Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 augustus 2013

Vervangingsregeling voor GPU 2011 iMac

Apple start binnenkort met een vervangings-programma voor iMacs die tussen mei 2011 en oktober 2012 zijn verkocht. De computers zouden een probleem met de GPU hebben. Hierdoor kunnen witte of blauwe strepen op het scherm opduiken, ook kan het scherm helemaal uitvallen.

Het gaat volgens Anandtech om iMac’s met een AMD Radeon HD 6970M-gpu, een 3.1GHz quad-core Intel Core i5 of 3.4GHz quad-core Intel Core i7 processor en DHJQ, DHJW, DL8Q, DNGH, DNJ9, DMW8, DPM1, DPM2, DPNV, DNY0, DRVP, DY6F, of F610 als laatste letters in het serienummer. Gebruikers van deze iMac krijgen een kosteloze vervanging van de GPU, als er al eerder een betaalde reparatie met betrekking tot dit probleem is uitgevoerd, worden de reparatiekosten terugbetaald.

De GPU uit het betreffende model iMac is relatief makkelijk te vervangen.

Het programma loopt tot mei 2014, drie jaar na aanschaf van een mogelijk defect model. De vervanging is een relatief eenvoudige ingreep, de videokaart zit in het 2011-model iMac op een zogenaamde MXM-chip en niet vastgesoldeerd op het moederbord. Een aankondiging van het vervangingsprogramma en meer details worden binnen enkele dagen op de Apple-website verwacht.

Reageer op artikel:
Vervangingsregeling voor GPU 2011 iMac
Sluiten