‘Binnenkort iPhone-inruilprogramma in alle Apple Stores’

Door: Koen van Tongeren - 26 reacties

Stel, je stapt over een paar weken de Apple Store binnen en daar ligt ‘ie dan: die glimmende goudkleurige iPhone. Je moet ‘m hebben, maar ja, je komt net wat tientjes te kort. Wel heb je je oude iPhone in je broekzak, maar voordat je die verkocht hebt ben je zo weer een paar dagen verder. Wat te doen, wat te doen? Gelukkig zijn er nog je vrienden van de Apple Store, althans als de geruchten kloppen.

Sinds juni experimenteert Apple in een aantal Amerikaanse Retail Stores met een inruilprogramma voor oude iPhones. Wie een nog-werkende iPhone 4 of 4S inlevert krijgt bij aankoop van een iPhone 5 100 tot 200 dollar korting. Bronnen melden nu dat Apple van plan is om dit programma naar alle Apple Stores uit te breiden in september. Inderdaad, precies op het moment dat er nieuwe iPhone-modellen gepland zijn, is dat even handig.

Apple heeft meerdere redenen om het inruilprogramma aan te bieden in alle Apple Stores. Allereerst zorgt het inleveren van oude iPhones voor een kleiner aanbod op de tweedehands markt. Daardoor wordt het voor consumenten sneller interessant om een nieuw model te kopen. Nog belangrijker; door het programma alleen in eigen winkels aan te bieden wordt het voor consumenten interessanter om hun aankoop in een Apple Store te doen in plaats van bij een Authorised of Premium Reseller.

Apple zou voor het inruilprogramma gebruik maken van het Amerikaanse Brightstar. Er zijn echter meerdere partijen waar je direct geld terug krijgt voor je gebruikte iPhone. Zo kun je in Nederland bijvoorbeeld gebruik maken van Sobby, ongeacht of je een nieuwe iPhone wilt kopen of niet.

Zou jij je oude iPhone inruilen voor 100 tot 200 euro korting op een nieuwe?

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  Boike12

  Iets langer wachten, en dan krijg je op sites zoals Marktplaats meer geld.

 • Profielfoto
  LucM

  Als ik mijn 5 zou willen inruilen tegen een 5S dan wil ik wel iets meer dan 100 tot 200 euro korting.. Verder een prima actie, maar er zijn manieren om meer geld voor je (oude) iPhone te vangen.

 • Profielfoto
  mymac

  Zelf verkopen lever het dubbele op… Ik zie het nut er niet van in. De vraag is wat ze voor m’n iPhone 5 geven. Het zal vast minder zijn dan eigen verkoop.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Zou wel ’s een poll willen zien op OMT, wie nu eigenlijk echt gaat switchen van telefoon. Ik heb ’t idee dat veel mensen lekker hun 4/4s/5 blijven gebruiken in combinatie met een SIM-only.

 • Profielfoto
  Jordy1994

  Ik kan voor mijn 5 makkelijk nog 400 , 450 euro krijgen en geld voor de 5S ligt al klaar
  Als ik de nieuwe binnen heb gaat de oude pas weg
  Heb vorig 2 maand op de 5 moeten wachten en heb toen 2 maand zonder gezeten gaat dit jaar niet weer gebeuren

 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  Ik zou nog wel wat meer willen voor mijn goed onderhouden iPhone 4s 32gb. Alleen nog een nieuwe batterij en hij kan weer even mee. Minstens 300€. Maar ik hou hem nog een jaar en ben er nog blij mee.

 • Profielfoto
  RJG

  Ik blijf lekker mijn 4S gebruiken waar ik heel tevreden over ben!
  Zie onvoldoende reden om te upgraden tenzij het gratis is, maar dat zal wel niet de bedoeling zijn;-)

 • Profielfoto
  Niels

  Die korting gaat alleen op voor abonnementen. In principe (als je de vorige iPhone ook met abonnement hebt gekocht) is je nieuwe iPhone dan gratis (200 korting op de 200 die je in Amerika meestal betaalt bij aanschaf van je iPhone icm met abonnement). Dus een gratis nieuwe iPhone, zonder gedoe met zelf verkopen op marktplaats, etc.

  Geen slechte actie dus, alleen voor klanten die de iPhone los hebben gekocht is het niet echt een warmloper. Maar daar is deze actie, gericht op de huidige Amerikaans markt, uiteindelijk ook niet echt voor bedoeld.

  Ik ben dan ook benieuwd of ze hier in Nederland met een alternatief komen voor degenen die hun iPhone los kopen (en later een sim-only aanschaffen). Maar voorlopig is dit (helaas) alleen bedoeld/geschikt voor mensen die eerder een iPhone met abonnement hebben aangeschaft in de Apple store.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Als ik een tweede hands iPhone kan kopen voor €100 dan zou ik lichtelijk vermoeden dat het zaakje stinkt…
  En als ik m’n 4S kan verkopen voor €100 dan zou ik me schamen omdat de marktwaarde veel hoger ligt.

