Casio is klaar voor de smartwatch-markt

Door: Raymon Mens - 27 reacties

Apple CEO Tim Cook loopt al enige tijd te verkondigen dat de pols een ‘area of great interest is’. In combinatie met naamregistraties en nieuw personeel is het vrijwel zeker dat die iWatch er komt. Ook de concurrentie heeft niet stilgezeten. Pebble en Sony hebben al slimme horloges op de markt gebracht, ook Casio is er klaar voor.

“Ineens heeft iedere fabrikant de pols ontdekt” stelt Kazuo Kashio, de 84-jarige CEO van Casio, in een interview met The New York Times. De ferme taal van de topman zal ongetwijfeld aankomen bij onder andere Apple en Samsung. Kashio stelt dat Casio goed voorbereid is op de smartwatch-markt. Velen zullen het bedrijf vooral van de rekenmachine’s kennen, toch maakt het Japanse elektronicabedrijf ook al enige tijd Bluetooth-horloges.

Casio G-Shock Bluetooth watch
De Casio G-Shock Bluetooth Watch.

Ze zien er misschien een beetje onhandig en nerderig uit, maar toch is Casio al enige tijd behoorlijk succesvol met zijn G-Shock horloges. Deze Casio-modellen worden door middel van Bluetooth aan de smartphone gekoppeld en kunnen een alert laten zien als een e-mail of bericht ontvangen wordt.

Fabrikanten als Samsung en Sony pakken het minder conservatief aan. Sony heeft al een lijn smartwatches, Samsung gaat zijn ‘Galaxy Gear’ smartwatch in september aankondigen. De markt voor ‘slimme’ horloges is geschapen door Pebble, een succesvol Kickstarter-project. De Nike+ FuelBand en Fitbit-bandjes richten zich op een ander doel dan het horloge, ook deze gadgets worden steeds beter verkocht. Ondanks werd bekend dat de Nike FuelBand voorman een carrièresprong naar Apple heeft gemaakt.

De Nike-Fuelband en Fitbit bedienen een andere kant van de polsbandjes-markt.
De Nike-Fuelband en Fitbit bedienen een andere kant van de polsbandjes-markt.

Terwijl we wachten op de iWatch die naar verluidt in 2014 op de markt zal komen, vragen we ons af; Kan het relatief oude en conservatieve Casio een competitieve speler in de smartwatch-markt worden of hoeft Apple zich nergens zorgen over te maken?

Reacties

27 reacties
 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Ik vind het er niet echt ‘smart’ uitzien…

 • Profielfoto
  Anon Ymous

  Casio… Heb ik nog een rekenmachine van

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Prul

 • Profielfoto
  Apple Focus

  Die advertentie onder de reacties maakt dit artikel helemaal af hahaha

 • Profielfoto
  bartvdv

  De Samsung Smarwatch ziet er erg vernieuwend uit. Je kan er in ieder geval niet van zeggen dat hij gekopieerd is van Apple.

 • Profielfoto
  RuudBerg

  die smartwatches gaan er heel snel heel anders uit zien. Casio is echt oldschool

 • Profielfoto
  klaasb

  Jammer Kashio, als je nu geen innovatie toont en met iets beters komt dan een horloge dat al jaren hetzelfde trucje toont, gaat je horloge divisie binnenkort ‘the way of the dodo’.
  En nee, van een blue-tooth ben ik niet onder de indruk.

  Maar ja, ik snap de hele rage rondom het horloge sowieso niet. De laatste keer dat ik een zo’n kreng droeg is misschien 25 jaar geleden. Zit gewoon klote zo’n ding om je pols. Dus borg ik ze op in mijn broekzak. Om er dan later achter te komen dat horloge en broek samen in de wasmachine zaten.

 • Profielfoto
  r2l

  Op Kickstarter is momenteel ook een campagne voor een smartwatch gaande met een veel belovende functie, nml kunnen bellen, terwijl je telefoon in je broek / tas kan blijven. Hij heet de Hotwatch. http://www.kickstarter.com/projects/hotsmartwatch/hot-watch-complete-smart-watch-w-revolutionary-pri-0

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Zo’n bedrijf als Casio heeft gewoon 20 jaar op hun reet gezeten. Ze hadden de hele markt van smartwatches al in bezit kunnen hebben. Het is notabene Nike die aan komt met Fuel Band etc. terwijl Casio dat zou moeten doen.

 • Profielfoto
  Jurien73

  De CooKoo smart watch is ook mooi

 • Profielfoto
  Hypertallih

  Op Kickstarter is momenteel ook een campagne voor een smartwatch gaande met een veel belovende functie, nml kunnen bellen, terwijl je telefoon in je broek / tas kan blijven. Hij heet de Hotwatch. http://www.kickstarter.com/projects/hotsmartwatch/hot-watch-complete-smart-watch-w-revolutionary-pri-0

  Haha, rare naam hebben zij verzonnen met hun HOT. maar ik hoef die niet te hebben ik koop gewoon de SmartWatch 2 van Sony.

 • Profielfoto
  Brains

  Casio’s G-shock horloges zijn onverwoestbaar. Zelf totaal g-shock freak en draag er één die solar-powered is en altijd goed loopt door de multiband technologie. De bleutooth Casio ook al gehad, maar doorverkocht MEDE omdat mn iphone 5 veel te snel leeg loopt als bleutooth gehele dag aanstaat. Bleutooth Casio werkt perfect!!!

