit verhaal.

 • Profielfoto
  Morfling

  Nou INCTRL, I rest my case. Volgens mij werk je voor Apple omdat je alles ziet wat er in hun keuken afspeelt. Dus doe jij maar jouw ding en ik de mijne omdat je vind dat ik onzin aan het babbelen ben:smile:

 • Profielfoto
  INCTRL

  Oh ja natuurlijk nu werk ik opeens bij Apple omdat ik in 6 verhalen aan jou duidelijk moet maken dat Apple

  GEEN V.E.R.A.N.T.W.O.O.R.D.I.N.G hoeft af te leggen aan 3th parry concurrenten die cases maken voor de Apple iPhone.

  ROFLOL.

  Sommigen mensen begrijpen dit al na het lezen van bovenstaande zin, bij jou duurt het helaas iets….ehh (veel) langer.

  i rest my case.

 • Profielfoto
  Morfling
 • Profielfoto
  INCTRL
 • Profielfoto
  jellepetje

  incrtl, Gast chill iedereen loopt hier vet opgefokt te doen hahah