Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 augustus 2013

Apple start inruilactie namaak-opladers

Recent zijn twee Chinese burgers overleden aan elektrocutie door gebruik van een een onofficiële iPhone-lader. Waar zo’n namaak-oplader in eerste instantie een koopje lijkt, is het achteraf duur betalen met een mensenleven. Apple heeft daarom een inruilprogramma voor namaak-opladers op touw gezet.

Inwoners van China en de VS kunnen hun onofficiële iPhone-lader laten omwisselen voor een officiële lader. De ingewisselde lader zal door Apple op een ecologische manier vernietigd worden. De kosten hiervoor zijn 10 dollar, normaal kost een originele iPhone- of iPad-lader het dubbele. Het is niet duidelijk wanneer en of de inruilactie ook in Nederland zal starten.

Naast de inruilactie heeft Apple een speciale pagina op Apple.com gezet waarop toegelicht wordt dat onofficiële laders vaak niet aan veiligheidsnormen voldoen. Ook is te zien hoe een originele Apple-lader van een onofficiële is te onderscheiden.

Ongevallen in China
Namaak-laders hebben in China in ieder geval een vrouw het leven gekost. Zij kreeg een elektrische schok toen ze haar iPhone, die aan een onofficiële lader hing, wilde vastpakken. Een 30-jarige man uit China raakte in coma nadat hij geëlektrocuteerd werd toen hij zijn fake iPhone-lader inplugde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple start inruilactie namaak-opladers
Sluiten