Bloomberg: Retina iPad mini dit najaar

Door: Raymon Mens - 19 reacties

Er zijn de afgelopen weken nogal wat tegenstrijdige geruchten voorbij gekomen over de nieuwe iPad mini. Zou deze nu wel of geen Retina scherm krijgen? Bronnen van Bloomberg melden vandaag dat de nieuwe iPad mini wel degelijk een Retina-scherm zal hebben en dit najaar te koop zal zijn.

In navolging van de presentatie van de nieuwe iPhone op 10 september zal Apple volgens het Amerikaanse nieuwsnetwerk later de gehele iPad-lineup een update geven, precies op tijd voor de feestdagen. Een heleboel consumenten zullen iets kleins met een Retina-scherm in de schoen of onder de kerstboom wel zien zitten.

Gelekte foto's van het vermeende nieuwe ontwerp van de 'grote' iPad.
Gelekte foto’s van het vermeende nieuwe ontwerp van de ‘grote’ iPad.

Naast een iPad mini met Retina-scherm staat ook een refresh van de ‘grote’ iPad op het programma. Verwacht wordt dat deze een geheel nieuw ontwerp, geïnspireerd op de iPad mini, krijgt. Tijdens een geheime bijeenkomst beloofde Apple CEO Tim Cook al een flinke hoeveelheid nieuwe producten. De iPad mini met Retina-display is daar ongetwijfeld onderdeel van.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  Hypertallih

  Retina hmm… De iPad mini zal ik niet nemen maar zeker wel de iPad 5 ben een echte fan van de iPad serie sinds iPad 2;)

 • Profielfoto
  Mcegbert

  Stoer! Mijn meiden 5 en 6 zullen er wel blij van worden. Mini is nog net lekker te doen. VoiceOver op een grote iPad wordt wat onoverzichtelijk, vooral als je dagelijks een 5 vast houd. maar moest ik kiezen tussen de nieuwe iPad mini met een gewoon of retina scherm, dan werd het de laatste.
  Ook al zie ik het niet, het heeft wel wat;)

 • Profielfoto
  MEEUW

  Waarom worden er steeds vaker berichten domweg verwijderd?
  Zet reacties dan gewoon uit….

 • Profielfoto
  Hypertallih

  Waarom worden er steeds vaker berichten domweg verwijderd?
  Zet reacties dan gewoon uit….

  klopt.

 • Profielfoto
  Anon Ymous

  Vraag ‘m voor sinterklaas!!!

 • Profielfoto
  bartvdv

  Oh ! En wat stond er dan geschreven ?

 • Profielfoto
  Renroelandt

  Ik wacht de iPad Mini gezellig af.

 • Profielfoto
  MEEUW

  @bartvdv , als ik het herhaal zal het weer verwijderd worden denk ik ;).
  Maar ging om de breaking news op de iphone app met push bericht:)

 • Profielfoto
  Renroelandt

  Maar als de iPad Mini der verwachting met Retina zal komen moet de processor toch ook omhoog of vergis ik mij? Bij de eerste grote Retina iPad moest de processor toch ook zwaarder. Al ben ik uiterst tevreden over mijn kleine vriend. Nog steeds duidelijk, en eigenlijk handiger op de bank achter de tv of op een terras ipv de grote iPad.

 • Profielfoto
  1984

  Apple moest haast wel
  De nieuwe Nexus 7 heeft een Full HD zeveninchdisplay (1.920 x 1.200 pixels) met een beeldverhouding van 16:10. Dat is een flinke opdoffer voor de iPad Mini, met zijn beeldresolutie van 1.024 x 768 pixels, maar de kleine Apple-tablet heeft een iets groter scherm dan de Nexus 7 (7,9 inch).
  Conclusie
  Als we het zo op papier bekijken, heeft de nieuwe Google Nexus 7 op vrijwel alle fronten een flinke voorsprong. Maar specificaties alleen vertellen niet het hele verhaal. Eerst willen we de Nexus 7 grondig testen voordat we een definitief oordeel vellen. Apple zal bovendien binnenkort met een nieuwe kleine iPad op de proppen komen, al is het moeilijk te voorspellen wanneer dit zal gebeuren
  http://www.pcmweb.nl/nieuws/nieuwe-nexus-7-vs-ipad-mini.html

 • Profielfoto
  1984

  Waarom worden er steeds vaker berichten domweg verwijderd?
  Zet reacties dan gewoon uit….

  klopt.

