Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 10 augustus 2013

Apple’s Developer site weer online, ontwikkelaars gecompenseerd

Het heeft bijna drie weken geduurd maar het afgesloten deel van Apple’s ontwikkelaarsportal is weer volledig online. De pagina’s werden offline gehaald nadat bekend werd dat bepaalde informatie van ontwikkelaars niet goed afgeschermd was en door hackers achterhaald kon worden. In de afgelopen weken kwamen langzaam maar zeker meer onderdelen van het platform terug online.

Sinds vanochtend stuurt Apple e-mails naar ontwikkelaars waarin gemeld wordt dat alle onderdelen van de Developer Site weer beschikbaar zijn. Om ontwikkelaars tegemoet te komen krijgt iedere betalende ontwikkelaar een maand extra gratis toegang tot de portal.

We understand that the downtime was significant and apologize for any issues it may have caused in your app development. To help offset this disruption, we are extending the membership of all developer teams by one month.

Wat er precies voorafgegaan is aan Apple’s beslissing om de ontwikkelaarsportal offline te halen is nooit bekend geworden. Wel kwam een veiligheidsexpert uit Londen naar voren. Naar eigen zegge heeft hij ontdekt hoe gegevens van ontwikkelaars achterhaald kunnen worden. Enkele uren nadat hij zijn bevindingen meldde bij Apple werd de site offline gehaald.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple’s Developer site weer online, ontwikkelaars gecompenseerd
Sluiten