 • Profielfoto
  demandiebakt

  als apple ooit zulk robuust spul als casio gaat maken zou dat heel wat zijn! en G shock horloges zijn echt sterk! ik zie ze overal ter wereld om polsen van mensen die echt fysieke dingen doen! dus grappig dat het “nerderig” wordt genoemd, want alle nerds die ik ken lopen juist met van die horloges die enkel onder overhemden heel blijven:D mijn G shock gaat al jaren mee, en ik heb al zeker 100 overals versleten terwijl m’n horloge het nog steeds overleefd zonder m ooit te hebben opgeladen!

  (en @ stevejobs : Wil je wel smartwatches maken is de vraag? ik denk dat Casio horloges maakt, en goed ook! de prijs kwaliteit is nagenoeg ongeëvenaard en er zijn heel erg veel mensen die totaal geen behoefte hebben aan een iphone om hun pols als ze er al een in hun broekzak hebben of zo narcistisch zijn dat ze iedere tien seconden hun Facebook berichtjes moeten bekijken)

 • Profielfoto
  ocramarco

  De ferme taal van de topman zal ongetwijfeld aankomen bij onder andere Apple en Samsung. Kashio stelt dat Casio goed voorbereid is op de smartwatch-markt.

  Ach we vergeten voor het gemak dat samsung in 2009 een smart watch had (s9110) helaas niet aangeslagen op dat moment maar zeg niet dat iedereen nu ineen een smartwatch gaat maken.

 • Profielfoto
  StarDesign

  Achja, dat is al een hele tijd al aangekondigd. Wil liever andere iphone’s. Eentje die wat langer met zijn batterij omgaat.

 • Profielfoto
  polansky

  Zonder oortjes kun je straks ieder gesprek van A tot Z horen.
  Verschrikkelijk. Moet er niet aan denken al dat onneuzele gekakel waar je bent en of je nu het pleepapier bij de AH moet halen of bij de Jumbo…

  Smartwatches zullen even een hype zijn, maar zullen dat ongetwijfeld niet blijven, net als in de jaren 80 van de vorige eeuw toen iedereen ineens met een digitaal horloge liep… en moet je nu eens zien…

  Een modeartikel is zo’n kek horloge totdat het nieuwtje er vanaf is…

 • Profielfoto
  Sjurkie

  Als die smartwatches… kom maar gewoon met een fatsoenlijke variant op de Pipboy 3000:razz:

 • Profielfoto
  Planetearth

  Naast je iphone in je broekzak. Een iMac voor op je bureau. Een apple TV voor op de bank, ben ik voorlopig wel bij met alles.

  Maar goed, een IWatch voor om de pols.
  Is natuurlijk wel een innovatie.
  Een goede smartwatch stijgt natuurlijk ver boven Casio uit.
  Nu nog een Google Glass erbij dan kan ook nog snel even me mail checken terwijl ik een appje binnenkrijg op me pols:-)

 • Profielfoto
  jesper211232

  net als in de jaren 80 van de vorige eeuw toen iedereen ineens met een digitaal horloge liep… en moet je nu eens zien…

  ER zijn anders nog genoeg mensen met een digitaal horloge, waaronder ik zelf (G-shock)

 • Profielfoto
  Anon Ymous

  Samsung kan die galaxy gear dus niet kopieëren dus dat wordt uberscheit in het kwadraat gemengt met gesmolten plastic

 • Profielfoto
  ldb

  Met meer spelers op de markt zal Apple met echt iets revolutionairs moeten komen. Ik denk dat de smartwatch eindelijk ‘smart’ gaat worden…

 • Profielfoto
  Gezellig

  De iWatch wordt vast net zo succesvol als de Apple bluetooth headset.

 • Profielfoto
  Needler

  Nokia N95 -> iPhone

  Casio G-Shock Bluetooth Watch > ???

 • Profielfoto
  murdock1

  Samsung stelt haar watch deze avond voor,ik ben benieuwd. ik vind samsung een goed merk.

 • Profielfoto
  murdock1

  apple kende zal het wel terug veel beperkingen hebben, dat is met de iphone en ipad ook zo,ik mis sommige dingen die ze bij android wel kunnen,zoals een micro sd kaart enzzz.

 • Profielfoto
  sonthuy

  De ferme taal van de topman zal ongetwijfeld aankomen bij onder andere Apple en Samsung. Kashio stelt dat Casio goed voorbereid is op de smartwatch-markt. nâng mũi s line 3d Velen zullen het nang mui an toan o dau bedrijf vooral van de rekenmachine’s kennen, toch maakt het Japanse elektronicabedrijf ook al enige tijd Bluetooth-horloges.

 • Profielfoto
  sonthuy

  De ferme taal van de topman zal ongetwijfeld aankomen bij onder andere Apple en Samsung. Kashio stelt dat Casio goed voorbereid is op de smartwatch-markt. nâng mũi s line 3d Velen zullen het nang mui an toan o dau bedrijf vooral van de rekenmachine’s kennen, toch maakt het Japanse elektronicabedrijf ook al enige tijd Bluetooth-horloges.