  Valt mij ook op

 • Profielfoto
  Hypertallih

  @bartvdv , als ik het herhaal zal het weer verwijderd worden denk ik;) .
  Maar ging om de breaking news op de iphone app met push bericht:)

  En ik postte onzin comment en die werd ook verwijderd vanwege quote xD.

 • Profielfoto
  Max_G

  @ 1984

  Ja, en naast de Nexus 7 is er ook een interessante ‘phablet’, de Huawei Ascend Mate. 6.1″ scherm en met GPS, i.t.t. de ‘gewone’ iPad Mini. En je kunt ermee bellen natuurlijk! Met abo kost-ie omgerekend zo’n €300,- Helaas geen iOS echter…

 • Profielfoto
  Steef Ams

  Ja, die berichten die verdwijnen, er lijkt niet veel in te veranderen. Het vond ook al plaats in het volgende artikel:
  http://www.onemorething.nl/2013/08/oops-selfies-van-iphone-dief-gaan-viraal/
  Hier is zelfs heel het artikel aangepast, inclusief de titel, doch de oorspronkelijke titel is nog zichtbaar in de url. Dit alles vond plaats na nogal kritische, doch volledige terechte posts, als reactie op dit artikel, welke natuurlijk stilzwijgend werden verwijderd, zonder dat de posters ervan op de hoogte werden gesteld, zonder opgaaf van reden, enz.

  Ook bij het volgende artikel werden posts verwijderd:
  http://www.onemorething.nl/2013/08/obama-spreekt-veto-uit-over-iphone-ban/
  De ingreep hier was niet zo heftig als bij bovenstaand artikel, maar toch.

  Ik heb over bovenstaande twee voorvallen contact gezocht met de OMT redactie. Alleen op het onderste voorval werd gereageerd met dat er een nieuwe mod is die nog niet van alle regels op de hoogte was. Maar op het volledige herschrijven van het eerst genoemde artikel en het voorstel mijnerzijds om er dan in ieder geval melding van te maken, in het artikel zelf, door er bijvoorbeeld onder een edit-kopje aan toe te voegen waarin de veranderingen omschreven worden en de reden hiervoor. En op de plaats van de verwijderde berichten een bericht dat er berichten verwijderd zijn en de reden waarom.

  Het dreigt hier op OMT richting een vorm van censuur te gaan die we allemaal juist niet willen.

  Misschien maar eens een topic openen waarin we alle plaatsen waarop dit plaatsvindt kunnen verzamelen, hoe onbenullig de aanpassingen ook zijn, om zo in ieder geval een overzicht te krijgen en de OMT-redactie te kunnen blijven aanspreken op hun gedrag.
  Het is zo van belang, mede voor de betrouwbaarheid van de site, maar ook voor heel de journalistieke mentaliteit op het internet. Moet je nagaan hoe de stagiair Raymond nu met dit soort zaken op deze manier leert omgaan, een mooie toekomst is er voor hem weggelegd op het internet, mede door het stilzwijgend herschrijven van zijn artikelen zonder daar melding van te maken. Het schept een bepaalde mentaliteit, eentje waarin iemand niet meer een verantwoordelijkheid durft te nemen, schuld op zich durft te nemen, en zodra dit gebeurt, al is het nu nog maar een vulgaire vorm, dan zal deze persoon ook geen Schuld meer op zich durven nemen in eigenlijke zin, en stopt zijn persoonlijke ontwikkeling, en daardoor een deel van de ontwikkeling van de wereld (een Heidegger interpretatie).

  Ik wee niet veel van journelastiek, maar is het niet te vergelijken met plagiaat in de wetenschap? Dan zou de stagiair onder andere een jaar uitgesloten moet worden van onderwijs, en nog andere gevolgen (welke weet ik zo even niet precies) ondervinden van zijn acties hier en van wat hij hier leert en hem hier geleerd wordt en wat hier toegestaan (en gedoogd) wordt.