 • Profielfoto
  mmmac

  Ik heb nog een werkende 3G. Zou dat ook nog wat opleveren:-) Volgens mij levert een verkoop via MP meer op dan de bedragen die genoemd staan, maar daar moet je dan weer wat meer moeite voor doen.

 • Profielfoto
  Athens1

  Ik heb liever een omruil programma voor mijn huidige 1,5 maand oude iPhone 5! Die ik kan ruilen tegen een nieuwe generatie;-) maar worden we er gelukkiger van?

 • Profielfoto
  iRepair Haarlem

  Ik neem een nieuwe iphone wanneer ik daar zelf aan toe ben. Zelfs als ik mijn goedwerkende i4S gratis voor een nieuwe 5 zou kunnen ruilen dan deed ik het niet. Mijn 4S is sterker dan het dunne alu frame van de 5. De onderdelen zijn stukken goedkoper dan die van de 5. Hij is compacter. Hij past nog op al mijn accessoires (heb onlangs de nieuwste wake-up light, perfect ding en werkt fantastisch met de app en connectie met de iPhone, maar dan enkel met de 30pin Dock connector) en mijn 4S ziet er nog als nieuw uit, wat zeer moeilijk is bij de zwarte 5 waar de verf (geanodiseerd alu) al beschadigt als je ernaar kijkt.
  Grootste “probleem” is dat Apple de toestellen te degelijk maakt waardoor je makkelijk jaren met je toestel kan doen. Kijk maar eens hoeveel mensen nog een 3GS hebben. En als whatsapp het nog op de 3G deed dan was dit ook nog een populair toestel.

 • Profielfoto
  Targaryen

  Ik wist niet dat het al april was daar in de siliconen valei? In het tweedehands circuit kreeg ik al een paar keer mijn iPhone verkocht boven de vierhonderd euro.

 • Profielfoto
  Benjamin3691

  Het gaat nu om 4 en 4s voor 100 tot 200 hè, 5 word vast een ander verhaal

 • Profielfoto
  Funboy99

  Ik wil wel meer dan 200 euro voor mijn iPhone 4

 • Profielfoto
  nicj56

  Handig! Maar ik ga er geen gebruik van maken!

 • Profielfoto
  Dydefox

  Ik bewaar sinds 1980 al mijn oude telefoons, om te voorkomen dat mijn toestel in handen valt van bepaalde groeperingen en ik bezoek krijg van de NSA.:shock:

 • Profielfoto
  farl4web

  Zelfde als met auto’s. Als je die inruilt bij aankoop van een auto dan krijg je ook niey de volle mep. Op Marktplaats krijg je vaak meer voor je auto. Toch ruilen heel veel mensen hun auto in omdat het makkelijker en veiliger is. Mensen willen gemak en geen gedoe.
  (Al zou ik zelf voor de Marktplaats-weg kiezen)(Stuur het linkje van mijn auto binnenkort wel door!;)

 • Profielfoto
  athens

  Waardeloze en nietszeggende “actie”….principe: met 1 hand geven en 2 handen terugpakken praktijken.
  Gewoon verkopen via Marktplaats.

 • Profielfoto
  athens

  Van al die toeters en bellen wordt de wereld niet beter…ik heb een iPhone 5 gekregen maar zou het met een iPhone 4 prima kunnen doen.
  Heb ook een ipad2…prima apparaat…inderdaad Apple maakt zijn spullen tegoed…….

  Ooit of misschien nog wel…..had je Audio Sonic…dat ging vaak stuk….Tijnmuiden 1046 AK Amsterdam….staat me nog in het geheugen gegrift…daar stuurden we de spullen voor reparatie naar toe en in het begin soldeerde ik ’s weekends zelfs headjacket connectors in walkmans…..

  Waar blijft de tijd….

 • Profielfoto
  OSXIvogelbekdier

  …en komt er straks ook een inruil mogelijkheid voor een drie jaar oude MacPro bij aanschaf van een nieuwe?

  Hahaha

 • Profielfoto
  Steve-vp

  Mijn iPhone 4 blijft in de familie en gaat richting nonkel voor 300, krijg je tenminste waar voor je geld dan al die recyclage inruil programma’s..

  Verder ligt hier ook al een tijdje centjes klaar voor een mooie witte 128 GB iPhone 5S. Laat maar komen die handel!

 • Profielfoto
  Qapla

  wat ik me eigenlijk al lang afvraag is wat winkels daar aan hebben aan een oude iphone of eender welke andere telefoon. het niet alsof ze die 2de hands kunnen verkopen.
  Onderdelen misschien?

 • Profielfoto
  Lauwrence

  Ligt er natuurlijk helemaal aan wat op dat moment de ‘straatwaarde’ is van mijn iPhone. Maar het is wel een mooie ‘no fuss’ oplossing.

 • Profielfoto
  Thibault

  Het gemak zit ‘m natuurlijk gewoon in de zekerheid dat je nog iets krijgt voor je ‘oude’ iPhone, en dat die niet 4 maanden op een tweedehandssite staat zonder verkocht te raken.

 • Profielfoto
  Hermanko

  Ja, een aardig verlenging aanbod heb ik al, zonder toestel. Zo even naar de Apple Store binnenkort..