  Verder doet het me aan acties veel ellendige regiemes denken, inclusief onze eigen Nederlandse staat. Maar ‘we’ doen nu in ieder geval wel pogingen om het amders te doen, of scheppen die schijn, wie zal het zeggen. Dit lijkt echter nog niet geheel doorgedrongen te zijn in de OMT-redactie, daar lijkt de ontwikkeling de andere kant op te gaan, een kant die ik niet met vertrouwen tegemoet zie.

 • Profielfoto
  bartvdv

  Jullie gaan OMT toch niet beschuldigen van journalistieke hoogstandjes !? Artikels her en der verzamelen en herschrijven is geen kunst. Vaak ontbreekt zelfs een bronvermelding (zoals Steef ook al is opgevallen).

 • Profielfoto
  MEEUW

  @Steef Ams, wat mooi omschreven :).(ja ik zei iets positiefs)

  De 2 artikelen waren maar een voorbeeld maar er zijn nog tal van andere voorbeelden.
  Overigens is dit allemaal gaande na de update van otm.

  Maar belangrijkste vind ik niet de censuur van otm, maar dat wij als bezoekers meedenken, betere kwaliteit verwachten en feedback geven.

  Een klant die terug kom met een klacht heb je meer aan dan een klant die niet meer terug komt.(of nooit meer komt)

  Maar dat lijkt OTM redactie enzo niet door te hebben…

 • Profielfoto
  Steef Ams

  Dank je MEEUW. Leuk dat je positief reageert!

  Ik begrijp ook wat je bedoelt, ik denk dat ik ook de strijd zal gaan opgeven aangezien ik tegen een behoorlijke muur van stilzwijgen oploop. Dat voelt inderdaad niet erg prettig.

 • Profielfoto
  MouseMighty

  Hoe gaat dat gezegde ook alweer? Ohja oude wijn in nieuwe zakken, m.a.w. de zaken zijn anders gepresenteerd, maar niet wezenlijk veranderd. Dit is al veeeel langer aan de gang dan dat macosx.nl omgedoopt is in OMT.

  Wat je eraan kan doen? Nou niks.. take it or leave it.

  Het blijft een hobby hoor

 • Profielfoto
  Steef Ams

  @MouseMighty Juist, dus ik moet maar slikken of oprotten. Fijn is dat. Dergelijke uitspraken tonen al de glijdende schaal. Was jij niet voorheen ook mod?

  Dat het een hobby is maakt het wellicht juist erger, en het is al helemaal geen excuus om journalistieke gedragingen aan je laars te lappen. Verder komt er gewoon geld binnen uit advertenties en wordt er ook gepretendeerd wel een serieuze site te zijn, dan mag je als bezoeker toch echt wel aangeven dat er dingen niet in de haak zijn, mede ook om het juist beter te maken en mensen te wijzen op een glijdende schaal.

  Dat ik er uiteindelijk niets werkelijk aan kan doen, dat begrijp ik, dat kan alleen de ander, op den duur, door het verkrijgen van inzicht. Maar daar past OMT voor, blijkbaar. Dit betekent nog niet dat ik het maar moet nemen of moet laten. Wanneer dit werkelijk zo is kunnen ze inderdaad beter de mogelijkheid tot reageren afsluiten.

  Verder is hetgeen dat ik vraag volgens mij niet eens zo heel veel, wanneer je toch al bezig bent een artikel te herschrijven of posts te verwijderen. Het vraagt wel lef om jezelf kwetsbaar op te stellen en openlijk een confrontatie aan te willen gaan met jezelf en erkennen dat je een vergissing of fout hebt gemaakt, en dat ontbreekt er blijkbaar bij OMT.

  En het hobby verhaal, geldt dat ook voor de stagiair die ze aannemen en waaraan ze het goede voorbeeld zouden moeten geven. Ondertussen leren ze hem geen deugdelijke journalistiek, ik vraag me af hoe de opleiding van de stagiair hier werkelijk over denkt en of zij ook denken dat deze jongen stage loopt bij een hobby-project. Denk niet t ze dan zijn stageplaats goed hadden gekeurd. Of is de opleiding die hij volgt ook een soort playmobile opleiding?